Зателефонуйте мені
Вкажіть свій номер телефону і наш менеджер незабаром зв’яжеться з Вами
Номер телефону

Скасувати
Надіслати

Очікуйте дзвінка

Закрити
Процедура закупівлі оголошена 21.05.2020 15:22. Дата останніх змін - 21.07.2020 12:11

"Енергозберігаючі заходи в Костянтинопільській ЗОШ І-ІІІ ступенів по вул. Трифонова,24 в с.Костянтинопіль Великоновосілківського району Донецької області. Капітальний ремонт будівлі". -

Ідентифікатор закупівлі UA-2020-05-21-004480-c  
ID 077c15c53e08426d8384c4be87a855d4  
Очікувана вартість закупівлі
6`559`029.00 Гривня
Ви ще не берете участь в обговоренні цієї закупівлі
Ви ще не берете участь у цій закупівлі
Відмітити оголошення
Додати у вибране
Приховати
Запланувати участь

Закупівельник (Проводить закупівлю)

Найменування замовника ВІДДІЛ ОСВІТИ ВЕЛИКОНОВОСІЛКІВСЬКОЇ РАЙОННОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ  
Очікувана вартість закупівлі 6`559`029.00 Гривня (з ПДВ)  
Розмір мінімального кроку пониження ціни 65`590.29 Гривня  
Загальний розмір забезпечення тендерних пропозиції 32`000.00 Гривня  
Процедура закупівлі Відкриті торги  
Метод оцінки тендерних пропозицій учасників Оцінка тендерних пропозицій учасників за найменшою пропозицією  
Закупівля оголошена
21.05.20
Період уточнень
до 27.05.20
Період оскаржень
до 02.06.20
Подання пропозицій
до 06.06.20
Аукціон
09.06.20
Кваліфікація переможця
з 09.06.20
Пропозиції розглянуті
з 02.07.20
Завершена
21.07.20
22.05.2020, 09:27
"Енергозберігаючі заходи в Костянтинопільській ЗОШ І-ІІІ ступенів по вул. Трифонова,24 в с.Костянтинопіль Великоновосілківського району Донецької області. Капітальний ремонт будівлі".
Загальне запитання щодо оголошення
Технічне завдання на закупівлю не прикріплено
Відповідь замовника (Відповідь зареєстровано 22.05.2020, 09:52)
Технічне завдання надано.
25.05.2020, 14:06
щодо техничного завдання
Запитання щодо предмету закупівлі "Енергозберігаючі заходи в Костянтинопіл
Виходячи з інформації викладеної у оголошенні, неможливо надати відповідну тендерну пропозицію для участі у закупівлі, оскільки відсутні дані, а саме:
- проект, наявність якого необхідна для розрахунку матеріалів для проектного рішення (діаметр водозлівних труб, кількість колін, лійок, заглушок для цїеї системи;
- або відомості ресурсів з указанням матеріалив, згідно проектного рішення, якіх необхідно виконувати роботи;
-п.64 Дефектного акту відсилае нас до проекту.Так, як тут сказано стійки Ст-1, Ст-2, Ст-3. Але немае можливості ознайомитися з проектним рішенням.
Крім того, відповідно до п. 1.2 проекту договору (додаток номер 3 Тендерної документації) склад та обсяг робіт визначені проектно - кошторисною документацією. Згідно вимог п. 5.3.3. проекту договору Підрядник зобов'язаний виконати будівельно-монтажні роботи у відповідності з розробленою проектно-кошторисноб документацією.
Виходячи з вимог умови 1.1 проекту договору, зобов'язання у Замовника щодо надання проектно-кошторисної документації виникає з дати укладення договору.
Також, відповідно до п.3.1. Ціна Договору, визначена на підставі зведеного кошторису будови згідно нормативів ДСТУ Б Д.1.1-1:2013. Але, згідно нормативів, Ціна Договору з Пордядником визначається на підставі Договорної Ціни!!! А Зведений кошторис – це зведення сукупних витрат по об'єкту Замовника!!!
Таким чином, виходячи з аналізу вказаних умов проекту договору, учасник торгів державних закупівель, як потенційний "Підрядник" не має можливості здійснити вірний та обгрунтований розрахунок витрат на проведення робіт, та як наслідок надати тендерну документацію з урахуванням всіх проектних рішень та витрат
Відповідь замовника (Відповідь зареєстровано 25.05.2020, 17:48)
згідно Закону України "Про публічні закупівлі" тендерна документація викладена по всім нормам та стандартам, з додатками згідно ст. ст. 22,23 ЗУ "Про публічні закупівлі".
26.05.2020, 11:50
зауваження
Запитання щодо предмету закупівлі "Енергозберігаючі заходи в Костянтинопіл
Донецької області. Капітальний ремонт будівлі» (коригування)».
Наше підприемство має намір прийняти участь у торгах та направити свою тендерну пропозицію, але станом на сьогоднішній день існують перешкоди для участі у публічних торгах, що є грубим порушенням вимог п.4 ч.1 ст.5 Закону України «Про публічні закупівлі»(закупівля здійснюється за принципами … «недискримінація учасників та рівне ставлення до них») та вимогч.4 ст.5 Закону (Замовники не мають права встановлювати жодних дискримінаційних вимог до учасників), а саме.
1.Виходячи з інформації викладеної у оголошенні, неможливо надати відповідну тендерну пропозицію для участі у закупівлі, оскільки відсутні дані, а саме:
- ширина зливів,підвіконних дощок;
- ширина та необхідна кількість коньків із листової сталі;
- проектне рішення по огорожі покрівлі;
- наявність обладнання у Замовника для монтажу обладнання з протипожежної
сигналізації. Обладнення Замовник надає за актом прийому-передачі? або
Підрядник сам набуває за умовами тендера?
- проектне рішення по навішуванню водостічних труб, колін, відливів і лійок з
готових елементів( ;
- проектне рішення по утіпленню стін фасадів, укосів, покриттів, стін нижче рівня
землі;

Згідно вимог п.3 ч.2 ст.22 ЗаконуУкраїни «Про публічні закупівлі» (далі - Закон) , у тендерній документації зазначаються - технічні, якісні характеристики предмета закупівлі та технічні специфікації до предмета закупівлі повинні визначатися замовником з урахуванням вимог, визначених частиною четвертою статті 5 цього Закону.
Законодавець у статті 23 Закону вказує, що технічна специфікація повинна містити опис усіх необхідниххарактеристик товарів, робіт або послуг, що закуповуються, у тому числі їх технічні, функціональні та якісні характеристики (ч.1); технічні специфікації можуть бути у формі переліку експлуатаційних або функціональних вимог (ч.3).
Виникає висновок, що Замовник умисно приховує вказані характеристики товарів з метою позбавлення права учасників надати тендерну пропозицію, яка буде відповідати критеріям Замовника. Дії Замовника щодо не викладення дійсного об’єму робіт мають ознаки приховування об’єктивної інформації для учасників торгів.
2.Крім того, відповідно до п. 1.2 проекту договору (додаток номер 3 Тендерної документації) склад та обсяг робіт визначені проектно - кошторисною документацією. Згідно вимог п. 5.3.3. проекту договору,Підрядник зобов'язаний виконати будівельно-монтажні роботи у відповідності з розробленою проектно-кошторисної документацією.
Виходячи з вимог умови 1.1 проекту договору, зобов'язання у Замовника щодо надання проектно-кошторисної документації виникає з дати укладення договору.
Таким чином, виходячи з аналізу вказаних умов проекту договору, учасник торгів державних закупівель, як потенційний «Підрядник» не має можливості здійснити вірний та обґрунтований розрахунок витрат на проведення робіт, та як наслідок надати тендерну пропозицію яка буде відповідати усім вимогам «Замовника».
На підставі вищевикладеного, просимо Вас надати/опублікувати у публічному доступі- повну та об’єктивну інформацію («технічні, якісні характеристики робіт»;«опис усіх необхідних характеристик робіт») щодо об’єкту закупівлі з урахуванням вимог п.3 ч.2 ст.22,ст. 23 Закону та не порушувати право учасників на участь у державних закупівлях (п. 37 ч. 1 ст. 1 Закону).
Відповідь замовника (Відповідь зареєстровано 27.05.2020, 17:15)
Доброго дня! Дякуємо за проявлений інтерес до нашого оголошення та проекту.
В разі здійснення закупівлі за бюджетні кошти, з метою забезпечення якісного кошторисного обрахування та наступного якісного виконання робіт з капітального ремонту - Замовник вимагає від Учасника торгів мати працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання і досвід роботи, в тому числі й сертифікованого інженера-кошторисника (відповідно до Закону України від 20 травня 1999 року № 687-XIV "Про архітектурну діяльність"). Оскільки Замовником викладений дефектний акт , Учасник має скласти свою кошторисну документацію, отже у Учасника має бути працівник, який має необхідні знання та досвід роботи. Учасник має можливість виїхати до об'єкту, для ознайомлення (адреса вказана в назві проекту).