Зателефонуйте мені
Вкажіть свій номер телефону і наш менеджер незабаром зв’яжеться з Вами
Номер телефону

Скасувати
Надіслати

Очікуйте дзвінка

Закрити
Процедура закупки объявлена 02.09.2020 19:15. Дата последних изменений - 04.01.2021 00:01

ДБН А.2.2-3-2014 Склад та зміст проєктної документації на будівництво – Роботи з розробки проєктної документації стадії ТЕО для будівництва об’єкту «Будівництво сховищ для проміжного зберігання осклованих ВАВ, твердих РАВ категорії ВАВ та цементованих РАВ категорії САВ, які повертаються з РФ після переробки відпрацьованого ядерного палива українських АЕС ВВЕР-1000» [За кодом CPV за ДК 021:2015 – 71240000-2 Архітектурні, інженерні та планувальні послуги] -

Идентификатор закупки UA-2020-09-02-002640-c  
ID e27fb55e43794a949b60228d66011653  
Идентификатор плана UA-P-2020-09-02-002478-a  
Ожидаемая стоимость
18`237`000.00 Гривна
Вы еще не принимаете участие в обсуждении этой закупки
Вы еще не принимаете участие в этой закупке
Отметить публикацию
Добавить в избранное
Спрятать
Запланировать участие

КПКВК 2708090 КЕКВ 3210 Спеціальний фонд

Заказчик (Проводит закупку)

Наименование заказчика Державне спеціалізоване підприємство "Центральне підприємство з поводження з радіоактивними відходами" (ДСП "ЦППРВ")  
Ожидаемая стоимость 18`237`000.00 Гривна (с НДС)  
Минимальный шаг снижения цены 91`000.00 Гривна  
Общий размер обеспечения тендерных предложений 91`000.00 Гривна  
Процедура закупки Открытые торги  
Метод оценки тендерных предложений участников Оценка тендерных предложений участников по наименьшей предложением  
Вид предмета закупки: Закупка работ  
Закупка объявлена
02.09.20
Период уточнений
до 08.09.20
Период обжалования
до 14.09.20
Прием предложений
до 18.09.20
Аукцион
21.09.20
Квалификация
с21.09.20
Предложения рассмотрены
с24.12.20
Закупка не состоялась
04.01.21
04.09.2020, 13:42. ID: UA-2020-09-02-002640-c.c1
Требование (Жалоба)
Наявність документально підтвердженого досвіду виконання аналогічних договорів
У розділі ІІІ. тендерної документації «Інструкція з підготовки тендерної пропозиції», п. 5.1 «Кваліфікаційні критерії», зокрема у п.п. 5.1.3 «Наявність документально підтвердженого досвіду виконання аналогічних договорів», зазначено, що «Для підтвердження досвіду виконання аналогічного договору(-ів) учасник повинен надати:
Довідку за формою 1.3 згідно з Додатком 1 до тендерної документації за підписом уповноваженої особи, скріплену печаткою учасника (за наявності) про наявність документально підтвердженого досвіду з проектування не менше 3-х об’єктів з класом наслідків не нижче СС3 (значні наслідки), один із яких обов’язково повинен бути аналогічний до предмету закупівлі, а саме об’єкт з поводження з високоактивними відходами (ВАВ).
Інформація про наявність документально підтвердженого досвіду виконання аналогічного договору (-ів) на проєктні роботи є: Позитивний експертний звіт (-ти) з додатком оформлений згідно постанови КМУ від 11 травня 2011 р. № 560 (або відгук суб’єкта господарювання за замовленням якого здійснювались зазначені роботи - для учасника нерезидента)».

Дана вимога є дискримінаційною відносно учасника - нерезидента України та учасника – резидента України, який має документально підтверджений досвід проектування об’єктів аналогічних об’єктам з класом наслідків СС3 за межами України.

ВИМОГА:

Для виключення дискримінаційної складової відкоригувати п.п. 5.1.3 «Наявність документально підтвердженого досвіду виконання аналогічних договорів» тендерної документації наступним чином:
«Для підтвердження досвіду виконання аналогічного договору(-ів) учасник повинен надати:
Довідку за формою 1.3 згідно з Додатком 1 до тендерної документації за підписом уповноваженої особи, скріплену печаткою учасника (за наявності) про наявність документально підтвердженого досвіду з проектування не менше 3-х об’єктів з класом наслідків не нижче СС3 (значні наслідки) на території України або аналогічних класу наслідків не нижче СС3 за межами України, один із яких обов’язково повинен бути аналогічний до предмету закупівлі, а саме об’єкт з поводження з високоактивними відходами (ВАВ).
Інформація про наявність документально підтвердженого досвіду виконання аналогічного договору (-ів) на проєктні роботи є: Позитивний експертний звіт (-ти) з додатком оформлений згідно постанови КМУ від 11 травня 2011 р. № 560 (або відгук суб’єкта господарювання за замовленням якого здійснювались зазначені роботи - для учасника нерезидента та учасника – резидента, який має документально підтверджений досвід проектування об’єктів аналогічних об’єктам з класом наслідків СС3 за межами України)».
Відповідно до частини першої статті 24 Закону України «Про публічні закупівлі» тендерний комітет з питань капітального будівництва ДСП «ЦППРВ» надає наступні роз’яснення: найближчим часом будуть внесені відповідні зміни в тендерну документацію.
Ответ заказчика: 09.09.2020 19:29
Типы ответа: Удовлетворено
Выполнена заказчиком
08.09.2020, 13:39. ID: UA-2020-09-02-002640-c.c2
Требование (Жалоба)
Щодо підтвердженого досвіду виконання аналогічних договорів
Згідно з п.5.1.3 ТД для підтвердження досвіду виконання аналогічного договору (-ів) учасник повинен надати: Довідку за формою 1.3 згідно з Додатком 1 до тендерної документації за підписом уповноваженої особи, скріплену печаткою учасника (за наявності) про наявність документально підтвердженого досвіду з проектування не менше 3-х об’єктів з класом наслідків не нижче СС3 (значні наслідки), один із яких обов’язково повинен бути аналогічний до предмету закупівлі, а саме об’єкт з поводження з високоактивними відходами (ВАВ).
Дана вимога є дискримінаційною, оскільки, на сьогодні єдиним в Україні аналогічним об’єктом до предмету закупівлі є проектування аналогічного сховища для осклованих ВАВ реакторів ВВЕР-440, за яким наразі триває процедура закупівлі на розроблення робочої документації та будівництво сховища.
Виходячи з цього, задовольнити кваліфікаційні вимоги, викладені Замовником у п.5.1.3. тендерної документації, зможе лише один єдиний учасник, який виконував проект або корегував проект для вище згаданого сховища осклованих ВАВ реакторів ВВЕР-440. Вважаємо таку вимогу ТД дискримінаційною та такою, що обмежує та суттєво звужує конкуренцію, що, в свою чергу, є порушенням ч.4 ст.22 Закону України «Про публічні закупівлі», а саме: Тендерна документація не повинна містити вимог, що обмежують конкуренцію та призводять до дискримінації учасників.
Високоактивні відходи (ВАВ) утворюються при експлуатації та знятті з експлуатації атомних електростанцій, тобто ядерних установок. Поводження з ядерним паливом, високо-, середньо- та низькоактивними відходами є складовою частиною проектної документації на створення ядерних установок. Окрім цього, варто зауважити, що вимоги до поводження з відпрацьованим ядерним паливом є аналогічними та/або подекуди жорсткішими, ніж ті, які зазвичай ставляться до поводження з високоактивними відходами. Таким чином, проектувальник, який володіє досвідом проектування установок з відпрацьованим ядерним паливом, має кваліфікацію та досвід значно більший , аніж проектувальник, який лише здійснював розробку проекту, за яким ще не збудовано об’єкт – сховище для високоактивних відходів.
Вимога: З метою виключення дискримінаційної складової, наявної у тендерній документації, вимагаємо відкоригувати п. 5.1.3 ТД та додати до об’єктів, аналогічних до предмету закупівлі, ядерну установку ( енергоблок АЕС та/або сховище відпрацьованого ядерного палива), щодо якої є позитивний висновок державної експертизи або об’єкт збудовано і він експлуатується (позитивний відгук Замовника).
Відповідно до частини першої статті 24 Закону України «Про публічні закупівлі» тендерний комітет з питань капітального будівництва ДСП «ЦППРВ» надає наступні роз’яснення: в тендерній документації та предметі закупівлі чітко визначено назву об’єкту будівництва, а саме «Будівництво сховищ для проміжного зберігання осклованих ВАВ, твердих РАВ категорії ВАВ та цементованих РАВ категорії САВ, які повертаються з РФ після переробки відпрацьованого ядерного палива українських АЕС ВВЕР-1000».
Виходячи з цього ДСП «ЦППРВ» і визначено кваліфікаційні критерії щодо вибору підрядника. Вимога до кваліфікаційних критеріїв учасника, а саме «…досвіду з проєктування не менше 3-х об’єктів …., один із яких обов’язково повинен бути аналогічний до предмету закупівлі, а саме ядерна установка», не дасть можливості замовнику в достатній мірі прозоро та однозначно оцінити релевантний досвід учасника, оскільки в якості аналогічних робіт на ядерних установках за класом наслідків СС3 можуть виконуватись різнопланові роботи, крім проєктування об’єктів з поводження з високоактивними відходами.
Високоактивні радіоактивні відходи, ВАВ оскловані, тверді РАВ категорії ВАВ та цементовані РАВ категорії САВ характеризуються основними факторами небезпеки: тепловиділенням та радіаційним опроміненням, тому вимоги безпеки на цих об’єктах є пріоритетними для замовника.
Таким чином, аналогічним досвідом для даної закупівлі визначено досвід з проєктування не менше 3-х об’єктів з класом наслідків не нижче СС3 (значні наслідки) на території України або аналогічних класу наслідків не нижче СС3 за межами України, один із яких обов’язково повинен бути аналогічний до предмету закупівлі, а саме об’єкт з поводження з високоактивними відходами (ВАВ).
Ответ заказчика: 10.09.2020 15:36
Типы ответа: Отклонено
Не удовлетворена