Зателефонуйте мені
Вкажіть свій номер телефону і наш менеджер незабаром зв’яжеться з Вами
Номер телефону

Скасувати
Надіслати

Очікуйте дзвінка

Закрити
 

Міністерство оборони України запровадило електронні закупівлі за тиловим напрямом

У фокусі новин: аналітика та статті

Про це 2 липня повідомив заступник Міністра оборони України Юрій Гусєвпід час брифінгу в Будинку Уряду на тему «Реформування системи державних закупівель у Міністерстві оборони України та запровадження в оборонному відомстві системи електронних торгів».

У брифінгу також взяли участь голова тендерного комітету Міністерства оборони України ОлегСвірко та керівник проекту «Електронні закупівлі Міністерства оборони України» Артур Переверзєв.

Заступник Міністра оборони України поінформував присутніх пропочаток проведення в оборонному відомстві експерименту із застосування електронних засобів під час здійснення переговорних процедур закупівель. Відповідний наказ Міністерства оборони України,розроблений на основі розпорядження Кабінету Міністрів України від 31.03.2015 року «Про проведення експерименту із застосування електронних засобів під час здійснення переговорної процедури закупівлі», вступив в силу цими днями.

За словами Юрія Гусєва, запровадження електронних торгів є спільним проектом «волонтерського десанту» Міністерства оборони України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, візійногопроекту «Нова країна» та системи електронних державних закупівель «Прозорро».

«Відтепер всі закупівлі в Міністерстві оборони та Генеральному штабі Збройних Сил України здійснюватимуться на електронній платформі. Єдиним засобом відбору учасників на переговори під час централізованих закупівель речового та медичного майна, послуг з організації харчування, продуктів харчування та пально-мастильних матеріалів за переговорною процедурою закупівлі стане електронний реверсивний аукціон», – підкреслив він.

Про проведення електронних торгів виробники та постачальники дізнаватимуться із кількох джерел – офіційного веб-порталу Міністерства оборони України, розсилки по базі виробників, а також власної розсилки електронних майданчиків.

«Під час торгів учасники не бачитимуть один одного. Інформація про назву компанії, яка перемогла в аукціоні, її цінову пропозицію та кваліфікаційні документи стануть доступними загалу тільки після проведення електронного реверсивного аукціону», – зазначив Юрій Гусєв.

Він додав, що конкурентне середовище електронних торгів спонукатиме виробників до зменшення ціни, чим сприятиме економії державних коштів. Також буде зменшено навантаження на відповідні структурні підрозділи оборонного відомства.

Джерело: http://www.mil.gov.ua/news/2015/07/02/ministerstvo-oboroni-ukraini-pershe-zaprovadilo-elektronni-zakupivli-za-tilovim-napryamom--/