Зателефонуйте мені
Вкажіть свій номер телефону і наш менеджер незабаром зв’яжеться з Вами
Номер телефону

Скасувати
Надіслати

Очікуйте дзвінка

Закрити
 

ЗАКУПІВЛЯ БЕЗ ВИКОРИСТАННЯ ЕЛЕКТРОННОЇ СИСТЕМИ ЗАКУПІВЕЛЬ

У фокусі новин: аналітика та статті

ЗАКУПІВЛЯ БЕЗ ВИКОРИСТАННЯ ЕЛЕКТРОННОЇ СИСТЕМИ ЗАКУПІВЕЛЬ

Як створити в Прозорро закупівлю до 50 тисяч грн

 

В старій редакції Закону України “Про публічні закупівлі” була вимога при закупівлях до 50 тис грн публікувати тільки план, а від 50 тис грн і до порогів - вносити закупівлю в план та публікувати звіт про укладений договір.

Як опублікувати звіт про договір про закупівлю укладений без використання електронної системи закупівель

Нова редакція Закону України “Про публічні закупівлі” зобов’язує Замовників створювати річний план та звітувати про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи закупівель. Відповідно в системі Прозорро були внесені зміни. 

Тепер для створення плану за яким ви маєте намір відзвітуватись необхідно з переліку видів закупівлі, які вам будуть запропоновані при створені плану та закупівлі обрати “Закупівля без використання електронної системи закупівель”.

Так само ви обираєте “Закупівля без використання електронної системи закупівель” і для того, щоб створити звіт про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системі закупівель.

Як шукати закупівлі без використання електронної системи на порталі  prozorro.gov.ua

На порталі prozorro.gov.ua це відображається так:

 

Так само при пошуку необхідно закупівлі, якщо ви хочете знайти звіти, то необхідно обрати в фільтрі “Процедура” закупівлю без використання електронної системи.

Особливості закупівель до 50 тисяч гривень

Також варто не забувати, що Замовники з 19 квітня 2020 року, коли здійснюють закупівлі від 1 копійки до 50 тисяч гривень зобов’язані додати цю закупівлю в річний план, опублікувати цей план та повинні відзвітувати про договір, що був укладений без використання електронної системи.

Не забувайте також, що звітування до 50 тис. грн та обов’язок проводити спрощену закупівлю розповсюджується на товари та послуги та роботи. Тобто у робіт в даному випадку немає якогось збільшеного порогу, тому якщо у вас роботи на суму 55 тис грн, то вже потрібно проводити спрощену закупівлю.

Особливості закупівлі товарів, які не підпадають під дію Закону

У Замовників також виникають питання, що робити з закупівлею товарів, робіт чи послуг на які не поширюється дія Закону. Весь перелік таких предметів закупівлі наведений в частині 5 статті 3 Закону. 

 

Тож, якщо ви закуповуєте щось на що не розповсюджується дія Закону, то у вас немає зобов’язання опублікувати о такій закупівлі план, звіт тощо.