Зателефонуйте мені
Вкажіть свій номер телефону і наш менеджер незабаром зв’яжеться з Вами
Номер телефону

Скасувати
Надіслати

Очікуйте дзвінка

Закрити
Процедура закупівлі оголошена 05.07.2023 12:59. Дата останніх змін - 04.10.2023 00:02

Капітальний ремонт покрівлі з утепленням Комунальної установи Сумська гімназія №1 м. Суми Сумської області, за адресою вул. Засумська, буд. 3, м. Суми, Сумської області -

Ідентифікатор закупівлі UA-2023-07-05-008098-a  
ID f3a27e80c7a14ed6bc653e08c825de73  
Загальна очікувана вартість закупівлі
4`811`584.00 Гривня
Ви ще не берете участь в обговоренні цієї закупівлі
Ви ще не берете участь у цій закупівлі
Відмітити оголошення
Додати у вибране
Приховати
Запланувати участь

Капітальний ремонт покрівлі з утепленням Комунальної установи Сумська гімназія №1 м. Суми Сумської області, за адресою вул. Засумська, буд. 3, м. Суми, Сумської області (код ДК 021:2015 - 45260000-7 Покрівельні роботи та інші спеціалізовані будівельні роботи). Процедура закупівлі – відкриті торги, з урахуванням особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України “Про публічні закупівлі”, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування зі змінами (далі - особливості), затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2022 р. № 1178. Вартість робіт визначається з урахуванням наказу Мінрегіону від 01.11.2021 № 281 «Про затвердження кошторисних норм України у будівництві» та Кошторисних норм України «Настанова з визначення вартості будівництва»

Закупівельник (Проводить закупівлю)

Найменування замовника КОМУНАЛЬНА УСТАНОВА СУМСЬКА ГІМНАЗІЯ № 1 М.СУМИ СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ  
Загальна очікувана вартість закупівлі 4`811`584.00 Гривня (з ПДВ)  
Загальний розмір забезпечення тендерних пропозиції 24`000.00 Гривня  
Процедура закупівлі Відкриті торги з особливостями  
Метод оцінки тендерних пропозицій учасників Оцінка тендерних пропозицій учасників за найменшою пропозицією  
Закупівля оголошена
05.07.23
Період уточнень
до 10.07.23
Період оскаржень
до 10.07.23
Подання пропозицій
до 13.07.23
Аукціон
13.07.23
Кваліфікація переможця
з 13.07.23
Пропозиції розглянуті
з 28.09.23
Закупівля не відбулась
04.10.23
06.07.2023, 14:14
Аналогічний договір
Загальне запитання щодо оголошення
В тендерній документації, Розділ 3, п.5 вказано: "Аналогічним договором відповідно до умов цієї Тендерної документації є договір підряду, який підтверджує наявність в учасника досвіду щодо виконання робіт з будівництва або реконструкції або капітального ремонту.", а також зазначено: "Аналогічним вважатиметься також договір, якщо в назві предмета договору відсутні слова «покрівельні роботи», за умови, що такі роботи передбачені безпосередньо у тексті Договору або його додатках або довідках про вартість виконаних робіт або позитивному відгуку від контрагента." Тобто Договір з капітального ремонту будівлі в якому немає покрівельних робіт не буде вважатися аналогічним? Просимо роз'яснити даний пункт
Відповідь замовника (Відповідь зареєстровано 07.07.2023, 13:43)
Пунктом 54 Постанови Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2022 р. № 1178 «Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України “Про публічні закупівлі”, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування» (далі – Постанова про особливості) передбачено: «Надання роз’яснень щодо тендерної документації та внесення змін до неї здійснюється замовником відповідно до цього пункту.
Фізична/юридична особа має право не пізніше ніж за три дні до закінчення строку подання тендерної пропозиції звернутися через електронну систему закупівель до замовника за роз’ясненнями щодо тендерної документації та/або звернутися до замовника з вимогою щодо усунення порушення під час проведення тендеру. Усі звернення за роз’ясненнями та звернення щодо усунення порушення автоматично оприлюднюються в електронній системі закупівель без ідентифікації особи, яка звернулася до замовника. Замовник повинен протягом трьох днів з дати їх оприлюднення надати роз’яснення на звернення шляхом оприлюднення його в електронній системі закупівель..»
Щодо Вашого питання в частині визначення поняття «аналогічний договір» повідомляємо наступне:
Пунктом 5.2.1. частини 5 розділу «Розділ ІІІ. Інструкція з підготовки тендерної пропозиції» тендерної документації передбачено наступну вимогу до учасників:
«Наявність документально підтвердженого досвіду виконання аналогічного (аналогічних) за предметом закупівлі договору (договорів):
- Учасник повинен надати копію виконаного аналогічного договору (в складі тендерної пропозиції на підтвердження виконання аналогічного Договору надається копія останньої Довідки про вартість виконаних будівельних робіт та витрат форми КБ-3 або позитивний відгук від контрагента).
Відсутність додатків до аналогічних договорів не буде вважатись підставою для відхилення тендерної пропозиції учасника.
Примітка:
Аналогічним договором відповідно до умов цієї Тендерної документації є договір підряду, який підтверджує наявність в учасника досвіду щодо виконання робіт з будівництва або реконструкції або капітального ремонту. Не є аналогічними Договорами в розумінні цієї тендерної документації договори на поточний ремонт об’єктів будівництва, оскільки, це не відповідає предмету закупівлі «роботам» в розумінні Закону. Аналогічним вважатиметься також договір, якщо в назві предмета договору відсутні слова «покрівельні роботи», за умови, що такі роботи передбачені безпосередньо у тексті Договору або його додатках або довідках про вартість виконаних робіт або позитивному відгуку від контрагента.».
Виходячи із того, що характер та специфіка робіт полягає у Капітальному ремонті покрівлі об’єкту будівництва, необхідним для учасників закупівлі є наявність досвіду із виконання відповідних робіт на висоті, тобто на даху об’єктів будівництва. З огляду на вказане буде вважатись належним виконанням вимоги тендерної документації подання учасниками будь-якого договору, який був успішно виконаний із контрагентами при виконанні робіт з будівництва або реконструкції або капітального ремонту (не поточного ремонту), що в структурі таких робіт має виконання покрівельних робіт або робіт на даху.
При цьому факт виконання покрівельних робіт за таким договором повинен бути документально підтверджений будь-яким способом (власне назвою предмету договору, або наданням додатків, до договору, що містять посилання серед інших робіт саме на покрівельні роботи, або листами від контрагента, або іншим можливим способом).
З огляду на вказане не буде вважатись аналогічним той договір, який не передбачав здійснення покрівельних робіт або робіт на даху об’єктів будівництва.