Зателефонуйте мені
Вкажіть свій номер телефону і наш менеджер незабаром зв’яжеться з Вами
Номер телефону

Скасувати
Надіслати

Очікуйте дзвінка

Закрити
Процедура закупівлі оголошена 13.07.2022 22:15. Дата останніх змін - 15.08.2022 09:16

ДК 021:2015: 33110000-4 — Візуалізаційне обладнання для потреб медицини, стоматології та ветеринарної медицини (Томограф комп’ютерний (не менше, ніж 16 фізичних зрізів за оберт та 32 реконструйованих зрізів)) -

Ідентифікатор закупівлі UA-2022-07-13-008245-a  
ID 9f4041d54d9c4d5a92781fcec941be8e  
Очікувана вартість закупівлі
85`780`625.00 Гривня
Ви ще не берете участь в обговоренні цієї закупівлі
Ви ще не берете участь у цій закупівлі
Відмітити оголошення
Додати у вибране
Приховати
Запланувати участь

Спрощена закупівля здійснюється відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2022 р. № 169 (зі змінами).

Закупівельник (Проводить закупівлю)

Найменування замовника ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО "МЕДИЧНІ ЗАКУПІВЛІ УКРАЇНИ"  
Очікувана вартість закупівлі 85`780`625.00 Гривня (без ПДВ)  
Розмір мінімального кроку пониження ціни 428`903.13 Гривня  
Процедура закупівлі Спрощені закупівлі  
Метод оцінки тендерних пропозицій учасників Оцінка тендерних пропозицій учасників за найменшою пропозицією  
Закупівля оголошена
13.07.22
Період уточнень
до 19.07.22
Подання пропозицій
до 22.07.22
Аукціон
25.07.22
Кваліфікація переможця
з 25.07.22
Пропозиції розглянуті
з 04.08.22
Завершена
15.08.22
15.07.2022, 12:12
Документи переможця
Запитання щодо предмету закупівлі Томограф комп’ютерний (не менше, ніж 16
Вимогами Додатку 3 тендерної документації зазначено, що Переможець має надати Витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, що містить дані про останні реєстраційні дії (дата видачі Витягу не повинна перевищувати 30 днів до дати подання документу).
На період дії воєнного стану в Україні, доступ до ресурсу Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань тимчасово припинено, тому надати Витяг саме з датою видачі, що не повинна перевищувати 30 днів до дати подання документу буде неможливим.
Просимо Замовника викласти дану вимогу у наступній редакції:
Переможець має надати Витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, що містить дані про останні реєстраційні дії.
Відповідь замовника (Відповідь зареєстровано 18.07.2022, 11:28)
Державним підприємством «Медичні закупівлі України» розглянуто ваше питання, за результатом розгляду якого повідомляємо наступне.
Вимоги до учасника, викладені в Додатку 3 Документації, не є критеріями оцінки пропозиції, а необхідні саме для укладання договору.
Постановою Кабінету Міністрів України від 6 березня 2022 р. № 209 "Деякі питання державної реєстрації та функціонування єдиних та державних реєстрів, держателем яких є Міністерство юстиції, в умовах воєнного стану" установлено особливості отримання відомостей/інформації та безпосереднього доступу в умовах воєнного стану та протягом одного місяця з дня його припинення або скасування надання/отримання відомостей/інформації з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.
Відповідно до вимог чинного законодавства у разі, якщо на момент визначення учасника закупівлі Переможцем він з об'єктивних причин не має можливості надати Витяг із зазначеного реєстру, то достатньою і обгрунтованою вимогою буде надання довідки-роз’яснення про неможливість отримання витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань на офіційному бланку учасника закупівлі.
17.07.2022, 22:13
Щодо внесення змін до МТВ
Загальне запитання щодо оголошення
Шановний Замовник! Наша компанія є офіційним партнером та представником виробника медичного обладнання Siemens Healthcare GmbH на території України. Siemens Healthcare GmbH є всесвітньо відомим виробником комп’ютерних томографів німецької якості, які забезпечують результативну та якісну діагностику, високу безпеку клієнта. Наша компанія хоче прийняти участь у даній закупівлі та запропонувати, Вам як Замовнику сучасне обладнання з вищими технічними характеристиками, а саме: Somatom go.Up 32 (64) за спеціальною ціною, що не буде перевищувати очікувану вартість предмета закупівлі. Але, медико-технічні вимоги до предмета закупівлі (таблиця 2.1. Додатку 1 до документації) викладені таким чином, що ми не можемо запропонувати вище вказане обладнання, оскільки наступні вимоги не відповідають нашій специфікації, а саме:
1) п. 2.2 Мінімальний час обертання рентгенівської трубки на 360° - Не більше 0,75 сек/об.
Обладнання, що ми хочемо запропонувати має мінімальний час обертання рентгенівської трубки на 360° - 0,80 сек/об.
Зауважимо, що перш за все наша конкретизація часу обертання є частиною всієї конструкції сканера, здатної забезпечити ідеальну рутинну роботу. По друге, слід врахувати, що показник швидкості оборотності ренгенівської трубки, зазначений у технічному завданні, важливий для апаратів, які призначені для кардіо досліджень. І в третіх враховуючи ширший детектор (вісь z) порівняно із запитаним, ми маємо більш високу швидкість сканування, наприклад для візуалізації легень. Крім того: високий час обертання означає, що для доставки тієї ж дози (якості зображення) за короткий час потрібна велика потужність трубки.
Просимо п. 2.2 викласти в наступній редакції: Мінімальний час обертання рентгенівської трубки на 360° - Не більше 0,8 сек/об.

2) п.3.3.2 МТВ - Максимальна напруга на трубці - не менше 135 кВ.
Обладнання, що ми хочемо запропонувати має максимальну напругу на трубці - 130 кВ.
Зауважуємо, що в запропонованих моделях пропонується три сходи: 80 Кв, 110 Кв, 130 кВ, що є достатньоми для повного клінічного спектру рутинних процедур. Крім того, з олов'яним фільтром (Tin Filter) (Sn 110 кВ, Sn 130 кВ) є можливість сканування з протоколами низької дози, особливо в педіатрії.
Також звертаємо увагу на унікальні особливості запропонованого обладнання:
• Висока потужність 80 (High Power 80): з найнижчим кВ (80кВ) ми пропонуємо опціонально 400 мА (240мА стандарт), тому ми можемо запропонувати високий мА низький кВ. Це особливо важливо для ангіографії для покращення дослідження з контрастом.

• Tin filter
Успадкований від високотехнологічних сканерів із двома джерелами випромінювання, фільтр відсікає низькі енергії для зниження дози та оптимізує якість зображення на стику між м’якою тканиною та повітрям. Це надає переваги, наприклад при візуалізації легенів та кишківника. Клінічний досвід також демонструє, що технологія використання олов’яного фільтру знижує артефакти від жорсткості пучку (beam hardening) та покращує якість зображення в кісткових структурах, що стає дуже корисним в ортопедичних дослідженнях. Як результат, ви отримуєте КТ на винятково низьких рівнях дози, порівнянних із звичайними рентгенівськими променями.
Технологія Tin Filter захищає вас та ваших пацієнтів наднизькими дозами під час втручання.
Заводські протоколи скринінгу раку легенів на низькі дози, товстої кишки та синусів із застосуванням олов’яного фільтра.
Тільки КТ-сканери Siemens Healthineers дозволяють проводити візуалізацію легенів на основі технології олов’яного фільтра.
• Наш КТ оснащений системою IMAR і буде поставлятися як частина "Пакету високої продуктивності", що покращує візуалізацію структур, які інакше могли б бути приховані артефактами.
Просимо п. 3.3.2 викласти в наступній редакції: Максимальна напруга на трубці - не менше 130 кВ.
Також ми можемо запропонувати комп’ютерний томограф Somatom go.Now 16 (32), дане обладнання встановлено в більшості лікарень та приватних медичних закладах. Для того, щоб ми могли запропонувати дане обладнання, ми просимо внести такі зміни до документації, а саме:
1) п. 2.2 Мінімальний час обертання рентгенівської трубки на 360° - Не більше 0,75 сек/об.
Обладнання, що ми хочемо запропонувати має мінімальний час обертання рентгенівської трубки на 360° - 0,80 сек/об.
Просимо п. 2.2 викласти в наступній редакції: Мінімальний час обертання рентгенівської трубки на 360° - Не більше 0,8 сек/об.
2) п.3.3.2 МТВ - Максимальна напруга на трубці - не менше 135 кВ.
Обладнання, що ми хочемо запропонувати має максимальну напругу на трубці - 130 кВ.
Просимо п. 3.3.2 викласти в наступній редакції: Максимальна напруга на трубці - не менше 130 кВ.
3) п. 4.2. Максимальне анатомічне покриття детектора за одне обертання гентрі в режимі аксіального сканування (ширина детектора по осі Z) - Не менше 20 мм
Обладнання, що ми хочемо запропонувати має максимальне анатомічне покриття детектора за одне обертання гентрі в режимі аксіального сканування (ширина детектора по осі Z) – 11,2 мм.
Просимо п. 4.2 викласти в наступній редакції: Максимальне анатомічне покриття детектора за одне обертання гентрі в режимі аксіального сканування (ширина детектора по осі Z) - Не менше 11,2 мм
4) п. 4.6. Загальна кількість елементів детектора - Не менше 20000
Обладнання, що ми хочемо запропонувати має загальну кількість елементів детектора – 12288.
Просимо п. 4.6 викласти в наступній редакції: Загальна кількість елементів детектора - Не менше 12288
5) п. 5.2 Максимальний діапазон сканування - Не менше 1550 мм
Обладнання, що ми хочемо запропонувати має максимальний діапазон сканування – 1420 мм.
Просимо п. 5.2 викласти в наступній редакції: Максимальний діапазон сканування - Не менше 1420 мм
6) п. 6.3 Максимальна швидкість реконструкції - не менше ніж 15 зображень/сек
Обладнання, що ми хочемо запропонувати має максимальну швидкість реконструкції – 13 зображень/сек.
Просимо п. 6.3 викласти в наступній редакції: Максимальна швидкість реконструкції - не менше ніж 13 зображень/сек.

Комп’ютерні томографи, що ми пропонуємо є новітніми та інноваційними технологіями, дозволяють широко застосовувати методи скринінгу. Відрізняються інноваційним дизайном робочого місця та повністю оновленою концепцією сервісу, яка сприяє зниженню витрат на експлуатацію.
Звертаємо увагу, ще раз, що всі технічні характеристики пропонованих комп’ютерних томографів є ліпшими та зможуть задовольнити всі потреби Замовника та кінцевих користувачів для надання високоякісної діагностики на території України.
Зауважимо, якщо ви внесете відповідні зміни до документації, ви зможете придбати сучасне обладнання для діагностики та високу безпеку для клієнта (пацієнта), а також здійснити дотримування принципів публічних закупівель таких як максимальна ефективність та економія бюджетних коштів.
Відповідь замовника (Відповідь зареєстровано 19.07.2022, 09:07)
Шановний Учасник! Державним підприємством «Медичні закупівлі України» розглянуто ваше звернення, за результатом розгляду якого повідомляємо наступне.
Таблиця 2.1. Додатку 1 до документації мінімальні містить медико-технічні вимоги до комп’ютерних томографів, які є предметом закупівлі, відповідно до вимог кінцевих користувачів за-для ефективної функціональної діагностики у лікувальних закладах України. Досвід закупівель ДП «Медичні закупівлі України» аналогічного обладнання у минулі періоди показав, що медико-технічні вимоги до предмету закупівлі є такими, що не обмежують конкуренцію і дозволяють закупити якісне сучасне обладнання із дотриманням принципів публічних закупівель таких як максимальна ефективність та економія бюджетних коштів. Крім того, у лінійці приладів виробника Siemens присутні моделі обладнання, які повністю відповідають вимогам документації викладеним у таблиці 2.1. Додатку 1.