Зателефонуйте мені
Вкажіть свій номер телефону і наш менеджер незабаром зв’яжеться з Вами
Номер телефону

Скасувати
Надіслати

Очікуйте дзвінка

Закрити
Процедура закупівлі оголошена 07.03.2024 14:34. Дата останніх змін - 01.05.2024 13:06

Послуги щодо добровільного медичного страхування (безперервне страхування здоров'я) працівників Компанії -

Ідентифікатор закупівлі UA-2024-03-07-008258-a  
ID c442949016ab4d5aa249080238563b19  
Очікувана вартість закупівлі
2`991`568.00 Гривня
Ви ще не берете участь в обговоренні цієї закупівлі
Ви ще не берете участь у цій закупівлі
Відмітити оголошення
Додати у вибране
Приховати
Запланувати участь

Детальна інформація міститься у доданих файлах.

Закупівельник (Проводить закупівлю)

Найменування замовника ДЕРЖАВНА КОМПАНІЯ "УКРСПЕЦЕКСПОРТ"  
Очікувана вартість закупівлі 2`991`568.00 Гривня (без ПДВ)  
Розмір мінімального кроку пониження ціни 30`000.00 Гривня  
Процедура закупівлі Спрощені закупівлі  
Метод оцінки тендерних пропозицій учасників Оцінка тендерних пропозицій учасників за найменшою пропозицією  
Закупівля оголошена
07.03.24
Період уточнень
до 15.03.24
Подання пропозицій
до 21.03.24
Аукціон
22.03.24
Кваліфікація переможця
з 22.03.24
Пропозиції розглянуті
з 12.04.24
Завершена
01.05.24
13.03.2024, 12:42
Дискримінаційні умови тендерної документації
Загальне запитання щодо оголошення
ПРИВАТНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «СТРАХОВА КОМПАНІЯ «ІНТЕРЕКСПРЕС» (далі – Компанія) має намір взяти участь у процедурі закупівлі, у зв’язку з чим було вивчено тендерну документацію Замовника (далі – Тендерна документація).
Однак виявилося, що Тендерна документація містить дискримінаційні умови, які суперечать нормам Закону України «Про публічні закупівлі» (далі – Закон), обмежують конкуренцію, порушують права і законні інтереси та створюють неможливість для взяти участь у процедурі закупівлі, а саме:

Відповідно до Розділу 3. «Інструкція з підготовки конкурсної пропозиції» Тендерної документації, у загальних вимогах щодо учасника закупівлі Замовник встановлює – «наявність власної асистуючої служби Страховика».
Вважаємо, що така вимога Замовника є незаконною та такою, що порушує принципи публічних закупівель, встановлених Законом.
Звертаємо увагу, що такі умови як наявність власного медичного асистансу не передбачені жодним законодавчим та іншим нормативно-правовим документом, що регулюють страхову діяльність у сфері добровільного медичного страхування.

Зазначені вимоги Замовника є дискримінаційними по відношенню до учасників – страховиків (у тому числі і ПрАТ СК «ІнтерЕкспрес»), які працюють із асистансом на підставі укладених агентських договорів (договорів доручення).

Компанія забезпечує застрахованих осіб цілодобовим медичним аситансом (24 години 7 днів на тиждень) через свого Повіреного - Товариство з обмеженою відповідальністю «САВІТАР УКРАЇНА», який має розгалужену мережу субпідрядників – закладів охорони здоров’я, задіяних у процесі надання медичної допомоги застрахованим. Також ПрАТ СК «ІнтерЕкспрес» має у своєму штаті працівників з вищою медичною освітою, які забезпечують перевірку та контроль щодо належного виконання договорів добровільного медичного страхування.
Просимо внести зміни в Тендерну документацію у відповідності із вимогами законодавства України у сфері публічних закупівель, а саме - усунути дискримінаційні вимоги тендерної документації.
Відповідь замовника (Відповідь зареєстровано 15.03.2024, 11:52)
Добрий день.
У відповідь на Ваше запитання повідомляємо, наявність власної асистуючої служби пов’язана з необхідністю забезпечення належного та оперативного врегулювання наслідків страхової події в рамках договору страхування.
На жаль, вивчення досвіду співпраці з страховими компаніями, яким надавали послуги «асистанту» на умовах субпідряду, засвідчило про неефективність такого механізму.
Окремо зауважимо, що 09 березня 2022 року постановою Кабінету Міністрів України № 237 Компанію було передано до сфери управління Міністерства оборони України.
На виконання статутних завдань та доручень органу управління – Міністерства оборони України – Компанією здійснюються заходи з оперативного забезпечення імпорту товарів оборонного призначення для потреб Збройних Сил України та інших військових формувань, утворених відповідно до чинного законодавства України.
Вбачається, що надмірне поширення, зокрема, третім особам, персональних даних працівників Державної компанії «Укрспецекспорт», що безпосередньо забезпечують реалізацію зазначених вище завдань і доручень, може становити додаткову загрозу як життю і здоров’ю таких працівників Компанії, так і обороноздатності держави.
Окремо зауважимо, що свідченням намірів Компанії уникнути будь-яких проявів дискримінації під час проведення конкурентного відбору на допорогових закупівлях є те, що Компанія, не будучи замовником в розумінні Закону України «Про публічні закупівлі», використовує електронну систему Prozorro з дотриманням принципів закупівель з метою найбільш ефективного, прозорого та раціонального використання власних коштів, запобігаючи проявам корупції, задля підтримки розвитку добросовісної конкуренції та здійснення економічно вигідного відбору постачальників.
З огляду на викладене, зважаючи ризики, які несе наявність залученого асистансу, встановлення вимоги про наявність власного асистансу у надавача Послуг вбачається важливою умовою.
Дякуємо за Вашу увагу до нашого конкурсу.
14.03.2024, 09:32
Додаток №2 до Конкурсної документації.
Загальне запитання щодо оголошення
В Додатку №2, до Конкурсної документації є пункт:
Вакцинація (у разі необхідності, за окремою Заявкою Страхувальника, шляхом укладання Додаткової угоди до Договору страхування).
Питання - вартість вакцинації входить в СП, чи буде розраховуватись окремо, згідно Додаткової угоди?
Відповідь замовника (Відповідь зареєстровано 15.03.2024, 11:51)
Добрий день.
У відповідь на Ваше запитання повідомляємо, що вартість вакцинації буде розраховуватись окремо, відповідно Додаткової угоди до Договору страхування. Дякуємо.