| 26.12.2025 17:37 |
Орієнтовна вартість сформована відповідно до середньостатистичних цін з урахуванням технічних характеристик, проведення поточного ремонту згідно, технічних вимог, та обсягу надання послуг.
Харчування учнів повинно повністю відповідати фізіологічній потребі дитячого організму у поживних речовинах та енергії відповідно до віково-статевих особливостей, а також вимогам санітарного законодавства та нормам харчування, встановленим постановою Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 р. № 305 (далі постанова № 305).
Учасник розраховує ціну послуги відповідно до примірного чотиритижневого сезонного меню для різних вікових груп, що також враховують особливі дієтичні потреби здобувачів освіти/дітей (у разі їх наявності) та сезонність (осінь, зима, весна). Довіз гарячого харчування повинен здійснюватися учасником до закладу освіти. Ціна послуг має включати в себе витрати на закупівлю продуктів, транспорт, приготування, а також витрати на прибирання тощо. Ціна послуг повинна включати в себе всі податки та збори, обов’язкові платежі.
Меню повинно бути розроблено та затверджено Учасником відповідно до п.36 постанови 305.
Меню-розклад складається на основі примірного чотиритижневого сезонного меню з урахуванням технологічної документації на страви та вироби. Заміна страв та продуктів харчування у меню-розкладі допускається у разі виникнення об’єктивних причин (проблема з постачанням або якістю чи безпечністю окремого харчового продукту) та здійснюється в межах примірного чотиритижневого сезонного меню.
Учасник має врахувати та суворо дотримуватися графіку харчування дітей визначеного керівником закладу.
Продукти, які використовуються під час приготування їжі, повинні мати всі необхідні відповідно до законодавства документи, що підтверджують їх якість та безпечність, та відповідати гігієнічним вимогам до харчових продуктів.
Учасник повинен щодня проводити бракераж готових страв за участю працівника школи чи іншої визначеної керівником закладу відповідальною за проведення бракеражу особою/ами. У разі встановлення та ак
|
|