Зателефонуйте мені
Вкажіть свій номер телефону і наш менеджер незабаром зв’яжеться з Вами
Номер телефону

Скасувати
Надіслати

Очікуйте дзвінка

Закрити
Процедура закупки объявлена 26.03.2020 14:31. Дата последних изменений - 05.05.2020 12:23

Придбання компютерного обладнання для кабінетів інформатики . Реалізація проекту переможця конкурсу Громадського бюджету на 2020 рік в закладах загальної середньої освіти Деснянського району міста Києва. -

Идентификатор закупки UA-2020-03-26-000820-c  
ID 68ceb8596e8c476297c23602d32758ec  
Ожидаемая стоимость
435`400.00 Гривна
Вы еще не принимаете участие в обсуждении этой закупки
Вы еще не принимаете участие в этой закупке
Отметить публикацию
Добавить в избранное
Спрятать
Запланировать участие

Заказчик (Проводит закупку)

Наименование заказчика Школа І–ІІІ ступенів № 292 імені гетьмана України Івана Мазепи  
Ожидаемая стоимость 435`400.00 Гривна (с НДС)  
Минимальный шаг снижения цены 1`500.00 Гривна  
Процедура закупки Открытые торги  
Метод оценки тендерных предложений участников Оценка тендерных предложений участников по наименьшей предложением  
Вид предмета закупки: Закупка товаров  
Закупка объявлена
26.03.20
Период уточнений
до 03.04.20
Период обжалования
до 09.04.20
Прием предложений
до 13.04.20
Аукцион
14.04.20
Квалификация
с14.04.20
Предложения рассмотрены
с17.04.20
Завершен
05.05.20
30.03.2020, 11:14. ID: UA-2020-03-26-000820-c.c1
Требование (Жалоба)
Умови
Шановний Замовнику! В оприлюдненій тендерній документації Замовником встановлено дискримінаційну вимогу, яка значно обмежує коло потенційних учасників, які могли б взяти участь у зазначеній процедурі закупівлі, що в свою чергу не призведе до максимальної економії та ефективності використання коштів, свідчить про наперед упереджену оцінку тендерних пропозицій учасників. Відповідно до ч.3 ст.5 Закону, Замовник не може встановлювати дискримінаційні вимоги до учасників. Так, відповідно до технічних вимог Замовника учасник має надати «Програмне забезпечення, операційна система Microsoft® Windows® 10 Pro україномовна, предінстальована з відповідною ліцензією та необмеженим терміном використання, з технологію ОЕМ активації ОА 3.0) » Звертаємо увагу, що право на використання технології OEM активації ОА 3.0 на території України має лише один виробник, що суперечить принципам добросовісної конкуренції (особливо безпосередньо серед українських виробників ПК) та значно звужує коло потенційних учасників та можливих пропозицій, а також збільшує вартість закуповуваного обладнання, при тому що на сьогоднішній день на ринку представлені не гірші, але відчутно дешевші, альтернативні види активацій. Виникає питання стосовно цільового використання бюджетних коштів, оскільки як Вам має бути відомо ОА 3.0 активація передбачає цифровий запис ключа в материнську плату і у разі заміни материнської плати Ви автоматично втрачаєте ліцензійний ключ і можливість подальшого використання вказаного програмного продукту, тобто після заміни материнської плати прийдеться повторно купувати ліцензію. Таким чином, встановлена Замовником в тендерній документації вимога суперечать принципам публічних закупівель та підпадає під ознаки дискримінації суб’єктів господарювання згідно ст. 31 Господарського кодексу України. Крім того, закупівлі повинні здійснюватися за принципами встановленими в ст.3 Закону. Статтею 42 Конституції України встановлено, що держава забезпечує захист конкуренції у підприємницькій діяльності. Не допускаються зловживання монопольним становищем на ринку, неправомірне обмеження конкуренції та недобросовісна конкуренція. Згідно із ч.5 ст.13 Цивільного кодексу України, не допускаються використання цивільних прав з метою неправомірного обмеження конкуренції, зловживання монопольним становищем на ринку, а також недобросовісна конкуренція. На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст.1, 23 Закону України «Про публічні закупівлі», -просимо внести зміни до тендерної документації шляхом усунення дискримінаційних вимог встановлених до учасників. Усунення вищеперелічених дискримінаційних вимог сприятиме конкуренції серед учасників та максимальній економії коштів. Дякуємо!
Шановний учасник!
Розглянувши вашу вимогу повідомляємо, що при проведенні закупівлі Замовник керується Законом України «Про публічні закупівлі», яким встановлено правові та економічні засади здійснення закупівель товарів, робіт і послуг для забезпечення потреб держави та територіальної громади.
Інформуємо вас, що на території України є більше двох виробників комп’ютерної техніки, які відповідають вимогам замовника, та мають право на використання технології OEM активації ОА 3.0 наприклад Acer, Asus, Lenovo, Dell тому замовником жодним чином не обмежується вибір обладнання, яке можна запропонувати до постачання та конкуренцію серед учасників. Дана вимога встановлена з метою отримання якісної техніки, з належним гарантійним обслуговуванням, ліцензійним програмним забезпеченням, економії державних коштів, та жодним чином не порушує вимог встановлених с. 3 Закону України «Про публічні закупівлі».
Але враховуючи ваше зауваження, ми змінюємо вимоги щодо використання технології OEM активації, а саме прибираємо ОА 3.0 з вимог.
Ответ заказчика: 30.03.2020 19:27
Типы ответа: Удовлетворено
Выполнена заказчиком