Зателефонуйте мені
Вкажіть свій номер телефону і наш менеджер незабаром зв’яжеться з Вами
Номер телефону

Скасувати
Надіслати

Очікуйте дзвінка

Закрити
Процедура закупівлі оголошена 08.01.2024 17:07. Дата останніх змін - 05.02.2024 15:37

Стоматологічні та вузькоспеціалізовані інструменти та прилади -

Ідентифікатор закупівлі UA-2024-01-08-005546-a  
ID 84770f54610d4579baa0c1679f17024f  
Загальна очікувана вартість закупівлі
240`000.00 Гривня
Ви ще не берете участь в обговоренні цієї закупівлі
Ви ще не берете участь у цій закупівлі
Відмітити оголошення
Додати у вибране
Приховати
Запланувати участь

Закупівельник (Проводить закупівлю)

Найменування замовника КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО "ВОЛОДИМИРСЬКА СТОМАТОЛОГІЧНА ПОЛІКЛІНІКА" ВОЛОДИМИРСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ  
Загальна очікувана вартість закупівлі 240`000.00 Гривня (з ПДВ)  
Процедура закупівлі Відкриті торги з особливостями  
Метод оцінки тендерних пропозицій учасників Оцінка тендерних пропозицій учасників за найменшою пропозицією  
Закупівля оголошена
08.01.24
Період уточнень
до 13.01.24
Період оскаржень
до 13.01.24
Подання пропозицій
до 16.01.24
Аукціон
17.01.24
Кваліфікація переможця
з 17.01.24
Пропозиції розглянуті
з 19.01.24
Завершена
05.02.24
10.01.2024, 15:30
Щодо документації.
Загальне запитання щодо оголошення
Добрий день.
В Додатку 3 зазначено:
“В разі, якщо учасник пропонує еквівалент товару – він повинен надати в складі тендерної пропозиції належним чином заповнену таблицю 1 додатку 2 до тендерної документації вказуючи найменування та характеристики еквіваленту, який учасник пропонує в складі своєї пропозиції.“
Не зрозуміло про яку таблицю 1 йдеться, адже Додаток 2 це проект договору!?!?!?!?
Просимо внести ясність!
Відповідь замовника (Відповідь зареєстровано 10.01.2024, 16:02)
Добрий дкнь. Дякуємо, що звернули увагу на нашу закупівлю. Дійсно, мали на увазі "В разі, якщо учасник пропонує еквівалент товару - він повинен надати в складі тендерної пропозиції належним чином заповнену таблицю 1 додатку 3 до тендерної документації вказуючи найменування та характеристику еквіваленту, який учасник пропонує в складі своєї пропозиції." Це є формальна помилка, яка не впливає на якісні та кількісні показники товару.
12.01.2024, 17:37
Еквівалент
Загальне запитання щодо оголошення
Ознайомившись з документацію Замовника, зазначаємо, що деякі медико-технічні характеристики до замовленого товару потребують уточнення.
Так, згідно вимог Замовника в Додатку№ 3 до тендерної документації « Якісні, кількісні та інші вимоги до товару, що є предметом закупівлі згідно предмету закупівлі: Стоматологічні та вузькоспеціалізовані інструменти та прилади за ДК 021:2015 Єдиний закупівельний словник» вказано наступне:
«Еквівалентом виробів медичного призначення в розумінні даної документації є вироби медичного призначення розміри, комплектація, матеріали, градація та інші стандартні характеристики товару абсолютно співпадають з характеристиками товару, що є предметом закупівлі. Стандартні характеристики еквіваленту товару на який відбувається заміна повинні відповідати вимогам діючих стандартів щодо даних товарів.
В разі, якщо учасник пропонує еквівалент товару – він повинен надати в складі тендерної пропозиції належним чином заповнену таблицю 1 додатку 3 до тендерної документації вказуючи найменування та характеристики еквіваленту, який учасник пропонує в складі своєї пропозиції»
.
Отже, Замовник не заперечує надання учасниками еквівалентного товару.
При цьому, по кожній окремій позиції предмету закупівлі встановлено вимоги щодо чіткого зазначення кількості грам або кількість штук в упаковці замовлених товарів.
Слід зазначити, що вимогам щодо конкретної кількості грамів матеріалів або кількість штук в упаковці, може відповідати конкретні виробники, що є неправомірним по відношенню до учасників, які можуть представити еквівалентний товар, але у іншій кількості грамів або кількість штук в упаковці, тільки інших виробників. Якщо учасники торгів можуть запропонувати Замовнику аналогічний товар з більшою кількістю грамів або кількістю штук в упаковці, при відповідності усім іншим технічним характеристикам (що значно вигідніше і економніше для Замовника), виходить, що вони обмежені у можливості взяти участь у процедурі закупівлі, так як, запропоновані еквіваленти виробів медичного призначення, можуть бути розглянуті Замовником як такі, що не відповідають всім наведеним вимогам, що заявлені в технічній специфікації Замовника.
Таким чином, пропозиції таких учасників можуть бути відхилені як такі, що не відповідають вимогам тендерної документації, і це є неправомірним по відношенню до потенційних учасників торгів.
Замовником не доведено, що при поставці товару в інших грамах або кількістю штук в упаковці, при відповідності усім іншим технічним характеристикам, це будь-яким чином вплине на суттєві технічні характеристики самого товару та не буде відповідати потребам Замовника відносно якості товару, що заявлена в технічній специфікації Замовника, щодо стандартних характеристик товару, на який відбувається заміна та вимогам діючих стандартів щодо даного типу товарів.
Наводимо приклад розгляду даного питання на Колегії Антимонопольного комітету (скарга від 19 травня 2023 № UA-2023-05-15-006894-a.b1), в результаті чого Замовником були внесені відповідні зміни та викладено в новій редакції тендерну документацію, зокрема в Додатку 2 Документації, що містить інформацію про необхідні технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі, а саме вказано наступне: «При цьому запропонований учасником еквівалент товару за об’ємом фасування повинен бути не гіршим (не меншим) ніж встановлено згідно з умовами тендерної документації.»
Таким чином, Замовником (закупівля UA-2023-05-15-006894-a ) були усунені порушення, зазначені у Скарзі (Рішення Комісії Антимонопольного комітету України з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель №7733-р/пк-пз від 31.05.2023).
Тому, з метою недопущення порушення вимог ст.5 Закону України «Про публічні закупівлі» по відношенню до всіх учасників процедури Закупівлі, просимо встановити діапазон грам та кількість штук в упаковці у розрізі «не менше» та додати визначення «не гіршим або кращим», що дозволить пропонувати еквівалент товару, що за своїми медико-технічними характеристиками має значно кращі медико-технічні характеристики, притаманні новітнім сучасним товарам даного типу.
Відповідь замовника (Відповідь зареєстровано 15.01.2024, 13:20)
Добрий день. Дякуємо за запитання.
Відповідно до ч. 1ст 4 Закону України "Про публічні закупівлі" планування закупівель здійснюється на підставі наявної потреби у закупівлі товарів, робіт і послуг. При плануванні здійснення закупівлі Замовником визначена потреба в певних медичних виробах, керуючись принципом максимальної ефективності, виходячи з наявного досвіду використання тих чи інших виробів, враховуючи також зручність під час проведення відповідних маніпуляцій. Процедура вибору медичного виробу, як предмету закупівлі, здійснюється згідно складному алгоритму, що грунтується на ієрархії чинників: клінічних, економічних, соціальних та інших.
Згідно з пунктом 28 Особливостей тендерна документація формується замовником відповідно до вимог статті 22 Закону України "Про публічні закупівлі" (далі - Закон) з урахуванням цих особливостей. При цьому згідно зі статтею 22 Закону в тендерній документації такі відомості, як інформація про необхідні технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі, у тому числі відповідну технічну специфікацію ( у разі потреби - плани, креслення, малюнки чи опис предмета закупівлі) та кількість товару і місце його поставки.
Тендерна документація підготовлена Замовником у відповідності до вимог статті 22 Закону з урахуванням Особливостей. Зазначаючи необхідну кількість товару, Замовник керується власною потребою. При цьому постачальник може запропонувати конкретно визначений товар у певній упаковці.
З урахуванням зазначеного вище, найменування предмета закупівлі та детальний опис предмета, які встановлені відповідно до Додатку № 3 ("Якісні, кількісні та інші вимоги до товару, що є предметом закупівлі: Стоматологічні та вузькоспеціалізовані інструменти та прилади") тендерної документації, відповідає річному плану закупівлі, та мають певні конкретні технічні характеристики предмета закупівлі.