Зателефонуйте мені
Вкажіть свій номер телефону і наш менеджер незабаром зв’яжеться з Вами
Номер телефону

Скасувати
Надіслати

Очікуйте дзвінка

Закрити
 

Активісти ініціювали розслідування непрозорості закупівель Луганської ОДА

У фокусі новин: аналітика та статті

Координатори руху «Сильні громади» написали скаргу Уповноваженому ВР з прав людини на Луганську ОДА, яка не бажає проводити відкрито держзакупівлі через систему «Прозорро» (ProZorro).

Непрозорі угоди/ілюстративне фото з відкритого джерела

Ще в серпні 2016 року активіcти руху «Сильні громади» звернулися до голови Луганської ОДА, керівника військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза з пропозицією здійснювати органам місцевого самоврядування закупівлі на суму 10 тис. гривень і більше через систему «Прозорро», передає ІА «Вчасно».

Отримавши листа від активістів 2 вересня 2016 року, Луганська облдержадміністрація так і не дала на нього відповіді, продовжуючи до сьогодні ігнорувати відкриті закупівлі через систему «Прозорро».

Після безрезультатного очікування на будь-які дії від Луганської ОДА, координатори руху «Сильні громади» звернулися зі скаргою до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини відносно порушення Закону України «Про звернення громадян». 

14 лютого Омбудсмен повідомив, що відкрито провадження і проводиться повне і всебічне з’ясування обставин щодо дій Луганської ОДА.