Зателефонуйте мені
Вкажіть свій номер телефону і наш менеджер незабаром зв’яжеться з Вами
Номер телефону

Скасувати
Надіслати

Очікуйте дзвінка

Закрити
Процедура закупки объявлена 31.01.2022 15:33. Дата последних изменений - 16.03.2022 13:18

Послуги з ремонту і технічного обслуговування автомобілів -

Идентификатор закупки UA-2022-01-31-008995-b  
ID d18cc7aee80b4921ba046056b3404f4f  
Ожидаемая стоимость
1`280`000.00 Гривна
Вы еще не принимаете участие в обсуждении этой закупки
Вы еще не принимаете участие в этой закупке
Отметить публикацию
Добавить в избранное
Спрятать
Запланировать участие

Послуги з ремонту і технічного обслуговування автомобілів

Заказчик (Проводит закупку)

Наименование заказчика ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО "ЗАПОРІЗЬКЕ МАШИНОБУДІВНЕ КОНСТРУКТОРСЬКЕ БЮРО "ПРОГРЕС" ІМЕНІ АКАДЕМІКА О.Г.Івченко  
Ожидаемая стоимость 1`280`000.00 Гривна (с НДС)  
Минимальный шаг снижения цены 6`400.00 Гривна  
Общий размер обеспечения тендерных предложений 38`400.00 Гривна  
Процедура закупки Упращенные/Допороговые закупки  
Метод оценки тендерных предложений участников Оценка тендерных предложений участников по наименьшей предложением  
Вид предмета закупки: Закупка услуг  
Закупка объявлена
31.01.22
Период уточнений
до 07.02.22
Прием предложений
до 13.02.22
Аукцион
14.02.22
Квалификация
с14.02.22
Предложения рассмотрены
с21.02.22
Завершен
16.03.22
03.02.2022, 16:31. ID: UA-2022-01-31-008995-b.c1
Требования к заказчику
ВИМОГА ПРО УСУНЕННЯ ПОРУШЕННЯ
Згідно Конкурсної документації Замовником встановлено, що «СТО Учасника повинно знаходитись в м. Запоріжжі на відстані не більше 10 км по автомобільним дорогам (згідно GPS ) від місця розташування автотранспортних засобів Замовника (м. Запоріжжя вул. Базова, 2г.)». Ми, як потенційний учасник закупівлі вважаємо, що встановлена Замовником в Конкурсній Документації вимога підпадає під ознаки дискримінації суб’єктів господарювання згідно зі статтею 31 Господарського кодексу України. Встановлення Замовником такої вимоги порушує права та значно обмежує коло потенційних учасників, які могли б взяти участь у зазначеній процедурі закупівлі, що в свою чергу, не призведе до максимальної економії та ефективності використання коштів. Встановлення Замовником такої вимоги свідчить про наперед упереджену оцінку конкурсних пропозицій учасників, що розташовані на відстані більше 10 км по автомобільним дорогам (згідно GPS ) від місця розташування автотранспортних засобів Замовника. Збільшення відстані, та, як наслідок, потенційне збільшення транспортних витрат та часу Замовника може бути компенсовано загальною нижчою ціною, більш високою якістю запчастин та матеріалів, досвідом та швидкістю виконанням робіт Виконавцем. Також, зауважимо, що необхідність надання послуг з ремонту автотранспортних засобів може трапитись не обов’язково поряд із місцем розташування Замовника, а й під час руху по автомобільним дорогам міста; таким чином, встановлення саме 10 км відстані для розташування СТО є недоцільною.

Вимагаємо усунути порушення та привести Конкурсну документацію у відповідність до Закону, а також прибрати вимоги, які дискримінують потенційних Учасників.
ДП «Івченко-Прогрес» вважає подану вимогу необґрунтованою та такою, що не підлягає задоволенню з огляду на наступне: підприємство не є Замовником в розумінні Закону України «Про публічні закупівлі». Конкурс проводиться відповідно до вимог Наказу ДП «Прозорро» від 19.03.2019 №10 (зі змінами та доповненнями) та внутрішніх нормативних документів, як допорогова закупівля, з метою максимальної економії та ефективності, що зазначено на кожній сторінці Конкурсної документації.
Також слід зазначити, що подана скарга не містить жодних посилань на порушення будь-яких норм чинного законодавства України під час проведення процедури закупівлі. З метою дотримування добросовісної конкуренції серед учасників, що будуть брати участь у Конкурсі, згідно регламенту електронної системи, в період періоду «Уточнень» всі учасники мають можливість задавати питання та отримували на них відповіді. Крім того, до Конкурсної документації можуть бути здійснені зміни, з урахуванням зауважень потенційних Учасників конкурсу.
Згідно Конкурсної документації пункт 2.6. місце поставки товарів (надання послуг, виконання робіт) чітко вказано:
«м. Запоріжжя, в межах 10км по автомобільним дорогам (згідно GPS) від адреси вул. Базова, 2г.».
Умова тендерної документації, викладена про те, що станція технічного обслуговування (далі - СТО) повинна бути розміщена у м. Запоріжжя, в межах 10км по автомобільним дорогам (згідно GPS) від адреси вул. Базова, 2г. (адреса Замовника), є обґрунтованою та не може бути дискримінаційною. А саме: умова щодо відстані розташування СТО Виконавця - м. Запоріжжя, в межах 10км по автомобільним дорогам (згідно GPS) від адреси вул. Базова, 2г., э обґрунтована в першу чергу економічною доцільністю, тобто дана умова встановлена з метою скорочення витрат на паливо та експлуатаційних витрат на транспорт ДП «Івченко-Прогрес».
Виключення вище зазначеної умови призведе до збільшення витрат коштів підприємства, що суперечить вимогам Конкурсної документації та Наказу від 29.11.2019 року №333 (із змінами і доповненнями), а саме: Конкурс проводиться з метою максимальної економії та ефективності, про що зазначено на кожній сторінці Конкурсної документації.
Під цю категорію підпадають більше ніж сім СТО, тому дискримінація інших учасників відсутня.
Ответ заказчика: 04.02.2022 15:17
Типы ответа: Не удовлетворено
Оставлено без рассмотрения