Зателефонуйте мені
Вкажіть свій номер телефону і наш менеджер незабаром зв’яжеться з Вами
Номер телефону

Скасувати
Надіслати

Очікуйте дзвінка

Закрити
Процедура закупівлі оголошена 09.07.2020 17:23. Дата останніх змін - 29.09.2020 15:22

Послуги, пов’язані з програмним забезпеченням (програмне забезпечення системи електронного документообігу) -

Ідентифікатор закупівлі UA-2020-07-09-008269-c  
ID 64633546ee3745999f45dd73dbd8d86f  
Очікувана вартість закупівлі
1`376`807.00 Гривня
Ви ще не берете участь в обговоренні цієї закупівлі
Ви ще не берете участь у цій закупівлі
Відмітити оголошення
Додати у вибране
Приховати
Запланувати участь

Закупівельник (Проводить закупівлю)

Найменування замовника Дочірнє підприємство Державної компанії "Укрспецекспорт" - Державне підприємство "Укроборонсервіс"  
Очікувана вартість закупівлі 1`376`807.00 Гривня (з ПДВ)  
Розмір мінімального кроку пониження ціни 13`800.00 Гривня  
Загальний розмір забезпечення тендерних пропозиції 55`000.00 Гривня  
Процедура закупівлі Спрощені закупівлі  
Метод оцінки тендерних пропозицій учасників Оцінка тендерних пропозицій учасників за найменшою пропозицією  
Закупівля оголошена
09.07.20
Період уточнень
до 23.07.20
Подання пропозицій
до 31.07.20
Аукціон
03.08.20
Кваліфікація переможця
з 03.08.20
Пропозиції розглянуті
з 03.09.20
Завершена
29.09.20
14.07.2020, 14:01
СКБД
Загальне запитання щодо оголошення
В тендерній документації встановлена вимога щодо врахування в вартість тендерної пропозиції ліцензійного програмного забезпечення системи керування базами даних (далі – СКБД) SvrStdCore 2019 ENG OLP 2Lic NL CoreLic. Зазначимо, що більшість сучасних систем електронного документообігу мають можливість функціонувати з безкоштовними СКБД типу Postgre SQL, MariDB та інші, що призведе до економії коштів у рамках даної закупівлі. Звертаємось з проханням додати в технічні характеристики тендерної документації можливість постачання системи електронного документообігу на безкоштовній СКБД
Відповідь замовника (Відповідь зареєстровано 16.07.2020, 17:20)
Доброго дня! Конкурсну документацію буде переглянуто та внесено правки в Додаток № 3 Технічні вимоги Конкурсної документації, а саме: «…- ліцензійне програмне забезпечення системи керування базами даних (далі – СКБД) SQL SvrStdCore 2019 ENG OLP 2Lic NL CoreLic або еквівалент – 2 шт.»
14.07.2020, 14:11
щодо вимог до мобільного застосунку КСЕД
Загальне запитання щодо оголошення
щодо вимог забезпечувати реалізацію технології Mobile ID як мінімум з двома операторами мобільного зв’язку (п. 14 додатку 3.1 ).
Оскільки кількість операторів, які пропонують реалізацію технології Mobile ID обмежена трьома операторами, пропонуємо змінити вимогу підтримання технології Mobile ID на як мінімум з одним оператором мобільного зв’язку, щоб запобігти можливості зговору та дискримінації учасників та дати змогу прийняти участь більшій кількості компаній.
Відповідь замовника (Відповідь зареєстровано 16.07.2020, 17:21)
Доброго дня! Буде внесено правки в п. 14 додатку № 3.1 «Документальне підтвердження відповідності тендерної пропозиції необхідним технічним та якісним характеристикам предмета закупівлі», а саме:
Мобільний застосунок системи повинен підтримувати технологію Mobile ID для ідентифікації користувачів системи і для застосування КЕП, а також повинен забезпечувати реалізацію технології Mobile ID як мінімум із двома одним оператором мобільного зв’язку.
Учасник повинен підтвердити реалізацію технології Mobile ID як мінімум із двома одним оператором мобільного зв’язку та надати посилання (URL) на сайти Google Play (або Managed Google Play) та App Store (або Apple Custom Apps), за яким здійснюється завантаження мобільних застосунків системи.
14.07.2020, 14:29
щодо системи класу ERP
Загальне запитання щодо оголошення
В п. 1 Додатку 3.1. встановлена вимога, що система має бути класу ERP. Зазначимо, що такий підхід до закупівлі протирічить світовій практиці та значно звужує конкуренцію.
При вимогах до закупівлі єдиного програмного рішення унеможливлюється участь у тендері виробників окремих рішень в різних сферах: документообігу, управління персоналом, управління закупівлями тощо. Підхід до закупівлі єдиної ERP-системи для автоматизації всіх ділових процесів протирічить, також, практиці, яка використовується в Україні вже більше 10 років. Найбільші українські державні та комерційні компанії, які використовують, наприклад, ERP систему світового лідера – корпорації SAP, для автоматизації процесів, документообігу, управління персоналом, закупівель використовують програмне забезпечення інших виробників, зокрема, й українських. Впроваджені рішення повністю інтегровані. Серед таких компаній Нафтогаз України, Укргазвидобування, Укртраснгаз, Укрхімтрансаміак, Енергоатом, Національний Банк України, Київська міська державна адміністрація, холдинг Метінвест, ДТЕК та інші. Додатково підкреслимо, що в 2017 році Антимонопольним комітетом було прийнято рішення, що закупівля програмного забезпечення, яке одночасно має функції електронного документообігу та фінансового управління обмежує конкуренцію та не може використовуватись у відкритих торгах https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2017-10-13-002697-a.
Просимо видали вимогу, встановлену в п. 1 Додатку 3.1 щодо системи класу ERP
Відповідь замовника (Відповідь зареєстровано 17.07.2020, 14:50)
Доброго дня! Щоб в подальшому не було потреби додатково витрачати час та гроші на інтеграцію системи документообігу, яка працює самостійно, з системою комплексного рішення, одразу планується передбачити використання ERP-системи для можливості розширенню функціоналу на кадри, розрахунок заробітної плати, управління закупівлями, бухгалтерія.
ДП "Укроборонсервіс" планує використання додаткових модулів у майбутньому і достатньо буде лише їх докупити – вони вже будуть пов’язані з Документообігом.
15.07.2020, 12:51
Щодо вимог до компонентів, необхідних для налаштування і впровадження СЕД з затребуваними у тендерній документації кількісними характеристиками.
Загальне запитання щодо оголошення
Відповідно до розділу 1 додатку №3 до тендерної документації, СЕД має включати компоненти (складові), необхідні для налаштування і впровадження з затребуваними у тендерній документації кількісними характеристиками. У тендерній документації Замовником встановлено вимогу щодо надання конкретної програми ліцензування "OLP" але це обмежує можливість надання СКБД за іншою програмою ліцензування, що також відповідає вимогам затребуваних кількісних характеристик і є дискримінаційною. У Microsoft є багато різних програм ліцензування, що відповідають затребуваним у тендерній документації кількісними характеристиками, і можуть бути запропоновані у складі тендерної пропозиції для виконання проекту. Керуючись принципами здійснення публічних закупівель закріплених ст. 5, ч. 4 ст. 22 Закону України «Про публічні закупівлі», пропонуємо:
поряд із назвою програми OLP, що зазначена у тендерній документації додати фразу "або еквівалент" для усунення дискримінаційної складової у складі тендерної документації фразу "або еквівалент" необхідно додати до наступних назв ПЗ:
- ліцензійне програмне забезпечення системи керування базами даних (далі – СКБД) SQL SvrStdCore 2019 ENG OLP 2Lic NL CoreLic – 2 шт.;
- ліцензійне програмне забезпечення серверна операційна система Microsoft Windows WinSvrSTDCore 2019 ENG OLP 16Lic NL CoreLic – 3 шт.;
- ліцензії клієнтського доступу до сервера для 1 пристрою WinSvrCAL 2019 ENG OLP NL DvcCAL – 215 шт.»
або прибрати в тексті запиту дискримінаційне посилання на тип ліцензування OLP та викласти дану вимогу в наступній редакції:
- Ліцензійне програмне забезпечення системи керування базами даних (далі – СКБД) Microsoft SQL Server 2019 Standard Edition англійської локалізації для 4 ядер;
- ліцензійне програмне забезпечення серверна операційна система Microsoft Windows Server 2019 Standard Edition 16Lic англіийської локалізації;
- Ліцензії клієнтського доступу до сервера для 215 пристроїв Microsoft Windows Server 2019 CAL
Відповідь замовника (Відповідь зареєстровано 16.07.2020, 17:23)
Доброго дня! Враховуючи всі поставленні запитання щодо закупівлі UA-2020-07-09-008269-c, буде переглянуто Конкурсну документацію і буде виправлено неточності та внесено правки в Додаток № 3 Технічні вимоги Конкурсної документації, а саме:
«СЕД включає компоненти (складові), необхідні для налаштування і впровадження з затребуваними кількісними характеристиками, а саме:

- ліцензійне програмне забезпечення системи керування базами даних (далі – СКБД) SQL SvrStdCore 2019 ENG OLP 2Lic NL CoreLic або еквівалент – 2 шт.;
- ліцензійне програмне забезпечення серверна операційна система Microsoft Windows WinSvrSTDCore 2019 ENG OLP 16Lic NL CoreLic або еквівалент – 3 шт.;
- ліцензії клієнтського доступу до сервера для 1 пристрою WinSvrCAL 2019 ENG OLP NL DvcCAL або еквівалент – 215 шт.
У разі пропонування еквіваленту, Учасник має надати підтвердження (лист) від виробника, офіційного представника, дилера чи дистриб’ютора про повну відповідність такого програмного забезпечення вимогам, які вищезазначені. Якщо документ надається іноземною мовою, то цей лист повинен супроводжуватись перекладом на українську мову з відповідним завіренням печаткою (за умови її використання) та підписом уповноваженої особи учасника.»