Зателефонуйте мені
Вкажіть свій номер телефону і наш менеджер незабаром зв’яжеться з Вами
Номер телефону

Скасувати
Надіслати

Очікуйте дзвінка

Закрити
Процедура закупівлі оголошена 23.06.2018 09:49. Дата останніх змін - 17.08.2018 00:01

Насоси свердловинні -

Ідентифікатор закупівлі UA-2018-06-23-000189-a  
ID 3bb6e2719ae84bac9fcdd3f0ddc432cf  
Очікувана вартість закупівлі
1`568`600.00 Гривня
Ви ще не берете участь в обговоренні цієї закупівлі
Ви ще не берете участь у цій закупівлі
Відмітити оголошення
Додати у вибране
Приховати
Запланувати участь

Закупівельник (Проводить закупівлю)

Найменування замовника КП Київводфонд  
Очікувана вартість закупівлі 1`568`600.00 Гривня (з ПДВ)  
Розмір мінімального кроку пониження ціни 156.00 Гривня  
Загальний розмір забезпечення тендерних пропозиції 47`000.00 Гривня  
Процедура закупівлі Відкриті торги  
Метод оцінки тендерних пропозицій учасників Оцінка тендерних пропозицій учасників за найменшою пропозицією  
Закупівля оголошена
23.06.18
Період уточнень
до 02.07.18
Період оскаржень
до 08.07.18
Подання пропозицій
до 12.07.18
Аукціон
13.07.18
Кваліфікація переможця
з 13.07.18
Пропозиції розглянуті
з 06.08.18
Закупівля не відбулась
17.08.18
27.06.2018, 17:33. ID: UA-2018-06-23-000189-a.a1
Вимога (Скарга)
Вимога щодо усунення дискримінаційних вимог в тендерній документації
Відповідно до п. 15 Додатку 3 Замовником вимагається надання документів, що підтверджують законність ввезення товару, що закуповується, на митну територію України (вантажно-митна декларація тощо).
Шановний Замовник, для чого Вам митні документи під час проведення тендеру (подання учасниками тендерних пропозицій)? Повідомляємо Вам, що дані документи можливо отримати лише піісля ввезення товару на митну територію України. Як ви гадаєте скільки потенційних учасників завезли всі 56 необхідних для вас насосів ДО проведення тендеру, ДО укладання договору? Певно, що один учасник, так? Тож дана вимога прописана з метою обмеження кола учасника та лобіювання інтересів вже завчасно визначеного переможця, який спеціально завіз товар під цей тендер та вже має митні документи, ми вірно трактуємо положення документації?

Як бути тим учасникам (які діють в межах правового поля та не могли завчасно знати про потребу Замовника, про вимогу в тендерній документації та про оголошення тендеру), які лише планують завозити даний товар на територію Україні після підписання договору із Замовником?


Даною вимогою ви здійснюєте дискримінацію (обмежуючи коло учасників, які вже мають завезений товар на територію України щонайменше у кількості 56 насосів, які чітко відповідають параметрам Замовника) та обмежуєте право учасників вільно здійснювати та планувати свою господарську діяльність, адже даною вимогою ви зобов'язуєте учасників завозити насосне обладнання до укладання договору. Повідомляємо, що Замовник не має права втручатися в господарську дііяльність учасника та ВИМАГАТИ від нього ЗАВЧАСНОГО ЗАВЕЗЕННЯ ТОВАРУ НА МИТНУ ТЕРИТОРІЮ УКРАЇНИ адже не в кожного потенційного учасника є можливість тримати на складі 56 насосів і чекати тендеру від КП Київводфонд. Потенційні учасники в праві самостійно визначати, коли необхідно завозити товар, для виконання умов договору та поставки товару в строк з метою належного виконання умов догвору.
Для того, щоб переконатися в законності ввезення товару, що закуповується, на митну територію України ви маєте право вимагати копії підтверджуючих митніх документів ПІД ЧАС ПОСТАВКИ, коли всі постачальники реально мають змогу виконати дану умову договору та надати митні документи, але не під час тендеру (до укладання договору тощо).


З метою дотримання ст. 3 ЗУ "Про публічні закупівлі" та забезпечення рівної конкуренції серед всіх потенційних учасників, які мають змогу запропонувати конкурентні ціни на відповідний товар, ВИМАГАЄМО внести зміни до тендерної документації та ВИКЛЮЧИТИ ВИМОГУ, яка має чіткий дискримінаційний характер та має на меті обмежити коло учасників до тих, хто вже має завезені товари на складі та має на це підтвердуєючі документи (а отже, ті, що завчасно були повідомлені про оголошення тендеру, технічні вимоги замовника до товарів та вимоги в тендерній документації про надання митних документів). Адже більшість учасників не має змоги надати митні документи під час подання пропозиції, оскільки планують завезти товар після укладання договору та поставити товар замовнику в строк.

У разі ігнорування або відхилення нашої вимоги ми будемо вимушені звернутися до керівництва замовника, територіального органу Держаудит служби, Антимонопольного комітету України та інших уповноважених органів з метою інформування контролюючих органів про порушення законодавства України членами тендерного комітету Замовника
Шановний учаснику!
Відповідні зміни будуть внесені до тендерної документації
Відповідь замовника: 03.07.2018 16:56
Тип відповіді: Задоволено
Виконана замовником