Зателефонуйте мені
Вкажіть свій номер телефону і наш менеджер незабаром зв’яжеться з Вами
Номер телефону

Скасувати
Надіслати

Очікуйте дзвінка

Закрити
Процедура закупівлі оголошена 03.03.2021 17:56. Дата останніх змін - 15.07.2021 16:38

Машини спеціального призначення різні (Обладнання для безвогневої врізки в газопровід) -

Ідентифікатор закупівлі UA-2021-03-03-007092-a  
ID 72354f0207b64571a246afb03882bf42  
Очікувана вартість закупівлі
11`715`410.00 Гривня
Ви ще не берете участь в обговоренні цієї закупівлі
Ви ще не берете участь у цій закупівлі
Відмітити оголошення
Додати у вибране
Приховати
Запланувати участь

Закупівля здійснюється відповідно до https://prozorro.gov.ua/plan/UA-P-2021-01-04-001380-c, згідно з технічними вимогами і якісними характеристиками предмета закупівлі. Джерело фінансування закупівлі: власний бюджет (кошти від господарської діяльності підприємства). Мова, якою повинні готуватися тендерні пропозиції, – українська. Документи, які не готуються учасником та представлені в складі тендерної пропозиції, можуть бути надані як українською, так і російською мовами. Критерій оцінки – ціна 100%.

Закупівельник (Проводить закупівлю)

Найменування замовника ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ОПЕРАТОР ГАЗОТРАНСПОРТНОЇ СИСТЕМИ УКРАЇНИ"  
Очікувана вартість закупівлі 11`715`410.00 Гривня (без ПДВ)  
Розмір мінімального кроку пониження ціни 117`154.10 Гривня  
Загальний розмір забезпечення тендерних пропозиції 350`000.00 Гривня  
Процедура закупівлі Відкриті торги з публікацією англійською мовою  
Метод оцінки тендерних пропозицій учасників Оцінка тендерних пропозицій учасників за найменшою пропозицією  
Вид предмету закупівлі: Закупівля товарів  
Закупівля оголошена
03.03.21
Період уточнень
до 10.04.21
Період оскаржень
до 16.04.21
Подання пропозицій
до 20.04.21
Прекваліфікація
з 20.04.2021
Оскарження прекваліфікації
до 13.05.2021
Аукціон
14.05.21
Кваліфікація переможця
з 14.05.21
Пропозиції розглянуті
20.05.21
Завершена
15.07.21
09.03.2021, 16:49. ID: UA-2021-03-03-007092-a.c1
Вимога (Скарга)
Про внесення змін до тендерної документації
Шановний Замовнику!

Як вбачається з тендерної документації, предметом даної закупівлі є комплект обладнання для безвогневої врізки в газопровід, до складу якого згідно Технічних, якісних та кількісних характеристик предмета закупівлі (Додаток 1 до Тендерної документації) входять, зокрема:
- машина для безвогневої врізки під тиском з гідромоторами на рамі для транспортування, комплект;
- гідропривід (гідростанція) з дизельним двигуном в комплекті з гідро шлангами, комплект;
- інструмент (фрези стандартні, тримачі фрез, пілотні свердла) для врізання отворів різних діаметрів, комплект;
- інші комплектуючі та складові, у тому числі набори спеціальних інструментів для обслуговування і ремонту та ЗІП до машини для безвогневої врізки та до гідроприводу з дизельним двигуном.

Так, відповідно до пункту 10 Технічних, якісних та кількісних характеристик предмета закупівлі (Додаток 1 до Тендерної документації) передбачено надання набору спеціальних інструментів для обслуговування і ремонту машини для безвогневої врізки та ЗІП до машини безвогневої врізки, при цьому вказано наступне: «Спеціальні інструменти до обладнання та склад комплекту повинні бути взаємозамінні з обладнання компанії ENR General Machining Co (США). У разі якщо Учасник пропонує аналогічне обладнання він має надати гарантійний лист від заводу-виробника ENR General Machining Co (США), що запропонований аналогічний комплект та набір спеціальних інструментів до обладнання взаємозамінні з обладнанням компанії ENR General Machining Co (США), зі зберіганням гарантійних вимог щодо обладнання та запчастин компанії ENR General Machining Co (США)».

Також, відповідно до пункту 15 Технічних, якісних та кількісних характеристик предмета закупівлі (Додаток 1 до Тендерної документації) передбачено надання набору спеціальних інструментів для обслуговування і ремонту гідроприводу та ЗІП для гідроприводу з дизельним двигуном, при цьому вказано наступне: «Спеціальні інструменти до обладнання та склад комплекту повинні бути взаємозамінні з обладнання компанії ENR General Machining Co (США). У разі якщо Учасник пропонує аналогічне обладнання він має надати гарантійний лист від заводу-виробника ENR General Machining Co (США), що запропонований аналогічний комплект та набір спеціальних інструментів до обладнання взаємозамінні з обладнання компанії ENR General Machining Co (США), зі зберіганням гарантійних вимог щодо обладнання та запчастин компанії ENR (General Machining Co США).
Із зазначеної у Додатку 1 до тендерної документації інформації залишається не зрозумілим, чому набори спеціальних інструментів для обслуговування і ремонту та ЗІП до обладнання, яке є предметом цієї закупівлі, повинно бути взаємозамінним з обладнанням ENR General Machining Co (США).

Оскільки предметом закупівлі у даній процедурі є обладнання для безвогневої врізки в газопровід, яке може вироблятися не тільки компанією ENR General Machining Co (США), а й багатьма іншими світовими заводами-виробниками, то вимоги про наявність у комплекті такого обладнання спеціальних інструментів для його обслуговування та ЗІП, взаємозамінних з обладнання компанії ENR General Machining Co, а тим більше про надання будь-яких гарантійних листів від компанії ENR General Machining Co про зберігання гарантійних вимог щодо раніше придбаного та вже наявного у ТОВ «Оператор газотранспортної системи України» обладнання та запчастин компанії ENR General Machining Co, суперечать принципам здійснення публічних закупівель та недискримінації учасників, передбаченим статтею 5 Закону України «Про публічні закупівлі».

Зауважуємо, що зазначені вимоги є неможливими для виконання та дискримінаційними по відношенню до тих учасників, які готові запропонувати аналогічне обладнання для безвогневої врізки в газопровід іншого виробника.

У разі, якщо у Замовника існує потреба у закупівлі ЗІП та спеціальних інструментів для обслуговування і ремонту вже наявного обладнання виробництва компанії ENR General Machining Co (США), яке було раніше придбано Замовником (машини для безвогневої врізки, гідропривід з дизельним двигуном тощо), необхідно оголосити окрему процедуру щодо закупівлі таких інструментів та ЗІП.

Враховуючи викладене, вимагаємо внести зміни до тендерної документації, а саме: виключити з Технічних, якісних та кількісних характеристик предмета закупівлі (Додаток 1 до Тендерної документації) вищевказані дискримінаційні вимоги.

Додатково звертаємо увагу, що у разі ігнорування цієї вимоги з боку Замовника нами буде подано відповідну скаргу до Постійно діючої адміністративної колегії Антимонопольного комітету України з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель.
Доброго дня! В зв‘язку з тим, що при виконанні робіт по безвогневих врізках під тиском, Замовник експлуатує обладнання компанії ENR General Machining Co (США), комплектуючі і спеціальні інструменти, що підлягають закупівлі, повинні бути взаємозамінні з обладнанням компанії ENR General Machining Co, виходячи з виробничих потреб та для зменшення в подальшому експлуатаційних та ремонтних затрат.
Слід зауважити, що в «Технічних, якісних та кількісних характеристик предмета закупівлі» (Додаток 1 до тендерної документації) наведені вимоги до обладнання для безвогневої врізки в газопровід, яке може вироблятися не тільки компанією ENR General Machining Co (США), а й багатьма іншими світовими заводами-виробниками, що не заважає Учаснику подати пропозицію по обладнанню іншого виробника світового рівня, з можливістю використання комплектуючих і спеціальних інструментів, які сумісні з обладнанням ENR General Machining Co.
Відповідь замовника: 12.03.2021 13:15
Тип відповіді: Не задоволено
Залишено без розгляду
18.03.2021, 16:55. ID: UA-2021-03-03-007092-a.b2
Вимога (Скарга)
Про виключення дискримінаційних вимог з тендерної документації
Шановний Замовнику!

ТОВ «Компанія «Актив Альянс» є офіційним дистриб’ютором на території України компанії T.D. Williamson (США), яка має сторічну історію та є світовим лідером у виробництві обладнання для трубопровідного транспорту, зокрема машин для безвогневої врізки в газопроводи.
Ми маємо наміри прийняти участь у даній закупівлі, проте вимоги, наявні у пунктах 10 та 15 Технічних, якісних та кількісних характеристик предмета закупівлі (Додаток 1 до Тендерної документації), не дають нам можливості прийняти участь, оскільки є такими, що обмежують конкуренцію та дискримінують нас, як учасника закупівлі.
Предметом даної конкретної закупівлі є окремий комплект обладнання для безвогневої врізки в газопровід разом з комплектуючими саме до цього обладнання, яке планується закупити, а не для якого-небудь іншого наявного у Замовника типу обладнання. Спеціальні інструменти, ЗІП та інші комплектуючі і складові, що входять до складу комплекту обладнання, стосовно якого проводиться дана процедура закупівлі, не повинні та не можуть бути взаємозамінними з іншим обладнанням, крім того, яке закупається саме зараз, оскільки є одним комплектом з предметом закупівлі.
Тому вимоги у тендерній документації про те, що комплектуючі до запропонованого обладнання були взаємозамінні з обладнанням виробництва ENR General Machining Co, а також відповідний гарантійний лист від ENR General Machining Co, є порушенням законодавства у сфері публічних закупівель з наступних підстав.
Вимоги про те, що спеціальні інструменти до обладнання та склад комплекту повинні бути взаємозамінні з обладнання компанії ENR General Machining Co, а також вимоги надати гарантійний лист від ENR General Machining Co, що запропонований аналогічний комплект та набір спеціальних інструментів до обладнання взаємозамінні з обладнанням компанії ENR General Machining Co, зі зберіганням гарантійних вимог щодо обладнання та запчастин компанії ENR General Machining Co, виключають можливість запропонувати у даній закупівлі обладнання іншого виробника, крім ENR General Machining Co.
Частиною четвертою статті 22 Закону України «Про публічні закупівлі» (далі – Закон) передбачено, зокрема, що тендерна документація не повинна містити вимог, що обмежують конкуренцію та призводять до дискримінації учасників.
Встановлення у тендерній документації наведених вище вимог порушують вимоги статті 5 та частини четвертої статті 22 Закону, а також наші права та законні інтереси, пов'язані з участю у процедурі закупівлі.
ТОВ «Компанія «Актив Альянс» уважно дослідило наявну практику Постійно діючої адміністративної колегії Антимонопольного комітету України з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель щодо аналогічних порушень законодавства (наявність дискримінаційних вимог у тендерній документації) під час закупівлі різноманітних товарів та пропонує Замовнику також ознайомитися з окремими рішеннями у прикріплених файлах та за наступними посиланнями:
https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2020-09-29-006548-a
https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2020-10-19-010060-c
https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2020-10-27-002735-a
Тому пропонуємо привести тендерну документацію у відповідність до норм Закону та виключити з неї вищевказані дискримінаційні вимоги.

«Частиною другою статті 24 Закону встановлено, зокрема, що замовник має право з власної ініціативи або за результатами звернень внести зміни до тендерної документації.
Інформація, що викладена у поставленому питанні прийнята до відома та опрацьовується замовником.
У разі встановлення доцільності внесення коригувань щодо умов закупівлі, замовником будуть внесені відповідні зміни до тендерної документації».

Відповідь замовника: 22.03.2021 17:50
Тип відповіді: Не задоволено
Залишено без розгляду
24.03.2021, 14:55. ID: UA-2021-03-03-007092-a.a3
Вимога (Скарга)
Тендерна Документація
Завод-виробник (США) та його представник в Україні готові взяти участь в торгах. Для розширення кола учасників ми пропонуємо внести зміни в пункти 10 та 15 Додатку 1 до Тендерної документації виклавши їх в наступних редакціях: «10. Набір спеціальних інструментів для обслуговування і ремонту машини для без вогневої врізки та ЗІП ( комплект ЗІП включає масло трансмісійне) до машини без вогневої врізки, комплект. Спеціальні інструменти до обладнання та склад комплекту повинні бути взаємозамінні з обладнання компанії ENR General Machining Co (США). У разі якщо Учасник пропонує аналогічне обладнання він має надати гарантійний лист від заводу-виробника обладнання якого він пропонує, що запропонований аналогічний комплект та набір спеціальних інструментів до обладнання взаємозамінні з обладнанням компанії ENR General Machining Co (США), зі зберіганням гарантійних вимог щодо обладнання та запчастин компанії ENR General Machining Co (США)» «15. Набір спеціальних інструментів для обслуговування і ремонту гідроприводу та ЗІП для гідроприводу з дизельним двигуном (фільтра паливні, гідравлічні), комплект. Спеціальні інструменти до обладнання та склад комплекту повинні бути взаємозамінні з обладнання компанії ENR General Machining Co (США). У разі якщо Учасник пропонує аналогічне обладнання він має надати гарантійний лист від заводу-виробника обладнання якого він пропонує, що запропонований аналогічний комплект та набір спеціальних інструментів до обладнання взаємозамінні з обладнанням компанії ENR General Machining Co (США), зі зберіганням гарантійних вимог щодо обладнання та запчастин компанії ENR General Machining Co (США)». Розуміючи необхідність Замовника уніфікувати обладнання, що використовується на об’єктах Замовника, просимо врахувати наші вимоги.
Доброго дня! Замовником встановлені вимоги з врахуванням виробничої необхідності та викладені в додатку № 1 до тендерної документації.
Технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі складені на основі виробничих потреб Замовника.
Відповідь замовника: 29.03.2021 14:35
Тип відповіді: Відхилено
Не задоволена
25.03.2021, 21:02. ID: UA-2021-03-03-007092-a.c4
Вимога (Скарга)
ПРОЕКТ ДОГОВОРУ
Шановний Замовник.
Ми уважно проаналізували умови Тендерної документації, вважаємо, що умови мають дискримінаційний характер по відношенню до нерезидентів України. В тендерній документації зазначено, що «Учасники (резиденти та нерезиденти) всіх форм власності та організаційно-правових форм беруть участь у процедурах закупівель на рівних умовах.
Замовники забезпечують вільний доступ усіх учасників до інформації про закупівлю, передбаченої цим Законом
Учасники-нерезиденти для виконання вимог Розділів ІІІ та V цієї документації подають документи, передбачені законодавством держави, де вони зареєстровані, з відповідними поясненнями.
Тендерна документація не містить жодних дискримінаційних вимог до учасників.», але в даній редакції відсутній ПРОЕКТ ДОГОВОРУ про закупівлю товарів (матеріально-технічних ресурсів) для компаній нерезидентів, які здійснюють постачання на умовах DAP.
Просимо внести відповідні зміни, та додати до тендерної документації ПРОЕКТ ДОГОВОРУ про закупівлю товарів (матеріально-технічних ресурсів) з перекладом на англійську мову з зазначеними в ньому умовами постачання для компаній нерезидентів.
Доброго дня! Замовником будуть внесені зміни.до тендерної документації.
Відповідь замовника: 29.03.2021 14:34
Тип відповіді: Задоволено
Виконана замовником