Зателефонуйте мені
Вкажіть свій номер телефону і наш менеджер незабаром зв’яжеться з Вами
Номер телефону

Скасувати
Надіслати

Очікуйте дзвінка

Закрити
 

Держлісагентство запровадить систему електронних закупівель

У Державному агентстві лісових ресурсів відбулася презентація системи електронних державних закупівель ProZorro.

У Державному агентстві лісових ресурсів відбулася презентація системи електронних державних закупівель ProZorro. Голова Держлісагентства Олександр Ковальчук підкреслив, що одним із завдань реформування галузі є впровадження ефективної та прозорої системи державних закупівель та виконання директив Європейського Союзу. Про це повідомили у прес-службі Сумського ОУЛМГ.

«Наше агентство планує долучитися до системи ProZorro, що створена за ініціативи громадських організацій, комерційних майданчиків, державних органів та підприємців», - зазначив Олександр Ковальчук.

Він наголосив, що основною метою є ефективне витрачання державних коштів, а також запобігання корупції завдяки громадському контролю та розширенню кола постачальників.

За словами представників електронних майданчиків, перевагою системи ProZorro, що входить в структуру Transparency International Україна, є відкритість, що забезпечує постійний доступ для аудиту та контролю, а також обов’язковий аукціон для ефективного зниження ціни. Окрім того, створена центральна база даних, в якій містяться всі електронні формати торгів із усіх майданчиків. Завдяки цьому кожен може ознайомитися з проведенням закупівель.

За результатами обговорення Голова Держлісагентства Олександр Ковальчук зазначив, що найближчим часом буде обрано один з варіантів та проведено тестування програми на кількох державних підприємствах.

Джерело: http://regionews.sumy.ua/node/52294