Зателефонуйте мені
Вкажіть свій номер телефону і наш менеджер незабаром зв’яжеться з Вами
Номер телефону

Скасувати
Надіслати

Очікуйте дзвінка

Закрити
Процедура закупівлі оголошена 17.01.2020 14:57. Дата останніх змін - 30.01.2020 15:42

Запасні частини -

Ідентифікатор закупівлі UA-2020-01-17-000694-a  
ID 35eb778be9334b0d9c2f6e84b2c98667  
Очікувана вартість закупівлі
185`192.00 Гривня
Ви ще не берете участь в обговоренні цієї закупівлі
Ви ще не берете участь у цій закупівлі
Відмітити оголошення
Додати у вибране
Приховати
Запланувати участь

Закупівельник (Проводить закупівлю)

Найменування замовника Укроборонпром ДП "МИКОЛАЇВСЬКИЙ БРОНЕТАНКОВИЙ ЗАВОД"  
Очікувана вартість закупівлі 185`192.00 Гривня (без ПДВ)  
Розмір мінімального кроку пониження ціни 1`851.92 Гривня  
Процедура закупівлі Спрощені закупівлі  
Метод оцінки тендерних пропозицій учасників Оцінка тендерних пропозицій учасників за найменшою пропозицією  
Закупівля оголошена
17.01.20
Період уточнень
до 22.01.20
Подання пропозицій
до 27.01.20
Кваліфікація переможця
з 27.01.20
Пропозиції розглянуті
з 28.01.20
Завершена
30.01.20
22.01.2020, 14:33
Зміни до конкурсної документації
Загальне запитання щодо оголошення
17.01.2020 Державним підприємством «Миколаївський бронетанковий завод» оголошено процедуру допорогової закупівлі UA-2020-01-17-000694-a щодо предмету закупівлі ДК 021:2015 Код 3540000-8 Запасні частини.

У зв’язку з тим, що конкурсна документація містить недоліки, просимо внести зміни до конкурсної документації, що полягають у наступному:

1. В п. 1 розділу 3 Конкурсної документації зазначено, що конкурсна пропозиція подається разом з:

- інформацією про необхідні технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі, а також відповідну технічну специфікацію (у разі потреби (плани, креслення, малюнки чи опис предмета закупівлі) – згідно Додатку 2 до цієї конкурсної документації;
- заповненою Учасником формою конкурсної пропозиції згідно з Додатком 4 до цієї конкурсної документації, підписаною уповноваженою особою Учасника та завіреною печаткою (у разі наявності).

В той же час, інформація про необхідні технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі, є додатком 1 до конкурсної документації, а не додатком 2.
Крім того, форма конкурсної пропозиції є додатком 2 до конкурсної документації, а не додатком 4.

2. В п. 6 розділу 3 Конкурсної документації зазначено, що конкурсні пропозиції забезпечуються Учасником у формі електронної банківської гарантії.
В той же час, в системі «Prozorro» (https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2020-01-17-000694-a) у вказаній закупівлі у розділі «Вид тендерного забезпечення:» зазначено «ВІДСУТНІЙ», що суперечить Конкурсної документації.

3. В п. 6 розділу 3 Конкурсної документації зазначено, що при поданні конкурсної пропозиції Учасником забезпечення конкурсної пропозиції (в тому числі внесені зміни до нього) надаються разом з копією договору про надання гарантії між учасником та банком.

В той же час, договір між учасником та банком відповідно до ст. 21 Закону України «Про інформацію» є конфіденційною інформацією та розголошенню не підлягає, крім того, наявність чи відсутність у Замовника договору про надання гарантії між учасником та банком жодним чином не впливає на забезпечення виконання учасником зобов’язань, оскільки разом з конкурсною пропозицією Замовнику надається безпосередньо банківська гарантія, яка є забезпеченням належної участі учасника у конкурсній закупівлі.

4. В п. 6 розділу 3 Конкурсної документації зазначено, що при поданні конкурсної пропозиції Учасником забезпечення конкурсної пропозиції (в тому числі внесені зміни до нього) надаються копія документа Гаранта (доручення, тощо), що підтверджують повноваження особи яка підписує банківську гарантію та договір.

В той же час, Положення про порядок здійснення банками операцій за гарантіями в національній та іноземних валютах, затверджене постановою Правління Національного банку України від 15.12.2004 № 639, не передбачає видачу банками разом з гарантіями також інших документів, в тому числі щодо підтвердження повноважень підписанта.

Враховуючи, що вказаний вище документ виготовляється не учасником закупівлі та чинним законодавством його надання банками не передбачено, то його отримання є для учасника неможливим, а вказана умова Конкурсної документації – дискримінаційною.

5. В п. 6 розділу 3 Конкурсної документації не зазначено строк дії забезпечення конкурсної пропозиції.

6. В п. 6 розділу 6 Конкурсної документації як забезпечення виконання договору про закупівлю вказано:
у розмірі 5% від вартості Договору, або неустойкою у розмірі 10% від вартості Договору.
Гарантія повинна бути оформлена на бланку учасника-переможця [для завдатку], підписана уповноваженою особою та скріплена його печаткою . Учасник надає оригінал гарантії разом із завіреною копією договору, на підставі якого була видана гарантія, та доказами її оплати.»
Забезпечення виконання Договору про закупівлю повинно набувати чинності не пізніше дати укладення Договору. Замовник повертає забезпечення виконання Договору про закупівлю після виконання Учасником-Переможцем договору, а також у разі визнання судом результатів процедури закупівлі або договору про закупівлю недійсними, а також згідно з умовами, зазначеними в Договорі, але не пізніше ніж протягом п’яти банківських днів з дня настання зазначених обставин.
Додаток3

При цьому не зрозуміло, яким видом забезпечення виконання зобов’язань згідно Цивільного кодексу України є зазначені 5% від вартості Договору. Вказане необхідно привести до вимог глави 49 Цивільного кодексу України
Більше того, завдаток є формою забезпечення Кредитором зобов’язань боржника (ст. 570 ЦК України), отже надається особою, яка має зобов’язання сплачувати кошти (Замовник, Покупець), а не постачальником. Вказане також необхідно привести до вимог глави 49 Цивільного кодексу України.
Необхідність приведення до вимог глави 49 Цивільного кодексу України стосується і розділу 12 проекту договору.
Крім того, проект договору додатково містить безліч пунктів (розділ 7) щодо забезпечення зобов’язань за договором, тому надання додаткових листів-гарантій чи додаткових гарантій за конкурсною документацією (розділ 12 проекту договору) є абсурдним та необґрунтованим повторюванням.

7. Посилання в договорі на конкурсну документацію, або на систему «Prozorro» (п.п. 12.1, 12.2 проекту договору), є недоречним, оскільки договір виконується виключно на умовах, вказаних в ньому та в додатках до договору. Будь-які умови, що містяться в конкурсній документації, або в системі «Prozorro», але не відображені в договорі, є нікчемними та Замовник не матиме права вимагати їх виконання. Таким чином, посилання в договорі на конкурсну документацію та систему «Prozorro» є нікчемним. Більше того, будь-які зобов’язання щодо внесення до системи «Prozorro» будь-яких документів після підписання договору також є нікчемним, оскільки після підписання договору процедура закупівлі є закінченою.

8. В п. 3 додатку 2 до конкурсної документації (форма конкурсної пропозиції) зазначено, що учасник бере зобов’язання підписати договір із Замовником згідно проєкту наведеному у Додатку 3 Конкурсної документації.

В той же час, Додаток 3 до Конкурсної документації не є проектом договору, а є описом вимог до банківської гарантії.


ПРОСИМО:

Внести зміни до Конкурсної документації за допороговою закупівлею UA-2020-01-17-000694-a, оприлюдненою 17.01.2020 Державним підприємством «Миколаївський бронетанковий завод» щодо предмету закупівлі ДК 021:2015 Код 3540000-8 Запасні частини відповідно до зауважень та пропозицій, викладених вище.