Зателефонуйте мені
Вкажіть свій номер телефону і наш менеджер незабаром зв’яжеться з Вами
Номер телефону

Скасувати
Надіслати

Очікуйте дзвінка

Закрити
Процедура закупівлі оголошена 20.02.2020 15:03. Дата останніх змін - 02.04.2020 15:49

Капітальний ремонт покрівлі ЗОШ І-ІІІ ступеня на вулиці Центральній, 39 села Одеради Луцького району Волинської області -

Ідентифікатор закупівлі UA-2020-02-20-000836-c  
ID 2877abc7f5b84768af251b6ad563f0bc  
Очікувана вартість закупівлі
2`699`603.00 Гривня
Ви ще не берете участь в обговоренні цієї закупівлі
Ви ще не берете участь у цій закупівлі
Відмітити оголошення
Додати у вибране
Приховати
Запланувати участь

Закупівельник (Проводить закупівлю)

Найменування замовника Гуманітарний відділ Заборольської сільської ради  
Очікувана вартість закупівлі 2`699`603.00 Гривня (з ПДВ)  
Розмір мінімального кроку пониження ціни 13`498.02 Гривня  
Процедура закупівлі Відкриті торги  
Метод оцінки тендерних пропозицій учасників Оцінка тендерних пропозицій учасників за найменшою пропозицією  
Закупівля оголошена
20.02.20
Період уточнень
до 28.02.20
Період оскаржень
до 05.03.20
Подання пропозицій
до 09.03.20
Аукціон
10.03.20
Кваліфікація переможця
з 10.03.20
Пропозиції розглянуті
з 16.03.20
Завершена
02.04.20
21.02.2020, 11:43
дах
Загальне запитання щодо оголошення
якого кольору металопрофіль?
Відповідь замовника (Відповідь зареєстровано 22.02.2020, 13:36)
Колір металопрофілю - темно бордовий.
23.02.2020, 18:51
АВАНСОВИЙ ПЛАТІЖ
Загальне запитання щодо оголошення
Чи передбачений авансовий платіж?
Відповідь замовника (Відповідь зареєстровано 24.02.2020, 14:06)
В тендерній документації авансовий платіж не передбачений.
25.02.2020, 11:18
Щодо дискримінаційних вимог у Тендерній документації
Загальне запитання щодо оголошення
Доброго дня!
Шановний Замовнику, у Додатку 1 "Технічні вимоги" Тендерної документації, Вами встановлена вимога щодо надання наступного документу: Письмова гарантія виробника на металопрофіль не менше ніж 15 років.
Дана вимога є незаконною, необгрунтованою та порушує ст. 3 Закону України "Про публічні закупівлі", а саме добросовісну конкуренцію серед учасників та недискримінацію учасників.
Також відповідно до ст. 884 Цивільного кодексу України, гарантійний строк у договорі будівельного підряду становить десять років від дня прийняття об'єкта замовником, якщо більший гарантійний строк не встановлений договором або законом.
Як, на Вашу думку, Учасник повинен укладати договори поставки матеріалів на виконання робіт (без укладеного Договору жоден виробник не надасть зазначену Вами гарантію), які він ще, по-суті, не виконує і можливо не буде виконувати (адже нікому невідомий перебіг торгів), та який Виробник погодиться таке підписувати?
Вищезазначена вимога свідчить про штучне звуження кола потенційних Учасників процедури закупівлі, адже ЗУ "Про публічні закупівлі" покладає на Замовника обов'язок дотримуватись принципів здійснення публічних закупівель та не створювати незаконної практики проведення процедур закупівель та виконання будівельних робіт в обхід зазначеного Закону.
Тому, згідно з вищенаведеним, просимо внести зміни у Тендерну документацію, виключивши з неї незаконну вимогу щодо надання письмової гарантії виробника на металопрофіль не менше ніж 15 років та привести її у відповідність до Закону України "Про публічні закупівлі" та чинного законодавства України.
Дякую!
Відповідь замовника (Відповідь зареєстровано 27.02.2020, 16:09)
Інформуємо, що встановлена нами вимога щодо письмової гарантії виробника на металопрофіль не менше ніж 15 років є цілком законною і недискримінаційною до учасників закупівлі.
Принагідно хочемо зазначити, що металопрофілі мають свою характеристику, від чого і встановлюється (визначається) гарантія виробника на продукцію (термін служби: 3-7 років, 10 років, 15 років, 25- і більше) та її вартість (ціну).
До основних показників характеристики, за якими перевіряється якість металу, відносяться:
– марка сталевої основи (сердечника), ступінь очищення його від сірки;
– граматура цинку (кількість грам на метр квадратний),рівномірність його нанесення, а також його адгезія (прилипання) до сталевої основи;
– присутність шару пасивації;
– товщина і хімсклад шару грунту, його адгезія до цинкового захисного шару;
– товщина захисно-декоративної фарби, стійкість до сонячних променів (вигоряння), твердість (для профілювання, а також стійкості до подряпин і граду);
– повна адгезія до шару грунту.
Стає очевидним, чим вищі якісні показники характеристики металопрофілю тим і більша гарантія від виробника.
Одночасно Вами було правильно зазначено, що 15-тирічна гарантія відповідає нормам с.884 Цивільного кодексу України та п. 103 Загальних умов укладання та виконання договорів підряду в капітальному будівництві, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 01.08.2005 р. №668 у яких вказано, що гарантійний строк у договорі будівельного підряду становить десять років від дня прийняття об’єкта замовником, якщо БІЛЬШИЙ гарантійний строк не встановлений договором (будівельного підряду) або законом.
Крім того, нами було проаналізовано кон’юктуру ринку в Україні щодо металопрофілю, тобто економічну ситуацію яка характеризується співвідношенням між попитом та пропозицією, рівнем та динамікою цін, товарними запасами виробників, гарантійними строками (які зазвичай видаються виробниками на таку продукцію) та інші показники.
Тому доводимо до Вашого відома, що суб’єкти (виробники), які представлені в Україні, надають гарантії на металопрофіль строком на 15 років.
Розуміючи Вашу стурбованість про незаконність та дискримінацію учасників, зауважуємо, що практика постійно діючої адміністративної колегії, Антимонопольного комітету України з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель дискримінаційними визнаються «специфічні» вимоги до предмета закупівлі, відповідати яким може один учасник/обмежене коло учасників, вказана конкретна торгівельна марка товару без зазначеної можливості надати еквівалент.
Тому вимога письмової гарантії виробника на металопрофіль не менше ніж 15 років не відповідає жодному з перелічених критеріїв.
Разом з тим вище зазначена вимога зведе в майбутньому до мінімуму витрати на експлуатацію покрівлі загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. с. Одеради.
Таким чином, нами було обрано оптимальний гарантійний строк металопрофілю для покрівлі школи – не менше ніж 15 років.