Зателефонуйте мені
Вкажіть свій номер телефону і наш менеджер незабаром зв’яжеться з Вами
Номер телефону

Скасувати
Надіслати

Очікуйте дзвінка

Закрити
 

Просимо всіх користувачів ДЗО завчасно завантажувати дані в Cистему

Протягом наступних двох тижнів ми радимо робити це не пізніше, ніж за 6 годин до закінчення строку подачі пропозицій

За повідомленням від Prozorro

Просимо всіх користувачів ДЗО завчасно завантажувати дані в Cистему

1 березня 2018 року згідно з вимогами Держспецзв’язку Система електронних публічних закупівель ProZorro провела міграцію всіх ІТ-ландшафтів з Amazon Web Services до захищеної хмари De Novo G-Cloud в Україні. Це безпрецедентне внутрішнє технічне рішення, яке, як ми сподівались, пройде непоміченим для користувачів Системи. Втім, протягом  березня час від часу в ProZorro спостерігались певні затримки у завантаженні даних в кабінетах користувачів, у тому числі кабінеті АМКУ. Вони жодним чином не вплинули на цілісність даних в Системі або проведення аукціонів, інформація захищена від втрати шляхом багатократного резервування. Однак наша місія – надавати користувачам сервіс найвищого можливого рівня, тому команди Prozorro та De Novo приносять вибачення клієнтам за перебої в роботі. 


Вищезазначені проблеми виникли через надмірне навантаження в Дата-центрі на запис даних, яке відбувається в пікові години. Наразі спеціалісти De Novo усунули всі наявні перешкоди та встановили посилений контроль роботи. Окрім того, у найближчі два тижні планується перенесення ProZorro на новий сегмент хмари, що забезпечить надійніше функціонування у майбутньому. 

У зв’язку з можливою затримкою в синхронізації даних просимо користувачів ProZorro завчасно завантажувати документи та іншу інформацію, і не залишати подачу пропозицій на останній момент. Протягом наступних двох тижнів ми радимо робити це не пізніше, ніж за 6 годин до закінчення строку подачі пропозицій. Ми не очікуємо якихось суттєвих проблем в роботі Системи, але відчуваємо своїм обов‘язком попередити всіх клієнтів, аби вони могли планувати проведення тендерних процедур. 

Довідка 

1 березня 2018 року Система електронних публічних закупівель ProZorro провела міграцію всіх ІТ-ландшафтів з Amazon Web Services до De Novo G-Cloud в Україні. Хмара AWS є найбільшою публічною хмарою у світі з власною унікальною архітектурою. Міграція ProZorro є унікальною для вітчизняної ІТ-спільноти — з Amazon в Україну було переміщено близько 45 терабайт інформації, більше 30 млн файлів та всі  важливі для функціонування Системи модулі. У проактивному режимі команди ProZorro та De Novo спільно працюють над вирішенням усіх питань, пов’язаних з адаптацією роботи Системи на новій хмарі.