Зателефонуйте мені
Вкажіть свій номер телефону і наш менеджер незабаром зв’яжеться з Вами
Номер телефону

Скасувати
Надіслати

Очікуйте дзвінка

Закрити
 

Розпочато міграцію ProZorro з Amazon в Україну

В період з 20:00 02.02.18 по 08:00 05.02.18 буде тимчасово відсутня можливість завантажувати документи з усіх майданчиків

Розпочато міграцію ProZorro з Amazon в Україну

 

З початку лютого відбуватиметься міграція модуля document service ProZorroз хостингу Amazon в Україну. Це безпрецедентний випадок як для української ІТ-системи, так і для світової ІТ-спільноти. Зазвичай міграція відбувається у зворотному напрямку, але Закон України “Про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах” зобов’язує Prozorro розміщувати дані в дата-центрі на території України.

На момент створення ProZorro в Україні не існувало відповідних технологій, тому на першому етапі були обрані хмарні ресурси світового лідера, якими користується велика кількість стартапів світу – Amazon web-services. Наразі спеціально для української системи електронних публічних закупівель була розроблена унікальна технологія, яка дозволить зберігати дані в Україні.

Загалом повний переїзд даних ProZorro планується провести з початку лютого до середини березня.

Під час першого етапу переїзду буде відсутня можливість завантажувати документи з усіх майданчиків з 20:00 2 лютого до 08:00 5 лютого. Всі матеріали необхідно розмістити до або після цього періоду.

З Amazon в Україну вже перемістилось близько 45 терабайт інформації та більше 30 млн файлів. Наразі відбувається переїзд важливих модулів для функціонування системи. Prozorro розроблено з урахуванням сучасних технологій, які часто не повністю доступні в Україні, тому міграція проходить поступово.