Зателефонуйте мені
Вкажіть свій номер телефону і наш менеджер незабаром зв’яжеться з Вами
Номер телефону

Скасувати
Надіслати

Очікуйте дзвінка

Закрити
 

"Укрзалізниця" має намір повторно оголосити тендер із закупівлі близько 2,5 тисяч піввагонів

У фокусі новин: аналітика та статті

"Укрзалізниця" має намір повторно оголосити тендер із закупівлі близько 2,5 тисяч піввагонів

Держкомпанія оголосить тендер з урахуванням рекомендацій експертної комісії Національного комітету з промислового розвитку.

Філія акціонерної держкомпанії «Укрзалізниця» - Дарницький вагоноремонтний завод на поточному тижні планує повторно оголосити тендер із закупівлі 2465 вантажних піввагонів з урахуванням рекомендацій експертної комісії Національного комітету з промислового розвитку.

Зокрема, як повідомили в прес-службі «Укрзалізниці», на виконання протоколу наради з питань оновлення рухомого складу "Укрзалізниці" у 2017 році під керівництвом віце-прем'єр-міністра Володимира Кістіона, компанія врахувала висновок вищезазначеної комісії щодо середньої вартості виготовлення піввагонів на візках без ПДВ, модернізованих за проектом С14.01 в ринкових цінах станом на 24 березня цього року.

За даними «Укрзалізниці», середня вартість виготовлення піввагона, зазначена в комерційних пропозиціях виробників, які вони надали в січні, склала 1,06 млн грн без ПДВ.

"У той же час," Укрзалізниця "здійснила моніторинг цін на комплектуючі та, успішно провівши переговори із постачальниками щодо зниження вартості, домоглася від них згоди на здешевлення лиття. Так, для одного вагонокомплектів замість 160 тис. грн без ПДВ вартість лиття зменшена до 132 , 2 тис. грн без ПДВ. Це дозволяє розраховувати на придбання 2465 піввагонів замість очікуваних 2400 одиниць", - відзначили у прес-службі.

В «Укрзалізниці» нагадали, що виробники не подали заявок на участь у попередніх тендерах компанії, оголошених 18 січня на майданчику електронної системи державних закупівель ProZorro.

За даними прес-служби, з початку поточного року три філії-заводу компанії побудували вже 172 піввагона і два окатишевоза.

Як повідомляв УНІАН, в січні «Укрзалізниця» оголосила 8 тендерів на закупівлю 3 тис. вантажних вагонів з поставкою до 30 червня. При цьому вагонобудівники відзначали, що очікувана ціна закупівлі вагонів нижче собівартості виробництва вагона, в зв'язку з чим вони не зможуть взяти участь у тендерах, якщо не буде проведено коректування бюджету закупівлі вантажних вагонів у бік збільшення. Пізніше всі ці тендери були скасовані самою "Укрзалізницею", оскільки жоден виробник не подав заявку на участь.

У зв'язку з цим вагонобудівники звернулися з відкритим листом до прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, в якому попросили здійснити незалежний аудит калькуляції цін на напіввагони на їх підприємствах та підприємствах «Укрзалізниці» для оголошення повторних тендерів.

Джерело інформації - УНІАН. Передрук, копіювання чи відтворення інформації, яка містить посилання на агентство “УНІАН”, в будь-якому виді суворо заборонено.