Зателефонуйте мені
Вкажіть свій номер телефону і наш менеджер незабаром зв’яжеться з Вами
Номер телефону

Скасувати
Надіслати

Очікуйте дзвінка

Закрити
 

Рада ухвалила антикорупційний закон про публічні закупівлі

Верховна Рада України ухвалила Закон «Про публічні закупівлі», який забезпечує законодавче підґрунтя для повного переходу на електронні тендери. За відповідне рішення проголосували 244 депутати.

Новину повідомляє «Преса України».

Закон про публічні закупівлі діятиме з 1 квітня 2016 року для центральних органів виконавчої влади та замовників, які здійснюють діяльність в окремих сферах господарювання, а з 1 серпня - для всіх замовників.

Планується, що в 2016 році прийнятий закон дозволить заощадити у зведеному бюджеті до 4,5 млрд грн, а в 2017 році, коли він буде працювати перший повний рік, - від 35 до 40 млрд грн.

«Сьогодні система електронних держзакупівель ProZorro працює в пілотному режимі - на допорогових закупівлях тендерах (до 200 тис грн для товарів та послуг і до 1,5 млн грн для робіт). Але економія бюджетних коштів від її використання вже досягла майже 500 млн грн! З ухваленням Закону Про публічні закупівлі позитивний ефект від використання ‪ProZorro‬ зросте до національного масштабу. За підрахунками Міністерства, щорічна економія бюджетних витрат може сягнути 50 млрд грн», - зазначили в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України.

За словами депутатів, закон «Про публічні закупівлі» зробить контроль за витрачанням державних фінансів ще більш прозорим.

«Завдяки цьому закону переважна більшість державних закупівель буде проводитися через on-line платформу, відкриту для перевірки і контролю товариством. З паперовими конвертами, договорняками, упередженим і заангажованим ставленням членів тендерних комітетів буде покінчено! 250 мільярдів коштів платників податків в 2016 році будуть розподілені прозоро і під контролем суспільства», - додав депутат Антон Геращенко.

Джерело: http://uapress.info/uk/news/show/111337