Зателефонуйте мені
Вкажіть свій номер телефону і наш менеджер незабаром зв’яжеться з Вами
Номер телефону

Скасувати
Надіслати

Очікуйте дзвінка

Закрити
Процедура закупівлі оголошена 19.10.2018 12:35. Дата останніх змін - 05.11.2018 00:03

Капітальний ремонт -

Ідентифікатор закупівлі UA-2018-10-19-001340-b  
ID 22278456051d40ca8a61db0b7570e89e  
Очікувана вартість закупівлі
2`494`576.00 Гривня
Ви ще не берете участь в обговоренні цієї закупівлі
Ви ще не берете участь у цій закупівлі
Відмітити оголошення
Додати у вибране
Приховати
Запланувати участь

Закупівельник (Проводить закупівлю)

Найменування замовника Закарпатська обласна рада  
Очікувана вартість закупівлі 2`494`576.00 Гривня (з ПДВ)  
Розмір мінімального кроку пониження ціни 10`000.00 Гривня  
Загальний розмір забезпечення тендерних пропозиції 12`000.00 Гривня  
Процедура закупівлі Відкриті торги  
Метод оцінки тендерних пропозицій учасників Оцінка тендерних пропозицій учасників за найменшою пропозицією  
Закупівля оголошена
19.10.18
Період уточнень
до 26.10.18
Період оскаржень
до 01.11.18
Подання пропозицій
до 05.11.18
Закупівля не відбулась
05.11.18
25.10.2018, 17:47
Прошу надати роз'яснення щодо наступних запитань:
Загальне запитання щодо оголошення
1. Термін виконання робіт. Зважаючи на те, що основний період виконання робіт згідно тендерної документації припадає на грудень-січень місяць, а в ці місяці як правило багато святкових та вихідних днів, що відповідно зменшуєтеся строк виконання вищевказаних робіт. Лютий місяць також є неповним місяцем (28 днів з них робочих 20). Також зважаючи на терміни виконання поставок вищевказаного обладнання заводами виробниками "ВЕЛЛЕЗ" НВП Електроприлад (Система оповіщення про пожежу ІІІ типу) та ТОВ "Тірас-12" (адресна система пожежної сигналізації), можливі перебої по поставкам такої кількості та номенклатури товарів на 2 і більше місяців!. Тому пропоную збільшити термін виконання даної закупівлі на більший строк.
2. Гарантійні зобов'язання згідно проекту договору тендерної документації. Пункт 14.1 проекту договору передбачає гарантійний термін на виконання робіт протягом 10 років (згідно ЦИВІЛЬНОГО КОДЕКСУ УКРАЇНИ Стаття 881), що в свою чергу є нереальним до виконання вищевказаних зобов'язань, так як 10 років жодна монтажна організація не буде за власний рахунок обслуговувати данні системи. На це існує Договір "з технічного обслуговування системи протипожежного захисту" згідно ДБН В.2.5-56-2014 - Системи протипожежного захисту. А також на обладнання заводи виробники дають свою гарантію. Тому пропоную відокремити поняття і викласти в наступній редакції: "Гарантійний строк на виконані роботи встановлюється 1 рік після здачі робіт Замовнику, а на обладнання та матеріали згідно паспортів заводу – виробника." Та зазначити пункт "Після гарантійне технічне обслуговування відповідно до ДБН В.2.5-56-2014 ".
3. Наявність аналогічних договорів та їх період (за останні 3 роки). Структурний підрозділ, що здійснює відповідно до законодавства ліцензування діяльності з надання послуг і виконання робіт протипожежного призначення – Департамент запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС України, для отримання ліцензії передбачає певні ліцензійні умови, щодо відповідності працівників даної галузі, їхній стаж та спец навчання. Відповідно цьому і зважаючи на специфіку даних робіт незалежно від того, що коли був(ла) зареєстрована юридична особа або фізична-особа підприємець (коли була видана ліцензія), працівники які є виконавцями даних робіт мають відповідний стаж та навички виконання аналогічних робіт (можливо багато років працювали на аналогійній роботі і відкрили свою справу ітд.). Тому пропоную не дискримінувати за термінами виконання аналогічних робіт, незалежно від дати реєстрації або дати отримання ліцензії.
Що стосується виконання аналогічної роботи "адресна система сигналізації та система оповіщення". Незалежно від того який це був тип системи пожежної сигналізації (адресний чи аналоговий), всі вони за принципом дії однакові (дим, тепло, різка зміна температури приміщення) тобто виконують туж саму дію. Відрізняють лише за місцем призначення, ціної, принципом монтажу та пусконаладкою. теж саме стосується і системи оповіщення (І, ІІ, ІІІ тип). Тому немає змісту не привязуватися до понять "адресна" або просто система пожежної сигналізації.
Відповідь замовника (Відповідь зареєстровано 30.10.2018, 14:30)
1. Щодо збільшення терміну виконання робіт повідомляємо наступне: згідно експертного звіту щодо розгляду проектної документації за робочим проектом тривалість будівництва складає 3(три) місяці, а в тендерній документації вказані строки виконання робіт (розділ 1 пункт 4 підпункт 4.4.).
2. Пунктом 14.1 проекту Договору (додаток 5 тендерної документації) передбачено гарантійний строк експлуатації Об’єкту протягом 10 років, що відповідає статті 884 Цивільного кодексу України, вимогам Господарського кодексу України та іншим нормативно-правовим актам. Щодо необхідності після гарантійного технічного обслуговування Об’єкту, зауважуємо, що даний договір є окремим видом робіт, і не відноситься до істотних умов договору підряду, питання про його укладання буде розглядатися після виконання договору підряду.
3. Щодо вимоги про наявність документально підтвердженого досвіду виконання аналогічних договорів повідомляємо, що дана вимога відповідає вимогам статті 5 та частині 2 статті 16 Закону України «Про публічні закупівлі».