Зателефонуйте мені
Вкажіть свій номер телефону і наш менеджер незабаром зв’яжеться з Вами
Номер телефону

Скасувати
Надіслати

Очікуйте дзвінка

Закрити
Процедура закупки объявлена 17.03.2020 15:24. Дата последних изменений - 27.05.2020 22:49

Послуги зі зберігання та обробки даних програмного забезпечення центральної бази даних електронної системи охорони здоров’я у формі хмарного (віртуального) датацентру -

Идентификатор закупки UA-2020-03-17-003008-b  
ID 826b05a6363146698c8f233c64718216  
Идентификатор плана UA-P-2020-03-17-004106-c  
Ожидаемая стоимость
3`300`000.00 Гривна
Вы еще не принимаете участие в обсуждении этой закупки
Вы еще не принимаете участие в этой закупке
Отметить публикацию
Добавить в избранное
Спрятать
Запланировать участие

Заказчик (Проводит закупку)

Наименование заказчика НАЦІОНАЛЬНА СЛУЖБА ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ  
Ожидаемая стоимость 3`300`000.00 Гривна (с НДС)  
Минимальный шаг снижения цены 16`500.00 Гривна  
Общий размер обеспечения тендерных предложений 99`000.00 Гривна  
Процедура закупки Открытые торги  
Метод оценки тендерных предложений участников Оценка тендерных предложений участников по наименьшей предложением  
Вид предмета закупки: Закупка услуг  
Закупка объявлена
17.03.20
Период уточнений
до 28.03.20
Период обжалования
до 03.04.20
Прием предложений
до 07.04.20
Аукцион
08.04.20
Квалификация
с08.04.20
Предложения рассмотрены
с17.04.20
Завершен
27.05.20
22.03.2020, 17:18. ID: UA-2020-03-17-003008-b.b1
Требование (Жалоба)
Дискримінаційна вимога по відношенню до хмарних операторів
Керуючись Статтею 5, частиною третьою «Замовник не може встановлювати дискримінаційні вимоги до учасників» та Статтею 22 частиною четвертою «Тендерна документація не повинна містити вимог, що обмежують конкуренцію та призводять до дискримінації учасників» Закону України «Про публічні закупівлі», вимагаємо внести зміни в тендерну документацію, а саме: в Додатку 3 до тендерної документації «ТЕХНІЧНЕ ЗАВДАННЯ (СПЕЦИФІКАЦІЯ)» в таблиці «Об'єм споживання ресурсів VPC Замовником» замінити специфікацію конкретної апаратної платформи (з явним зазначенням кількості фізичних вузлів, кількості, типу та тактової частоти фізичний процесорів та кількості фізичної пам'яті в кожному з них) на специфікацію, яка відповідає предмету закупівлі, а саме: специфікацію з переліком та кількістю хмарних ресурсів (віртуальні процесори, віртуальна пам'ять, віртуальні диски та мережі, тощо).
Дана вимога ґрунтується на тому факті, що ТЕХНІЧНЕ ЗАВДАННЯ (СПЕЦИФІКАЦІЯ), яке є Додатком 3 до тендерної документації, описує вимоги до хмарних ресурсів. В той же час, хмарні ресурси можуть вироблятися на різних платформах, при повному дотриманні вимог до якості сервісу, вказаному в ТЕХНІЧНОМУ ЗАВДАННІ. Тому, дана вимога є дискримінаційною по відношенню до хмарних операторів, які використовують платформи з іншою конфігурацією, але, при цьому, здатні запропонувати хмарні ресурси в повній відповідності з вимогами ТЕХНІЧНОГО ЗАВДАННЯ.
Добрий день,
У розділі Терміни та визначення Технічного завдання (Специфікації) (Додаток 3 до тендерної документації) надано чітке визначення моделі послуги, що закупається, а саме – «сервери, мережні пристрої та сховища використовуються виключно для розміщення сервісів Замовника (не містять сервісів інших клієнтів Виконавця), мають відокремлену систему управління та розміщені у Дата-центрі в окремій серверній шафі». Наведений опис робить можливим надання послуги виключно за моделлю Приватної хмари (Private Cloud).
При цьому VPC є додатковою абстракцією, що описує перелік хмарних ресурсів, які можуть бути вироблені з залученням вказаного у технічній специфікації обладнання. Але при виробленні хмарних ресурсів, а саме vCPU (віртуальних процесорів) та vRAM (віртуальної оперативної пам’яті), оператори можуть використовувати різні показники надмірності (Oversubscription) при їх створенні. Вказаний показник може чутно впливати на якість роботи віртуальних машин на яких розміщені сервіси.
Тому, задля запобігання можливості різного розуміння визначень та вимог Технічного завдання (Специфікації), у таблиці «Об'єм споживання ресурсів VPC Замовником» були вказані мінімально прийнятні параметри серверів, а також їх кількість, що дозволить нам, з врахуванням технологічної надмірності при створенні комплексу, отримати необхідну кількість ресурсів.
Проте, розуміючи, що найменування таблиці – «Об’єм споживання ресурсів VPC Замовником» викликає запитання – найменування таблиці буде змінено на «Об’єм споживання ресурсів ХЦОД Замовником»
Ответ заказчика: 25.03.2020 17:12
Типы ответа: Отклонено
Не удовлетворена
22.03.2020, 17:22. ID: UA-2020-03-17-003008-b.b2
Требование (Жалоба)
Дискримінаційна вимога до гіпервізора
Керуючись Статтею 5, частиною третьою «Замовник не може встановлювати дискримінаційні вимоги до учасників» та Статтею 22 частиною четвертою «Тендерна документація не повинна містити вимог, що обмежують конкуренцію та призводять до дискримінації учасників» Закону України «Про публічні закупівлі», вимагаємо внести зміни в тендерну документацію, а саме: в Додатку 3 до тендерної документації «ТЕХНІЧНЕ ЗАВДАННЯ (СПЕЦИФІКАЦІЯ)» замінити вимогу «ХЦОД має бути побудованим на програмному забезпеченні Гіпервізора, сумісного з KVM (Kernel-based Virtual Machine), та мати підтримку пакету програмного забезпечення OpenStack за допомогою вбудованих API» на вимогу «ХЦОД має бути побудованим на програмному забезпеченні Гіпервізора, сумісного з VMware ESXi (запуск віртуальних машин не вимагає конвертації формату ВМ)».
Дана вимога ґрунтується на тому факті, що Замовник у тендері на вибір постачальника одного з хмарних майданчиків (https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2019-07-24-001175-c) у відповіді на вимогу одного з учасників надав таке роз'яснення: «…вимогу сумісності ПЗ Гіпервізора з VMWare ESXi слід розглядати як одну з вимог до базової архітектури інфраструктурної платформи, що продиктована поточними архітектурою та конфігурацією системи eHealth…», що протирічить вимозі до гіпервізора, опублікованій в поточній закупівлі «ХЦОД має бути побудованим на програмному забезпеченні Гіпервізора, сумісного з KVM (Kernel-based Virtual Machine), та мати підтримку пакету програмного забезпечення OpenStack за допомогою вбудованих API.»
Добрий день,
На теперішній час сервіси системи eHealth Національної служби здоров'я України розміщені і працюють у віртуальному дата-центрі побудованому на програмному забезпеченні Гіпервізора, сумісного з VMware ESXi. Вибір програмного забезпечення Гіпервізора відбувався задля уникнення необхідності конвертації формату вже існуючих ВМ при міграції до віртуального дата-центру оператора.
Метою ж цього тендеру є побудова резервного майданчику. Тому для побудови резервного майданчику системи eHealth розглядаються будь-які майданчики, розташовані в Україні, які не знаходяться за адресою розташування основного. Окрім цього, резервний майданчик системи, з метою уникнення прив’язки до існуючого ПЗ Гіпервізора, було вирішено будувати на іншому Гіпервізорі, який теж має підтримку програмного забезпечення OpenStack за допомогою вбудованих API, а для резервування критичних сервісів робить кластеризацію на рівні самих сервісів.
Це дозволить створити резервний майданчик без використання додаткового ПЗ та уникнути недоліків використання ПЗ для резервування, що використовує у своєї роботі механізм снепшотів.
На теперішній час резервного майданчику системи не існує, його створення буде розпочате після отримання результатів тендеру.
Враховуючи наведене, вважаємо внесення змін до тендерної документації у частині використання програмного забезпечення Гіпервізора, недоцільним.
Ответ заказчика: 25.03.2020 17:13
Типы ответа: Отклонено
Не удовлетворена