Зателефонуйте мені
Вкажіть свій номер телефону і наш менеджер незабаром зв’яжеться з Вами
Номер телефону

Скасувати
Надіслати

Очікуйте дзвінка

Закрити
Процедура закупки объявлена 12.09.2018 20:47. Дата последних изменений - 30.10.2018 17:46

Капітальний ремонт Морозівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Луганська обл., Міловський р-н, с.Морозівка вул. Центральна,24А -

Идентификатор закупки UA-2018-09-12-003329-c  
ID b69afa61f5a5419fa32aea60b2238946  
Ожидаемая стоимость
3`929`811.40 Гривна
Вы еще не принимаете участие в обсуждении этой закупки
Вы еще не принимаете участие в этой закупке
Отметить публикацию
Добавить в избранное
Спрятать
Запланировать участие

Заказчик (Проводит закупку)

Наименование заказчика Відділ освіти Міловської районної державної адміністрації Луганської області  
Ожидаемая стоимость 3`929`811.40 Гривна (с НДС)  
Минимальный шаг снижения цены 19`649.06 Гривна  
Общий размер обеспечения тендерных предложений 19`649.06 Гривна  
Процедура закупки Открытые торги  
Метод оценки тендерных предложений участников Оценка тендерных предложений участников по наименьшей предложением  
Закупка объявлена
12.09.18
Период уточнений
до 18.09.18
Период обжалования
до 24.09.18
Прием предложений
до 28.09.18
Аукцион
01.10.18
Квалификация
с01.10.18
Предложения рассмотрены
с11.10.18
Завершен
30.10.18
17.09.2018, 11:50
Запитання щодо умов документації
Общий вопрос о закупке
Доброго дня!
Наше підприємство має намір взяти участь в торгах «Капітальний ремонт Морозівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Луганська обл., Міловський р-н, с.Морозівка вул. Центральна,24А.
Однак, при ознайомленні з тендерною документацією нами було виявлено ряд невідповідностей діючому законодавству, а саме: П. 5.4 Розділ ІІІ Інструкція з підготовки тендерної пропозиції, Вами передбачено, що учасники повинні підтвердити наявність фінансової спроможності, а саме надати: -
«5.4.1. Копії балансу Учасника (форма № 1) за звітний період та чотири попередні роки *
*у разі, якщо учасник торгів є юридична чи фізична особа, яка відповідно до норм чинного законодавства не складає документи, зазначені у п.2 кваліфікаційних критеріїв, такий учасник подає у складі пропозиції конкурсних торгів копії тих документів, які є документами фінансової звітності для нього.
Для суб’єктів малого підприємництва – копії фінансового звіту Учасника-суб’єкта малого підприємництва (форма № 1-м) за звітний період та чотири попередні роки.
5.4.2. Для Учасників торгів – юридичних осіб — копії звіту про фінансові результати Учасника (форма № 2) за звітний період та чотири попередні роки роки *
Для суб’єктів малого підприємництва – копії фінансового звіту Учасника-суб’єкта малого підприємництва (форма № 2-м) за звітний період та чотири попередні роки.
Для Учасників торгів – фізичних осіб-підприємців — копії Декларації про доходи, одержані за звітний період та чотири попередні роки (форма № 1);
або копія звіту суб`єкта малого підприємництва – фізичної особи-платника єдиного податку за звітний період та чотири попередні роки, якщо Учасник платник єдиного податку.
5.4.3. Копія звіту про рух грошових коштів за звітний період та чотири попередні роки (відповідно до Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні»), завірену печаткою учасника та підписом уповноваженої посадової особи учасника*;
Фінансова спроможність учасника закупівлі: середньорічний оборот коштів за останні 4 роки (середнє арифметичне значення річних оборотів) має бути не менше 100% від суми пропозиції.»

Відповідно до ст.16 ЗУ «Про публічні закупівлі» вищезазначені кваліфікаційні критерії для учасників НЕ ПЕРЕДБАЧЕНІ. Можливо Вами при формуванні тендерної документації були застосовані кваліфікаційні критерії до учасників закупівлі, відповідно до ст. 16 ЗУ «Про здійснення державних закупівель», який втратив чинність 01.08.2016. В зазначеному Законі був наявний такий кваліфікаційний критерій як «наявність фінансової спроможності (баланс, звіт про фінансові результати, звіт про рух грошових коштів, довідка з обслуговуючого банку про відсутність (наявність) заборгованості за кредитами)».
Просимо Вас внести зміни до тендерної документації та виключити з неї п.5.4 з Розділу ІІІ Інструкція з підготовки тендерної пропозиції, оскільки він суперечити діючому законодавству України.
Також, тендерною документацією визначені кваліфікаційні критерії щодо наявності документально підтвердженого відповідного досвіду виконання аналогічного договору, де включена така умова – «Відповідний досвід роботи: не менше 2 аналогічних договорів протягом останніх чотирьох (4) років із вартістю кожного договору не менше 30% від суми тендерної пропозиції. Загальний досвід роботи Учасника має бути не менше 4 років.»
По-перше, що в розумінні умов тендерної документації є «не менше 4 років», (календарна тривалість, звітна або інша)?
По-друге, відповідно до ст.5 ЗУ «Про публічні закупівлі» «3. Замовник не може встановлювати дискримінаційні вимоги до учасників.». А умова щодо обмеження періоду діяльності учасника є дискримінаційна, чим порушуються п.1 ст.3 та п. 3 ст.5 ЗУ «Про публічні закупівлі».
Просимо Вас внести зміни до тендерної документації п.5.3 з Розділу ІІІ Інструкція з підготовки тендерної пропозиції, оскільки він суперечити діючому законодавству України.
Вдячні за розуміння!!!
Ответ заказчика (ответ зарегистрирован17.09.2018, 15:23)
Відділ освіти Міловської районної державної адміністрації
Луганської області

ЗАТВЕРДЖЕНО:
Рішенням тендерного комітету
Протокол № 58 від 17 вересня 2018 року

ВІДПОВІДЬ НА ЗАПИТАННЯ ДО ПРОЦЕДУРИ
потенційного учасника процедури закупівлі робіт за предметом:
«Капітальний ремонт Морозівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Луганська обл., Міловський р-н, с.Морозівка вул. Центральна,24А» (за кодом CPV за ДК 021:2015 – ДК 021:2015 - 45453000-7 — капітальний ремонт і реставрація)
(ідентифікатор торгів у системі «Prozorro» UA-2018-09-12-003329-c).

Доброго Дня!
Частиною 2 статті 6 Закону України «Про публічні закупівлі» (далі - Закон), визначено наступне: «Закупівля товарів, робіт і послуг за кошти кредитів, позик, що надані відповідно до міжнародних договорів України Міжнародним банком реконструкції та розвитку, Міжнародною фінансовою корпорацією, Багатостороннім агентством з гарантування інвестицій, Міжнародною асоціацією розвитку, Європейським банком реконструкції та розвитку, Європейським інвестиційним банком, Північним інвестиційним банком, а також іншими міжнародними валютно-кредитними організаціями, здійснюється згідно з правилами і процедурами, встановленими цими організаціями, а в разі невстановлення таких правил і процедур - відповідно до цього Закону…».
Процедура закупівлі робіт за проектом «Капітальний ремонт Морозівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Луганська обл., Міловський р-н, с.Морозівка вул. Центральна,24А» (за кодом CPV за ДК 021:2015 – ДК 021:2015 - 45453000-7 — капітальний ремонт і реставрація) здійснюється в рамках проекту «Надзвичайна кредитна програма для відновлення України», який відбувається на підставі Фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком (далі - ЄІБ), ратифікованої Законом України «Про ратифікацію Фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком (Проект "Надзвичайна кредитна програма для відновлення України", далі - Програма)» від 22.04.2015 року № 346-VIII.
Постановою КМУ «Деякі питання використання коштів для реалізації проектів у рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України» від 25.11.2015 р. №1068 поміж іншим визначається перелік об’єктів, роботи за якими фінансуються за рахунок коштів Програми, та до якого включено всі об’єкти, роботи за якими становлять предмет даної закупівлі.
Зазначені у вашій вимозі умови тендерної документації, відносяться до кваліфікаційних умов, що встановлюються у відповідності до вимог Європейського Інвестиційного банку для закупівельних процедур такого роду та є обов’язковими при проведенні процедур в рамках реалізації Програми (п.4.3. «Посібника із закупівель» для проектів, що фінансуються ЄІБ, ознайомитись з яким можна на офіційному веб-порталі Мінрегіону за посиланням: http://www.minregion.gov.ua/wp-content/uploads/2018/04/POM-Procurement-Manual_UKR.pdf ).
Тендерна документація на закупівлю по предмету: «Капітальний ремонт Морозівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Луганська обл., Міловський р-н, с.Морозівка вул. Центральна,24А» (за кодом CPV за ДК 021:2015 – ДК 021:2015 - 45453000-7 — капітальний ремонт і реставрація) була затверджена засіданням Робочої групи з питань ініціювання, підготовки та реалізації проектів, що підтримуються Європейським інвестиційним банком, від 08 червня 2018 року.
Таким чином, замовник не вбачає за можливе внесення змін до тендерної документації, в частині зміни кваліфікаційних вимог, які стосуються наявності фінансової спроможності та досвіду виконання саме двох аналогічних договорів на протязі останніх чотирьох років, як таких, що не відповідають типовим вимогам ЄІБ, визначеним для даної процедури.