Зателефонуйте мені
Вкажіть свій номер телефону і наш менеджер незабаром зв’яжеться з Вами
Номер телефону

Скасувати
Надіслати

Очікуйте дзвінка

Закрити
Процедура закупівлі оголошена 23.09.2022 14:50. Дата останніх змін - 19.10.2022 10:24

ДК 021:2015 – 33110000-4 Візуалізаційне обладнання для потреб медицини, стоматології та ветеринарної медицини (Томограф комп’ютерний) -

Ідентифікатор закупівлі UA-2022-09-23-008424-a  
ID b6cdadb4b421484ba112add7c6d0e123  
Очікувана вартість закупівлі
67`496`624.84 Гривня
Ви ще не берете участь в обговоренні цієї закупівлі
Ви ще не берете участь у цій закупівлі
Відмітити оголошення
Додати у вибране
Приховати
Запланувати участь

Спрощена закупівля здійснюється відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 28.02.2022 року № 169 (зі змінами).

Закупівельник (Проводить закупівлю)

Найменування замовника ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО "МЕДИЧНІ ЗАКУПІВЛІ УКРАЇНИ"  
Очікувана вартість закупівлі 67`496`624.84 Гривня (без ПДВ)  
Розмір мінімального кроку пониження ціни 337`483.12 Гривня  
Процедура закупівлі Спрощені закупівлі  
Метод оцінки тендерних пропозицій учасників Оцінка тендерних пропозицій учасників за найменшою пропозицією  
Закупівля оголошена
23.09.22
Період уточнень
до 29.09.22
Подання пропозицій
до 04.10.22
Аукціон
05.10.22
Кваліфікація переможця
з 05.10.22
Пропозиції розглянуті
з 07.10.22
Завершена
19.10.22
27.09.2022, 11:20
Щодо надання роз'яснення
Загальне запитання щодо оголошення
Шановний Замовнику! Для правильного оформлення пакету документів, просимо Вас надати роз’яснення з наступних питань:
1. В п. 6.2 та 7.1 вказується в вимогах, щодо надання документів на комп’ютерний томограф. Вимогами п. 6.1. Додатку 2 вимагається «Копію чинної декларації про відповідність предмета закупівлі вимогам відповідного Технічного регламенту або гарантійний лист від постачальника про надання документа на момент постачання предмета закупівлі», але не зрозуміло, надавати на комп’ютерний томограф або надавати на КТ включаючи додаткове обладнання яке вимагається в п. 11.1.-11.12 технічних вимогах Додатку 1?
2. В п 7.2 Додатку 2 вимагається «.2. Інформацію та/або відомості, необхідні для безпечного та правильного застосування предмета закупівлі з урахуванням рівня підготовки та кваліфікації споживачів і користувачів,
а також для ідентифікації виробника - складені та нанесені відповідно до вимог Технічного регламенту зображення (графічне або фото) предмета закупівлі, та/або етикетки, та/або зовнішнього пакування (у разі, якщо законодавством України встановлено, що наявність інструкції із застосування предмета закупівлі не є обов'язковою);». Даний пункт трохи суперичить п. 7.3, де зазначається, що учасники «….Такими документами можуть бути копія інструкції із застосування предмета закупівлі, та/або копія технічного паспорту, та/або технічного файлу (технічної документації).» Просимо надати роз’яснення, потрібно надавити все ж інструкції, щоб закривати вимоги п. 7.2, також питання, чи потрібно надавати інструкції на додаткове обладнання, яке вимагається в п. 11.1.-11.12 технічних вимогах Додатку 1?
3. Вимогами п. 8.1 Додатку 2 вимагається «Лист учасника або інший документ, який підтверджує, що запропонований товар не є медичним виробом або допоміжним засобом до нього у розумінні Технічного регламенту щодо медичних виробів», дана вимога не зрозуміла, що мається на увазі і що саме не повинно являтися медичним виробом? Складова що входить до комплекту предмета закупівлі та є окремим медичним виробом, це автоматичний інжектор для введення контрастної речовини та фізіологічного розчину, Медичний принтер для друку рентгенівських знімків, ДБЖ для захисту електроніки томографу та консолі КТ? Просимо надати роз’яснення, щодо цього питання та пояснити, що мається на увазі для правильного оформлення пакету документів.
Відповідь замовника (Відповідь зареєстровано 28.09.2022, 18:53)
Шановний учаснику!
1. Документи, визначені п. 6.1, 6.2 вимог, що підтверджують відповідність Технічним регламентам, мають бути надані на комп’ютерний томограф в контейнері та всі його складові, як на ЦІЛІСНИЙ МЕДИЧНИЙ ВИРІБ. У разі відсутності таких документів на момент подання пропозиції, Учасник надає гарантійний лист про надання цих документів на момент постачання предмета закупівлі.
2. Учасник у складі пропозиції має надати копію інструкції із застосування предмета закупівлі, та/або копія технічного паспорту, та/або технічного файлу (технічної документації). У наданих матеріалах обов’язково повинні бути виділені дані, що підтверджують відповідність заданим медико-технічним вимогам, а також надати інформацію та/або відомості, необхідні для безпечного та правильного застосування предмета закупівлі з урахуванням рівня підготовки та кваліфікації споживачів і користувачів. У разі, якщо законодавством України встановлено, що наявність інструкції із застосування предмета закупівлі не є обов'язковою, Учасник, для ідентифікації виробника має надати складені та нанесені відповідно до вимог Технічного регламенту зображення (графічне або фото) предмета закупівлі, та/або етикетки, та/або зовнішнього пакування
3. Вимога п 8.1 застосовується, якщо Учасник у складі пропозиції пропонує товар, який не є медичним виробом або допоміжним засобом до нього у розумінні Технічного регламенту щодо медичних виробів. Комп’ютерний томограф в контейнері та всі його складові закуповується як цілісний медичний виріб, на підтвердження відповідності цій вимозі учасник має надати сертифікат з оцінки відповідності та декларацію про відповідність вимогам Технічних регламентів або гарантійний лист від постачальника про надання документу на момент постачання предмету закупівлі. Крім того, декларація та сертифікат, що засвідчує відповідність предмета закупівлі вимогам відповідного Технічного регламенту, подаються Учасником у виданні (редакції), чинному на момент подання пропозиції, з урахуванням усіх змін, доповнень, оновлень, перевипуску тощо, які були внесені до такого документа.
28.09.2022, 09:58
Щодо надання роз'яснення
Загальне запитання щодо оголошення
Шановний Замовнику! Вимогами п. 8.2. Додатку 2 вимагається: «Документ, що підтверджує якість товару, виданий його виробником (сертифікат якості, або сертифікат аналізу, або інший документ) або документ, що підтверджує якість товару, виданий виробнику товару уповноваженими на це органами, установами, організаціями.». Просимо надати роз’яснення, на яке конкретне обладнання повинно надаватися дані документи.
Відповідь замовника (Відповідь зареєстровано 29.09.2022, 16:48)
Шановний потенційний Учаснику! Дякуємо за увагу до цієї закупівлі! Вимоги п. 8.2 Додатка 2 застосовуються у разі, якщо предмет закупівлі (або його складова у випадку, якщо така складова входить до комплекту предмета закупівлі та є окремим медичним виробом) не є медичним виробом або допоміжним засобом до нього, медичним виробом для діагностики in vitro або допоміжним засобом до нього, активним медичним виробом, який імплантують у значенні Технічного регламенту щодо медичних виробів або Технічного регламенту щодо медичних виробів для діагностики in vitro або Технічного регламенту щодо активних медичних виробів, які імплантують. Тобто до томографів комп'ютерних у контейнері не застосовуються вимоги пунктів 8.1, 8.2 Додатка 2.
28.09.2022, 09:59
Щодо надання роз'яснення
Загальне запитання щодо оголошення
Шановний Замовнику! Пунктом 9.1 додатку 2 вимагається, що учасники повинні надати копію чинної ліцензії на право провадження діяльності з використання джерел іонізуючого випромінювання. З цього приводу виникає питання, оскільки контейнер для розміщення комп’ютерного томографу, є окремою одиницею та виробляється іншім виробником не має випромінювання ДІВ, то воно не підпадає під дію ліцензування ДІЯР. Оскільки умови в оголошенні прописані, що учасники повинні надати копію сертифіката на комп’ютерний томограф в контейнері, як на цілісний медичний виріб, то виходить таке обладнання повинно бути в ліцензії. Прохання надати роз’яснення, ліцензія потрібна тільки на комп’ютерний томограф або на комп’ютерний томограф в контейнері?
Відповідь замовника (Відповідь зареєстровано 29.09.2022, 22:04)
Шановний потенційний Учаснику! Дякуємо за увагу до цієї закупівлі! Ліцензія на право провадження діяльності з використання джерел іонізуючого випромінювання видається на продукт, що має ДІВ. Учасник має надати копію такої чинної ліцензії, в якій буде зазначена запропонована модель із запропонованою потужністю генератора. При цьому, звертаємо вашу увагу, що у складі пропозиції учасником має бути надано копію сертифіката на комп’ютерний томограф в контейнері як на цілісний медичний виріб, що засвідчує відповідність предмета закупівлі вимогам Технічного регламенту, складеного з дотриманням процедур оцінки відповідності в разі посилання на них у відповідних Технічних регламентах або гарантійний лист від постачальника про надання документу на момент постачання предмету закупівлі.