Зателефонуйте мені
Вкажіть свій номер телефону і наш менеджер незабаром зв’яжеться з Вами
Номер телефону

Скасувати
Надіслати

Очікуйте дзвінка

Закрити
Процедура закупівлі оголошена 26.05.2016 09:16. Дата останніх змін - 04.11.2016 21:48

Акумуляторні батареї для ВП ЗАЕС -

Ідентифікатор закупівлі UA-2016-05-26-000010-b  
ID 237a6ed5a0a54bdaad676e5c762b742d  
Очікувана вартість закупівлі
16`498`648.80 Гривня
Ви ще не берете участь в обговоренні цієї закупівлі
Ви ще не берете участь у цій закупівлі
Відмітити оголошення
Додати у вибране
Приховати
Запланувати участь

Закупівельник (Проводить закупівлю)

Найменування замовника ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО "НАЦІОНАЛЬНА АТОМНА ЕНЕРГОГЕНЕРУЮЧА КОМПАНІЯ "ЕНЕРГОАТОМ"  
Очікувана вартість закупівлі 16`498`648.80 Гривня (з ПДВ)  
Розмір мінімального кроку пониження ціни 164`986.49 Гривня  
Загальний розмір забезпечення тендерних пропозиції 164`986.48 Гривня  
Процедура закупівлі Відкриті торги з публікацією англійською мовою  
Метод оцінки тендерних пропозицій учасників Оцінка тендерних пропозицій учасників за найменшою пропозицією  
Закупівля оголошена
26.05.16
Період уточнень
до 29.07.16
Період оскаржень
до 04.08.16
Подання пропозицій
до 08.08.16
Прекваліфікація
з 08.08.2016
Оскарження прекваліфікації
до 18.09.2016
Аукціон
19.09.16
Кваліфікація переможця
з 19.09.16
Пропозиції розглянуті
21.09.16
Завершена
12.10.16
27.05.2016, 00:42
Уточнення
Загальне запитання щодо оголошення
Прошу уточнити дату проведення аукціону. Згідно оголошення - 04.08.2016, що стангвить більше місяця від кінцевоі дати подання пропозиціі. Можливо допущена помилка?
Відповідь замовника
Оголошення про проведення вищезазначених торгів було оприлюднено замовником відповідно до норм Закону (абз. 2 п.1 та п. 4 ст.10) та не перевищило встановлені терміни, а саме: 30 днів. Кінцевий строк подання тендерних пропозицій було призначено на 29.06.2016 о 10-00, початок аукціону на 04.08.2016 електронний майданчик встановив автоматично.
31.05.2016, 15:28
тендерная документация и наименование по предложению
Загальне запитання щодо оголошення
Добрый день! нет вложенных/прикрепленных файлов с тендерной документацией, как можно получить?
Відповідь замовника
Всі файли були розміщені у системі Прозоро, через електронний майданчик smarttender.biz, які можливо завантажити за даним посиланням: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2016-05-26-000010-b/
02.06.2016, 15:44
Щодо строків подачі документів
Загальне запитання щодо оголошення
Технічними вимогами та умовами поставки ТТ-П.0.03.001-15, що є Додатком 4 ДКТ передбачено надання постачальником наступних документів:
1) п.4.1 - Документи, що підтверджують відповідність АБ (сертифікат відповідності) вимогам ГОСТ 12.2.007.12, ГОСТ 26881 шляхом проведення випробувань.
2)п.11.1 - Звіт, який підтверджує правильність вибору АБ, і показати, що запропоновані АБ забезпечать необхідні рівні напруги при поштовхах і тривалих аварійних струмах протягом усього часу аварійного розряду, та що АБ відповідає вимогам ТВтаУП.
3) п.12.1 - Підтвердження щодо патентної чистоти.
Однак, ні умовами ДКТ ні ТВтаУП не передбачені строки подання вищезазначених документів.
Просимо Вас пояснити, які документи, що передбачені ТВтаУП, необхідно надати Замовнику під час процедури розкриття пропозицій конкурсних торгів, які на етапі підписання договору і які при поставці Товару.
Відповідь замовника
Всі документи зазначені в цьому запиті повинні бути надані у складі тендерної пропозиції учасника.
02.06.2016, 16:06
Про внесення змін до ДКТ
Загальне запитання щодо оголошення
Просимо Вас розглянути можливість внесення зиін до пункту 2 розділу ІІІ ДКТ, а саме передбачити можливість надання забезпечення пропозиції конкурнсих торгів у формі гарантії страхової компанії, яка пройшла відбір у ДП «НАЕК «Енергоатом» у встановленому порядку, у формі договору (страхового сертифікату) страхування відповідальності перед третіми особами.
Відповідь замовника
Вимогами пункту 2 «Забезпечення тендерної пропозиції» частини ІІІ «Інструкція з підготовки тендерної пропозиції» тендерної документації передбачено, що «Учасник торгів для забезпечення виконання зобов’язань, які виникають у зв’язку з поданням тендерної пропозиції надає забезпечення тендерної пропозиції у формі:
• банківської гарантії, згідно з якою первинне зобов’язання несе будь-який банк. Форма та зміст банківської гарантії повинні відповідати вимогам Положення про порядок здійснення банками операцій за гарантіями в національній та іноземних валютах, затвердженим Постановою Правління Національного банку України від 15.12.2004 №639.
Банківська гарантія може бути надана в будь-якій валюті, перераховується у гривню за офіційним курсом гривні, встановленим Національним банком України на дату видачі банківської гарантії».
Повідомляємо, що тендерна документація складена відповідно до вимог чинного законодавства та не потребує змін.
02.06.2016, 17:03
Щодо кваліфікації персоналу участника
Загальне запитання щодо оголошення
Пунктом 14.1 Технічних вимог та умов постачання передбачено: "Постачальник повинен мати персонал, який пройшов перевірку знань норм, правил і стандартів з безпеки, що діють в атомній енергетиці, має досвід надання послуг з виконання шефмонтажу і введеню в роботу АБ".

Просим Вас уточнити перелік документів, підтверджуючих кваліфікацію і досвід персоналу Постачальника, та строки надання їх Замовнику.
Відповідь замовника
В запиті невірно зазначено п.14.1 ТВ та УП в запиті йдеться мова про п.14.2 ТВ та УП.
Щодо суті запиту надаємо перелік документів та терміни їх надання:
- довідка підприємства в довільній формі про наявність кваліфікованого персоналу з досвідом виконання послуг згідно п.7.2 ТВ та УП - надається під час процедури розкриття пропозицій конкурсних торгів;
- довідка (посвідчення) про перевірку знань та допуск до роботи персоналу, який виконуватиме роботи згідно п.7.2 ТВ та УП, з питань охорони праці, правил технічної експлуатації, правил пожежної безпеки, правил радіаційної безпеки, правил, норм, стандартів з ядерної безпеки – надається перед проведенням шефмонтажу АБ.
07.06.2016, 12:39
Участник - нерезидент
Загальне запитання щодо оголошення
Наше предприятие, ООО "RAIDO TRADING", г. Рига Латвийская Республика, намерено принять участие в данных конкурсных торгах.
Документацией конкурсных торгов в пункте 5 раздела I предусмотрено: "Отечественные и иностранные участники всех форм собственности и организационно-правовых форм принимают участие в процедуре закупки на равных условиях". Пунктом 6 раздела I ДКТ предусмотрено: "В случае если участником процедуры закупки есть нерезидент, такой участник может обозначить цену тендерного предложения в Долларах США, Рублях (РФ) или Евро." Однако, в системе электронных торгов есть возможность подачи тендерного предложения только в валюте "гривна". Участие в аукционе так же возможно только в валюте "гривна".
Для соблюдения условий Документации конкурсных торгов и обеспечения равных возможностей для участников просим Вас реализовать возможность подачи предложения и участия в аукционе в других валютах.
Відповідь замовника
На виконання вимог ст. 10 Закону України від 25.12.2015 № 922 «Про публічні закупівлі» (далі – Закон) вся інформація про закупівлі (у т.ч. тендерна документація) через авторизовані електронні майданчики оприлюднюється на веб-порталі Уповноваженого органу в порядку, встановленому Уповноваженим органом та Законом.
Згідно з вимогами Закону тендерна документація містить інформацію про валюту, у якій повинна бути розрахована і зазначена ціна тендерної пропозиції (п. 6 р. І ТД), а саме: «Валютою тендерної пропозиції є гривня. У разі якщо учасником процедури закупівлі є нерезидент, такий учасник може зазначити ціну тендерної пропозиції у Доларах США, Рублях (РФ) або ЄВРО. При розкритті тендерних пропозицій ціна такої тендерної пропозиції перераховується у гривні за офіційним курсом гривні до Доларів США, Рублів (РФ) або ЄВРО, встановленим Національним банком України на дату розкриття тендерних пропозицій. Перерахунок ціни відбувається за формулою: ціна тендерної пропозиції х офіційний курс гривні до _________ (зазначається валюта), встановлений Національним банком України на дату розкриття тендерних пропозицій.»
Звертаємо увагу, що регулювання та реалізацію державної політики у сфері закупівель здійснює уповноважений орган, до функцій якого належить, зокрема, забезпечення функціонування веб-порталу та інформаційного ресурсу.
14.06.2016, 13:14
условия оплаты
Загальне запитання щодо оголошення
В связи с тем, что аккумуляторные батареи согласно спецификации в ДКТ производится индивидуально под каждый проект и не хранятся в готовом виде на складе производителя просим Вас внести изменения в документацию конкурсных торгов и предусмотреть предоплату за поставляемый Товар.
Пункт 2 Раздела V предлагаем изложить в следующем виде:
"оплата Товара производится Заказчиком следующим образом:
аванс 50% - путем перевода на расчетный счет Поставщика на протяжении 30 календарных дней со дня подписания Контракта; окончательный расчет - на протяжении 30 рабочих дней с момента поставки при условии принятия товара по качеству и количеству."
Відповідь замовника
Відповідно до організаційно-розпорядчих документів ДП "НАЕК "Енергоатом" внесення змін до Тендерної документації щодо застосування попередньої оплати можливе у разі виробничої необхідності за умови погодження керівництвом Компанії. Для прийняття такого рішення потенційному учаснику торгів слід направити звернення із обґрунтуванням виробничої необхідності авансування закупівлі.
15.06.2016, 10:19
Участник-нерезидент
Загальне запитання щодо оголошення
Относительно реализации возможности подачи предложения и участия в аукционе в валюте ЕВРО мы так же обратились в техническую поддержку электронной торговой площадки и получили следующий ответ: "Добрый день! В тендере № UA-2016-06-03-000007-b закупочной документацией (п.6, р.1) Организатор предусмотрел возможность подачи ценового предложения в валюте для участников-нерезидентов, что не ограничивает Вас в подгрузке ценового предложения в EUR. На ЭТП при публикации тендера организатор при выборе валюты указал грн. Следовательно электронная форма предложения и дальнейший аукцион будут проходить в грн. (В качестве примера Вы можете рассмотреть тендер №160351 https://smarttender.biz/tenders?allcat=1&mode=all&extfilter=1&f=160351&mt=0 где электронные предложения и последующий аукцион проходит в долларах). На данном этапе Организатор может внести изменения если вы подадите соответствующее «Требование» в закупке."

В связи с этим просим Вас внести изменения и реализовать возможность подачи предложения и участия в аукционе в валюте ЕВРО.
Відповідь замовника
На виконання вимог ст. 10 Закону України від 25.12.2015 № 922 «Про публічні закупівлі» (далі – Закон) вся інформація про закупівлі (у т.ч. тендерна документація) через авторизовані електронні майданчики оприлюднюється на веб-порталі Уповноваженого органу в порядку, встановленому Уповноваженим органом та Законом.
Згідно з вимогами Закону тендерна документація, яка складена відповідно до наказу Міністерства економічного розвитку і торгівлі України від 13.04.2016 № 680, містить інформацію про валюту, у якій повинна бути розрахована і зазначена ціна тендерної пропозиції (п. 6 р. І ТД), а саме: «Валютою тендерної пропозиції є гривня. У разі якщо учасником процедури закупівлі є нерезидент, такий учасник може зазначити ціну тендерної пропозиції у Доларах США, Рублях (РФ) або ЄВРО. При розкритті тендерних пропозицій ціна такої тендерної пропозиції перераховується у гривні за офіційним курсом гривні до Доларів США, Рублів (РФ) або ЄВРО, встановленим Національним банком України на дату розкриття тендерних пропозицій. Перерахунок ціни відбувається за формулою: ціна тендерної пропозиції х офіційний курс гривні до _________ (зазначається валюта), встановлений Національним банком України на дату розкриття тендерних пропозицій.»
Оприлюднене на веб-порталі уповноваженого органу оголошення про проведення відкритих торгів містить, зокрема, розмір бюджетного призначення за кошторисом або очікувану вартість предмета закупівлі, що передбачено формою, яка затверджена наказом Міністерства економічного розвитку і торгівлі України від 22.03.2016 № 490.
Звертаємо увагу, що регулювання та реалізацію державної політики у сфері закупівель здійснює уповноважений орган, до функцій якого належить, зокрема, забезпечення функціонування веб-порталу та інформаційного ресурсу.
17.06.2016, 16:25
Емність акумуляторної батареї
Загальне запитання щодо оголошення
Прошу надати роз’яснення: в найменуванні товару «Акумуляторна батарея СБ (1200Ah 105 ел.) з урахуванням комплектуючих і ЗІП відповідно п.3.1 Технічних вимог (Додаток 4 до ТД)», вказаного в Додатку №1 до ДКТ, зазначена конкретна ємність акумуляторної батареї(1200Аг), а безпосередньо в у Додатку 4 до ТД(«Технічні вимоги)») вказані лише розрядні і характеристики, які протирічать вказаній ємності.
Відповідь замовника
Будуть внесені зміни.
17.06.2016, 16:26
Визначення «Учасник» та «Постачальник»
Загальне запитання щодо оголошення
Прошу дати детальні роз’яснення стосовно визначень, які фігурують у Додатку 4 до ТД(«Технічні вимоги»), а саме: «Учасник» та «Постачальник».
Відповідь замовника
«Учасник» - це юридичні або фізичні особи що беруть участь у тендері на закупівлю АБ, а «Постачальник» це учасник тендеру який визнаний переможцем.
06.07.2016, 22:31
Термін постачання продукціі
Загальне запитання щодо оголошення
Просимо Вас внести зміни до документаці конкурсних торгів, а саме змінити термін постачання Продукціі. Звертаємо Вашу увагу на те, що виконати поставку в термін, зазанчений в ДКТ (01.09.2016-30.082016), неможливо з ряду наступних причин: 1) дата аукціону призначена на 22.08.2016 і , відплвідно, термін акцептування пропозиціі та укаладння договору поставки складе близько 1 місяця. 2). Продукція, що є предметом закупівлі, виготовляється індивідуально під потреби кінцевого споживача, термін виготовлення продукціі складає 90-100 днів. Враховуючи об'єктивні обставини просимо Вас внестм зміни до документаціі конкурсних торгів та зазначити термін поставки 120 календарних днів з дати підписання договору.
Відповідь замовника
Рішенням тендерного комітету від 20.07.2016 внесено зміни до тендерної документації, зокрема, змінено строк поставки.
15.07.2016, 14:02
Статус уповноваженого представника
Загальне запитання щодо оголошення
Згідно переліку документів, які підтверджують відповідність кваліфікаційним критеріям є:
Якщо учасник не є виробником товару, то у складі тендерної пропозиції він надає документальне підтвердження від виробника статусу уповноваженого представника виробника (дилера, дистриб’ютора тощо) цього товару.
В зв’язку з тим, що у деяких європейських виробників не передбачено надання на адресу постачальника обладнання документів, що підтверджують статус уповноваженого представника виробника (дилера, дистриб’ютора тощо), а поставка відбувається за прямими Угодами, звертаємось до Вас з проханням, внести зміни, щодо виключення із ДКТ норми щодо надання документального підтвердження від виробника статусу уповноваженого представника виробника (дилера, дистриб’ютора тощо) цього товару.
Що дасть можливість приймати участь у процедурі закупівлі всім учасникам на рівних умовах.
Відповідь замовника
Відповідь підготовлена підрозділом-ініціатором процедури закупівлі (ВП "Атомкомплект"):
Предметом закупівлі є ДК 016-2010 27.20.2 – акумулятори електричні та частини до них ( ДК 021:2015 31440000-2 акумуляторні батареї) (акумуляторні батареї для ВП ЗАЕС), які відповідно до Загальних умов безпеки атомних станцій НП 306.2.141-2008 належать до класу безпеки 2, класу сейсмостійкості І.
Надання документального підтвердження від виробника статусу уповноваженого представника виробника (дилера, дистриб’ютора тощо) цього товару є кваліфікаційним критерієм наявності обладнання та матеріально-технічної бази, та відповідають приписам п. 1 ч. 2 ст. 16 Закону "Про публічні закупівлі".
Вимоги, які викладені у вищезазначеному пункті, вважаємо законними. Закон обмежує встановлення кваліфікаційних критеріїв та можливість визначення переліку документів тільки у разі закупівлі нафти, нафтопродуктів сирих, електричної енергії, послуг з її передачі та розподілу, централізованого постачання теплової енергії, централізованого постачання гарячої води, послуг з централізованого опалення, послуг поштового зв’язку, поштових марок і маркованих конвертів, телекомунікаційних послуг, у тому числі з трансляції радіо- та телесигналів, послуг з централізованого водопостачання та/або водовідведення, послуг з перевезення залізничним транспортом загального користування.
Закупівля акумуляторів електричних та частин до них, які є предметом закупівлі ДК 021:205 31440000-2, не підпадають під виключний перелік, відповідно до п. 3 ст. 16 Закону.
З огляду на вищевикладене, вважаємо, що тендерна документація складена відповідно до вимог чинного законодавства та не потребує змін.
18.07.2016, 15:53
Супроводна документація при відвантаженні
Загальне запитання щодо оголошення
Згідно п.5.12.2 проекту договору Постачальник при відвантаженні Продукції надає наступну супровідну документацію:
- копію сертифікату країни походження Продукції (копія, завірена печаткою Постачальника);
-сертифікат перевезення товару EUR.1- якщо його фактурна вартість перевищує 6000,00 євро.
Згідно європейського, законодавства завод виробник продукції при митному оформленні продукції - оформлює один з двох зазначених документів.
Просимо Вас: внести зміни в документацію конкурсних торгів, з урахуванням вищенаведеної інформації, та залишити в проекті договору один з двох документів.
Відповідь замовника
Відповідь (роз'яснення щодо тендерної документації) підготовлені підрозділом-ініціатором закупівлі (ВП "Атомкомплект"):
«Стосовно супровідної документації, яку надає Постачальник при відвантаженні Продукції, а саме учасник – нерезидент повідомляємо наступне.
Проектом договору, який є додатком до Тендерної документації передбачені випадки, коли переможцем відкритих торгів може стати будь-який учасник (резидент або нерезидент України), документація якого буде відповідати вимогам викладеним в тендерній документації та пройде оцінку технічної комісії.
Додатково повідомляємо, що на етапі укладання договору з переможцем відкритих торгів, документація, яка надається Постачальником згідно п. 5.12.2 Додатку №3 до ТД буде уточнюватися.»