Зателефонуйте мені
Вкажіть свій номер телефону і наш менеджер незабаром зв’яжеться з Вами
Номер телефону

Скасувати
Надіслати

Очікуйте дзвінка

Закрити
Процедура закупівлі оголошена 13.04.2021 10:19. Дата останніх змін - 10.06.2021 10:48

Контурограф -

Ідентифікатор закупівлі UA-2021-04-13-001897-c  
ID 032af451bcdc4552955b751f0b1436bc  
Очікувана вартість закупівлі
8`800`000.00 Гривня
Ви ще не берете участь в обговоренні цієї закупівлі
Ви ще не берете участь у цій закупівлі
Відмітити оголошення
Додати у вибране
Приховати
Запланувати участь

Закупівельник (Проводить закупівлю)

Найменування замовника ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО НАУКОВО-ВИРОБНИЧИЙ КОМПЛЕКС "ФОТОПРИЛАД"  
Очікувана вартість закупівлі 8`800`000.00 Гривня (без ПДВ)  
Розмір мінімального кроку пониження ціни 44`000.00 Гривня  
Процедура закупівлі Спрощені закупівлі  
Метод оцінки тендерних пропозицій учасників Оцінка тендерних пропозицій учасників за найменшою пропозицією  
Вид предмету закупівлі: Закупівля товарів  
Закупівля оголошена
13.04.21
Період уточнень
до 03.05.21
Подання пропозицій
до 24.05.21
Аукціон
24.05.21
Кваліфікація переможця
з 24.05.21
Торги відмінено
10.06.21
23.04.2021, 16:39. ID: UA-2021-04-13-001897-c.b1
Вимоги до замовника
Технічні параметри
Вимогаємо змінити параметр "Довжина ділянок ощупування" з "від 0,1 до 260 мм" на "від 0,1 до 130", так як даного параметра буде достатньо для виконання контролю наявних у вас деталей, або ж надати креслення деталей для яких потрібен запитуваний діапазон. В інакшому випадку ми будемо вважате це як дискрімінацію можливих постачальників відповідно до ст.5 Закону України «Про публічні закупівлі» Закупівлі здійснюються за такими принципами: добросовісна конкуренція серед учасників; максимальна економія та ефективність; відкритість та прозорість на всіх стадіях закупівель; недискримінація учасників; об’єктивна та неупереджена оцінка тендерних пропозицій; запобігання корупційним діям і зловживанням. Згідно до ч. 4 ст. 22 Закону України «Про публічні закупівлі» тендерна документація не повинна містити вимог, що обмежують конкуренцію та призводять до дискримінації учасників. Тобто чинне законодавство однозначно визначає заборону встановлювати дискримінаційні вимоги.
Виправлено в документації
Відповідь замовника: 26.04.2021 09:10
Тип відповіді: Задоволено
Виконана замовником
29.04.2021, 14:12. ID: UA-2021-04-13-001897-c.c2
Вимоги до замовника
Вимога на усунення дискримінаціних положень, які надають перевагу для участі у закупівлі продукції виробника Mahr
Наша компанія представляє в Україні продукцію одного з виробників контурографів та має намір прийняти участь у оголошеній вами закупівлі у випадку встановлення рівних та конкурентних умов участі у закуівлі для всіх учасників.
Інформуємо Вас, що встановлені значення технічних характеристик і базової комплектації, які приведені Вами у додатку 3 до Конкурсної документації, надають неконкурентну перевагу участі у закупівлі суб’єктам господарської діяльності, що представляють в Україні продукцію компанії Mahr. Решта учасників ринку, що представляють в Україні продукцію інших виробників, не можуть прийняти участь у оголошеній вами закупівлі.
Унікальною вимогою, що представлена виключно у продукції виробництва Mahr та відсутня у інших виробників, є вимога, що стосується параметру довжина ділянок ощупування(мм) від 0,1 до 260. Вважаємо встановлене значення параметру дискримінаційним (представленим виключно у одного виробника, продукція якого представлена в Україні) та необґрунтованим. Звертаємо увагу замовника на те, що технічне завдання, яке було винесене на відкрите обговорення у рамках передтендерних консультацій містило значення: «Довжина вимірювання – до 130 мм», було змінено в тендерній документації процедури відкритих торгів та вже двічі змінювалось з 260 на 130 мм та навпаки, а для обгрунтування необхідності базової довжини вимірювання 260 мм замовник посилається на креслення 1985-1989 років.
Виникає закономірне запитання, технічні вимоги до предмету закупівлі описують значення необхідні для роботи з досліджуваними зразками, чи технічні вимоги описують технічні характеристики конкретної марки обладнання марки Mahr?
Вважаємо цілком очевидним, що зважаючи на відсутність альтернативи у пропозиції контурографів інших виробників, учасники закупівлі, що представляють продукцію компанії Mahr, не обмежені у встановлені максимальних цін на запропоновані ними прилади.
З метою уникнення необґрунтованого обмеження конкуренції та як наслідок, завищення цін, пропонуємо викласти положення пункту «Довжина ділянок ощупування» у наступній реакції
Довжина ділянок ощупування від 0,1 до 200 мм.
Така вимога дозволить усім провідним виробникам контурографів, а самеMahr, Accretech, Mitutoyo, JENOPTIK, запропонувати модель з найвищими показниками точності та функціональності, забезпечить виконання принципу конкурентності, максимальної економії та ефективності.
За рекомендацією фірми виробника OptoTech Optikmaschinen GmbH (Німеччина), устаткування яке купується ДП НВК «Фотоприлад» - шліфувального і полірувального верстатів, доцільно придбання контурогрофа фірми Mahr, модифікації контурогрофа з діапазоном ощупування від 0 до 260 мм.
Контурограф цієї фірми повністю сумісний з обладнанням що купується по програмному забезпеченню, дозволяючи автоматично вносити корекцію в процес обробки оптичних деталей, що дуже важливо!!!
Технічні вимоги до виготовлення деталей (розміри, формообразування) покупець виставляє на діючу номенклатуру виготовляємих виробів так і на перспективу.
Відповідь замовника: 30.04.2021 12:12
Тип відповіді: Задоволено
Виконана замовником
29.04.2021, 20:49. ID: UA-2021-04-13-001897-c.a3
Вимоги до замовника
Щодо вимоги наявності двостороннього щупа для сканування верхнього і нижнього контурів
Шановний замовнику,
Ціллю придбання контурографа є відповідно то технічного завдання: «Забезпечення контролю асферичних поверхонь, інших криволінійних поверхонь, а також контроль шорсткості оброблювальних поверхонь, контур і шероховатість вздовж криволінійної поверхні в т.ч. сферичних, асферичних (наружна і зовнішня)». Оскільки контроль контуру та шорсткості оптичних деталей (лінз, дзеркал, призм тощо), як на стадії виготовлення, так і готового виробу, можливо провести тільки з однієї сторони (друга сторона виробу знаходиться в оправці), тобто фізично і технологічно не можливо провести сканування верхнього і нижнього контурів виробу за одне вимірювання без повороту виробу, наполягаємо на видаленні з технічного завдання та комплектації приладу наявності двостороннього щупа для сканування верхнього і нижнього контурів та вимірювання подвійного контуру.
В зв`язку з обмеженим терміном на відповідь по вимозі та неробочім дням, відповісти не має можливості до 3.05.2021р. (закінчується період уточнень). Інформація по вимозі обробляється. Після святкових днів будемо взмозі відповісти на Ваше офіційне звернення на нашу електронну адресую.
Відповідь замовника: 30.04.2021 12:23
Тип відповіді: Задоволено
Виконана замовником
29.04.2021, 20:50. ID: UA-2021-04-13-001897-c.c4
Вимоги до замовника
Діапазон вимірювального зусилля: від 0,5 до 30 мН
Наполягаємо на зміні наступного пункту технічного завдання: Діапазон вимірювального зусилля: від 0,5 до 30 мН, регулюється програмно . Надвелике вимірювальне зусилля може призвести до пошкодження поверхні виробу. Крім того вимірювальне зусилля виробник вимірювального приладу визначає конструкцією приладу. Вважаємо доцільним викласти цю вимогу в наступній редакції: Вимірювальне зусилля: таке що не призведе до пошкодження поверхні оптичного виробу, але не більше 4 мН.
В зв`язку з обмеженим терміном на відповідь по вимозі та неробочім дням, відповісти не має можливості до 3.05.2021р. (закінчується період уточнень). Інформація по вимозі обробляється. Після святкових днів будемо взмозі відповісти на Ваше офіційне звернення на нашу електронну адресую.
Відповідь замовника: 30.04.2021 12:23
Тип відповіді: Задоволено
Виконана замовником
02.05.2021, 22:10. ID: UA-2021-04-13-001897-c.b5
Вимоги до замовника
Щодо рекомендацій виробника OptoTech Optikmaschinen GmbH (Німеччина)
Доброго дня!
Ми ознайомилися з поясненнями наданими Вами 30.04.2021 12:12 у відповідь на запит "Вимога на усунення дискримінаціних положень, які надають перевагу для участі у закупівлі продукції виробника Mahr".
Вами повідомлялося, що за рекомендацією фірми виробника OptoTech Optikmaschinen GmbH (Німеччина), устаткування яке купується ДП НВК «Фотоприлад» - шліфувального і полірувального верстатів, доцільно придбання контурогрофа фірми Mahr.
Виходячи з наданих розяснень, очевидним є той факт, що ключовою вомогою до предмету закупівлі є рекомендація фірми виробника OptoTech Optikmaschinen GmbH (Німеччина).
Раді повідомити, що представлені нами контурографи походження Японія, є повністю сумісними з продукцією виробника OptoTech Optikmaschinen GmbH. Крім того, ми готові надати підтвердження такої сумісності наданої від виробника OptoTech Optikmaschinen GmbH.
Разом з тим, умови оголошеної Вами процедури закупівлі необгрунтовано надають перевагу продукції єдиного виробника Mahr.
Просимо Вас, усунути дискриміаційні вимоги та внести зміни до умов Конкурсної документації.
З точки зору покупця та споживача представленої у ТЗ ДП НВК "Фотоприлад" продукції - покупець керувався тільки турботой про придбання та впровадження дієздатної лінії по обробці та контролю оптичних і механічних деталей широкої номенклатури розміром від 5 мм до 250 мм.
Тому погляд виробника основного технологічного обладнання в лінійці є базовим для прийняття покупцем рішення по купівлі обладнання яке повинне працювати, а не стояти в черзі на "амортизацію" та списання.
Покупець не бачить ніякої дискримінації в тому, що за рекомендацією виробника основного технологічного обладнання він вказує конкретну модель обладнання для встановлення його у виробничу лінію. А хто з постачальників може здійснити придбання цього обладнання у повному обсязі комплектації поставки, за найменшу ціну поставки - то це вже справа не чіпляє покупця.
Постачальник продукції не може краще споживача розумітися на технічних, технологічних, експлуатаційних та інших вимогах по застосуванню придбанного обладнання у виготовленні деталей, зв`язаних з діючими на даний період потреб виробництва, тим паче пов`язаних з перспективою його розвитку.
Відповідь замовника: 07.05.2021 14:32
Тип відповіді: Задоволено
Виконана замовником
02.05.2021, 22:27. ID: UA-2021-04-13-001897-c.b6
Вимоги до замовника
Наявність дискримінаційних вимог до предмету закупівлі
Шановний замовнику!
Ми ознайомилися з Вашими поясненнями, що стосуються необхдіності закупівлі продукції єдиного виробника та вважаємо їх помилковими. Більше того, нам здається дивним такий підхід у відборі постачальника для ДЕРЖАВНОГО ПІДПРИЄМСТВА, як рекомендація компанії виробника купувати саме визначену продукцію.
Для чого тоді конкурентний відбір (КОНКУРС)? Проводьте тоді переговорну процедуру паралельно обгрунтовуючи ціну закуповуваного Вами приладу.
Нагадуємо, що контурогрофи фірми Mahr не є єдими, що сумісні з продукцією виробництва OptoTech Optikmaschinen GmbH. Натоімість, хоч і оголошений Вами конкурс проводиться відповідно до Наказу ДП «Прозорро» від 19.03.2019 №10(зі змінами та доповненнями); головною вимогою оголошеного Вами конкурсу є дотримання основних принципів публічних торгів. Так, державні допорогові торги повинні бути відкритими, чесними, доцільними, під час них потрібно забезпечити добросовісну конкуренцію та однакові умови для всіх учасників.
Усуньте будь ласка дискримінаційні вимоги, що надають перевагу одному виробнику!
З точки зору покупця та споживача представленої у ТЗ ДП НВК "Фотоприлад" продукції - покупець керувався тільки турботой про придбання та впровадження дієздатної лінії по обробці та контролю оптичних і механічних деталей широкої номенклатури розміром від 5 мм до 250 мм.
Тому погляд виробника основного технологічного обладнання в лінійці є базовим для прийняття покупцем рішення по купівлі обладнання яке повинне працювати, а не стояти в черзі на "амортизацію" та списання.
Покупець не бачить ніякої дискримінації в тому, що за рекомендацією виробника основного технологічного обладнання він вказує конкретну модель обладнання для встановлення його у виробничу лінію. А хто з постачальників може здійснити придбання цього обладнання у повному обсязі комплектації поставки, за найменшу ціну поставки - то це вже справа не чіпляє покупця.
Постачальник продукції не може краще споживача розумітися на технічних, технологічних, експлуатаційних та інших вимогах по застосуванню придбанного обладнання у виготовленні деталей, зв`язаних з діючими на даний період потреб виробництва, тим паче пов`язаних з перспективою його розвитку.
Відповідь замовника: 07.05.2021 14:32
Тип відповіді: Задоволено
Виконана замовником