Зателефонуйте мені
Вкажіть свій номер телефону і наш менеджер незабаром зв’яжеться з Вами
Номер телефону

Скасувати
Надіслати

Очікуйте дзвінка

Закрити
Процедура закупівлі оголошена 18.11.2022 17:54. Дата останніх змін - 08.12.2022 10:25

Послуги з технічного обслуговування і ремонту автотранспортних засобів: автобус БАЗ А079.29, сідловий тягач Ford Cargo 1846T XHR, вантажний автомобіль ISUZU АВ 509 (ДК 021:2015: 50110000-9 Послуги з ремонту і технічного обслуговування мототранспортних засобів і супутнього обладнання) -

Ідентифікатор закупівлі UA-2022-11-18-013796-a  
ID ef309243f9044777ac2e062b602a28b9  
Загальна очікувана вартість закупівлі
79`500.00 Гривня
Ви ще не берете участь в обговоренні цієї закупівлі
Ви ще не берете участь у цій закупівлі
Відмітити оголошення
Додати у вибране
Приховати
Запланувати участь

Місце надання послуг: СТО Учасника, що розташовані в м. Києві або Київській області (в межах до 25 км від околиці м. Києва). Номенклатурна позиція – 50113000-0 Послуги з ремонту і технічного обслуговування автобусів; 50114000-7 Послуги з ремонту і технічного обслуговування вантажних автомобілів.

Закупівельник (Проводить закупівлю)

Найменування замовника ДЕРЖАВНЕ СПЕЦІАЛІЗОВАНЕ ПІДПРИЄМСТВО "ОБ'ЄДНАННЯ "РАДОН"  
Загальна очікувана вартість закупівлі 79`500.00 Гривня (з ПДВ)  
Процедура закупівлі Відкриті торги з особливостями  
Метод оцінки тендерних пропозицій учасників Оцінка тендерних пропозицій учасників за найменшою пропозицією  
Закупівля оголошена
18.11.22
Період уточнень
до 26.11.22
Період оскаржень
до 26.11.22
Подання пропозицій
до 29.11.22
Кваліфікація переможця
з 29.11.22
Пропозиції розглянуті
з 30.11.22
Завершена
08.12.22
21.11.2022, 14:37
щодо вимог до учасників
Загальне запитання щодо оголошення
Шановний замовнику, в тендерної документації є вимога: При цьому договір найму будівлі або іншої капітальної споруди (їхньої окремої частини) строком на три роки і більше, а також договір найму (оренди) транспортного засобу за участі фізичної особи у разі їх надання Учасником, мають бути засвідчені нотаріально. Якщо договір за даною процедурою закупівлі діє до кінця 2022 року, навіщо вам договір оренди приміщень не менш ніж на 3 роки? Вважаємо цю вимогу діскримінаційною та просимо усунення її з тендерної документації. Дякуємо.
Відповідь замовника (Відповідь зареєстровано 22.11.2022, 17:38)
Доброго дня, шановний Учаснику! Просимо звернути увагу, що дана вимога встановлена у Додатку 1 до тендерної документації саме: "На підтвердження інформації стосовно наявності обладнання й матеріально-технічної бази, зазначеної в довідці, Учасник має надати документи/документ, на підтвердження права власності/володіння/користування тощо відповідним обладнанням й матеріально-технічною базою. При цьому договір найму будівлі або іншої капітальної споруди (їхньої окремої частини) строком на три роки і більше, а також договір найму (оренди) транспортного засобу за участі фізичної особи у разі їх надання Учасником, мають бути засвідчені нотаріально."
Вимога в частині нотаріального посвідчення договорів найму будівлі або іншої капітальної споруди (їхньої окремої частини) строком на три роки і більше, у разі їх надання Учасником встановлена відповідно до статті 793 Цивільного кодексу України, згідно якої договір найму будівлі або іншої капітальної споруди (їх окремої частини) укладається в письмовій формі. При цьому договір найму будівлі або іншої капітальної споруди (їх окремої частини) строком на три і більше роки підлягає нотаріальному посвідченню, крім договору, предметом якого є майно державної або комунальної власності, який підлягає нотаріальному посвідченню у разі, якщо він укладений за результатами електронного аукціону строком більше ніж на п'ять років.
Вимога в частині нотаріального посвідчення договорів найму (оренди) транспортного засобу за участі фізичної особи, у разі їх надання Учасником встановлена відповідно до статті 799 Цивільного кодексу України, згідно якої договір найму (оренди) транспортного засобу за участю фізичної особи підлягає нотаріальному посвідченню.
Відповідно до статті 220 ЦК України, у разі недодержання сторонами вимоги закону про нотаріальне посвідчення договору, такий договір є нікчемних.
Згідно статті 215 ЦК України нікчемний правочин є недійсним. А відповідно до статті 216 ЦК України недійсний правочин не створює юридичних наслідків, крім тих, що пов'язані з його недійсністю.
Згідно вищевикладеного, Замовником у тендерній документації не встановлено вимоги про надання виключно договору найму будівлі або іншої капітальної споруди (їхньої окремої частини) строком на три роки і більше, а також (та/або) договору найму (оренди) транспортного засобу за участі фізичної особи у разі їх надання із терміном дії три та більше років, та/або договору найму (оренди) транспортного засобу за участі фізичної особи та/або договорів найму будівлі або іншої капітальної споруди (їхньої окремої частини), термін дії яких закінчується виключно після 31 грудня 2022 року.
Замовником встановлена вимога на випадок, якщо Учасник у складі тендерної пропозиції надає договір найму будівлі або іншої капітальної споруди (їхньої окремої частини) строком на три роки і більше, а також (та/або) договір найму (оренди) транспортного засобу за участі фізичної особи, то такий договір повинен бути нотаріально засвідчений.
Отже наведені вище умови тендерної документації, не є дискримінаційними, не порушують права та законні інтереси Учасника, пов'язані з участю у процедурі закупівлі, та не позбавляють можливості подати свою тендерну пропозицію. Дякуємо за запитання!