Зателефонуйте мені
Вкажіть свій номер телефону і наш менеджер незабаром зв’яжеться з Вами
Номер телефону

Скасувати
Надіслати

Очікуйте дзвінка

Закрити
Процедура закупівлі оголошена 19.10.2021 18:51. Дата останніх змін - 08.11.2021 13:50

Послуги з промивки каналізації в с. Сад -

Ідентифікатор закупівлі UA-2021-10-19-003048-a  
ID 00076ec0165d4580b91a0043f64f28b6  
Ідентифікатор плану UA-P-2021-10-19-002978-a  
Очікувана вартість закупівлі
100`000.00 Гривня
Ви ще не берете участь в обговоренні цієї закупівлі
Ви ще не берете участь у цій закупівлі
Відмітити оголошення
Додати у вибране
Приховати
Запланувати участь

Закупівельник (Проводить закупівлю)

Найменування замовника Садівська сільська рада Сумського району Сумської області  
Очікувана вартість закупівлі 100`000.00 Гривня (з ПДВ)  
Розмір мінімального кроку пониження ціни 1`000.00 Гривня  
Процедура закупівлі Спрощені закупівлі  
Метод оцінки тендерних пропозицій учасників Оцінка тендерних пропозицій учасників за найменшою пропозицією  
Метод обрання процедури закупівлі Спрощена закупівля  
Вид предмету закупівлі: Закупівля послуг  
Закупівля оголошена
19.10.21
Період уточнень
до 25.10.21
Подання пропозицій
до 27.10.21
Кваліфікація переможця
з 27.10.21
Пропозиції розглянуті
з 28.10.21
Завершена
08.11.21
23.10.2021, 12:23. ID: UA-2021-10-19-003048-a.b1
Вимоги до замовника
Вимога щодо усунення дискримінаційних умов.
В тендерній документації з предмету закупівлі: Послуги з промивки каналізації в с. Сад (код ДК 021:2015:90470000-2 Послуги з чищення каналізаційних колекторів) наявні дискримінаційні умови, що порушують пункт 4 частини 1 статті 5 Закону України «Про публічні закупівлі», а саме: принцип недискримінації учасників та рівне ставлення до них.
Дискримінаційні умови зазначені в розділі «Вимоги до обладнання, яке буде використовуватись для виконання предмету закупівлі», а саме:
- гідроочисну техніку (не менше 2х одиниць) з параметрами: тиск насоса не менше ніж 50МПа; витрати води не менше ніж 300 л/хв
- мулосос (не менше 3х одиниць) з параметрами: ємність не менше ніж 5м3, продуктивність не менше 1000 м3 /год
- гідравлічний пістолет на кожну гідроочисну техніку.
Згідно з частиною четвертою статті 22 Закону України «Про публічні закупівлі» тендерна документація не повинна містити, зокрема вимог, що обмежують конкуренцію та призводять до дискримінації учасників.
Проаналізувавши предмет закупівлі та свій досвід роботи, можемо впевнено заявити, що при виконанні аналогічних послуг можливо використовувати техніку з меншими технічними характеристиками, а також в меншій кількості.
Використання техніки з меншими технічними параметрами та в меншій кількості НЕ призведе до погіршення якості надання послуги з чищення каналізаційних колекторів, а також НЕ призведе до порушення строків надання послуги.
Окремо акцентуємо увагу, що Замовником не зазначено на підставі яких нормативних документів, виконання послуги з чищення каналізаційних колекторів, з урахуванням обсягів замовленої послуги, повинно здійснюватися саме тим обладнання, технічні параметри якого зазначені в тендерній документації.
Вважаємо що вимоги у тендерній документації до обладнання учасників завищенні та направлені на усунення учасників, дискримінацію та штучне обмеження в участі у закупівлі.
Прописуючи такі вимоги, Замовник заздалегідь звужує коло учасників, тим самим порушуючи законодавство.
Дискримінаційність вимог вбачається також в тому, що предметом закупівлі виступає НЕ обладнання, а послуга, яка не може бути оцінена Замовником завдяки зазначеним параметрам обладнання.
Замовник не має досвіду та можливості оцінити, завдяки якому саме обладнанню можна виконати дану послугу. В тому числі, Замовник не має можливості здійснити експертний висновок щодо мінімальних вимог до технічних параметрів обладнання, завдяки яким можна виконати послугу, яка вказана в закупівлі.
Складаючи тендерну документаціє, Замовник повинен вказувати ціль (мету) послуги та зазначати саме якісні (технічні) параметри щодо РЕЗУЛЬТАТУ послуги, а не якісні параметри обладнання, завдяки якому Учасники повинні досягати мети закупівлі.
Враховуючи вище сказане, вважаємо, що вимоги Садівської сільської ради Сумського району Сумської області до обладнання є дискримінаційними та повинні бути вилученні з технічної документації.
Таким чином, просимо відреагувати на дану вимогу та виключити з технічної документації предмету закупівлі вимоги до обладнання, а саме: - гідроочисну техніку (не менше 2х одиниць) з параметрами: тиск насоса не менше ніж 50МПа; витрати води не менше ніж 300 л/хв; мулосос (не менше 3х одиниць) з параметрами: ємність не менше ніж 5м3, продуктивність не менше 1000 м3 /год; - гідравлічний пістолет на кожну гідроочисну техніку.
Звертаємо увагу, що наявність дискримінаційних умов є підставою для подання скарги до органу оскарження.
При складанні технічного завдання закупівлі до уваги було взято досвід проведення попередніх аналогічних робіт, в процесі виконання яких зіткнувся з наявністю мулу, твердих відкладень, пророслого коріння дерев, жирів та інш. в трубопроводі системи каналізації, для видалення яких необхідне залучення техніки з наведеними параметрами.
Характер відкладень деяких ділянок для малопотужних гідродинамічних машин є нездоланним та вимагає використання більш потужної техніки, якої у Учасника може і не бути на момент усунення аварійної ситуації, а пошук обладнання може зайняти певний час.
Крім того, до окремих колодязів ускладнений під’їзд мулососної машини (відстань від техніки до колодязів може становити 10-20 м), а це зумовлює необхідність використання потужної техніки.
Вимоги щодо кількості гідроочисної та мулососної техніки встановлювались з урахуванням необхідності у одночасному наданні послуг по двом вулицям для попередження аварійних ситуацій та уникнення соціальної напруги серед мешканців житлових будинків, а також з урахуванням ймовірності виходу з ладу техніки або обладнання. Тобто, Учасник повинен оперативно провести заміну зазначеної техніки на рівнозначну, з тими ж технічними потужностями.
Керуючись статтями 10, 14 та 31 Закону України «Про публічні закупівлі», замовник відхиляє вимогу Учасника щодо виключення з технічної документації предмета закупівлі вимоги до обладнання, як небгрунтовану.
Відповідь замовника: 25.10.2021 16:25
Тип відповіді: Відхилено
Виконана замовником