Зателефонуйте мені
Вкажіть свій номер телефону і наш менеджер незабаром зв’яжеться з Вами
Номер телефону

Скасувати
Надіслати

Очікуйте дзвінка

Закрити
Процедура закупівлі оголошена 26.03.2020 14:47. Дата останніх змін - 21.04.2020 16:22

Послуги з охорони об’єктів та громадського порядку -

Ідентифікатор закупівлі UA-2020-03-26-000700-a  
ID efbdbed66dce429cafd153d10b1322c4  
Очікувана вартість закупівлі
1`000`000.00 Гривня
Ви ще не берете участь в обговоренні цієї закупівлі
Ви ще не берете участь у цій закупівлі
Відмітити оголошення
Додати у вибране
Приховати
Запланувати участь

Закупівельник (Проводить закупівлю)

Найменування замовника Територіальне управління Державного бюро розслідувань, розташоване у місті Львові  
Очікувана вартість закупівлі 1`000`000.00 Гривня (з ПДВ)  
Розмір мінімального кроку пониження ціни 10`000.00 Гривня  
Процедура закупівлі Відкриті торги  
Метод оцінки тендерних пропозицій учасників Оцінка тендерних пропозицій учасників за найменшою пропозицією  
Вид предмету закупівлі: Закупівля послуг  
Закупівля оголошена
26.03.20
Період уточнень
до 02.04.20
Період оскаржень
до 08.04.20
Подання пропозицій
до 12.04.20
Аукціон
13.04.20
Кваліфікація переможця
з 13.04.20
Торги відмінено
21.04.20
27.03.2020, 16:45. ID: UA-2020-03-26-000700-a.b1
Вимога (Скарга)
Аналогічний договір
Добрий день! В тенденрній документації (в технічних вимогах) є вимога для Учасників (витяг з пункту): "…; дані відомості учасник торгів повинен підтвердити копіями договорів щодо надання послуг кнопки тривожного виклику та дислокацією груп затримання та пульта охорони в м. Львові.". Вважаємо, що умови, які наявні в ТД є дискримінаційними виходячи з наступного:

Прописуючи дану вимогу, Ви порушуєте принцип добросовісної конкуренція серед учасників та недискримінації учасників. Щоб виконати дану вимогу, потрібно мати конкретний аналогічний договір з дислокацією груп затримання та пульта охорони в м. Львові, який Учасники можуть і не мати у м. Львів, проте можуть мати аналогічний договір, виконаний у іншому місті: чи у Кривому Розі, Житомирі, Одесі і у будь-якому іншому населеному пункті на території України. Визначене місце виконання аналогічного договору з місцем надання послуг – місто Львів не є визначальним критерієм, а визначальним - є досвід та якість виконання аналогічних робіт загалом. Отже, взяти участь у вашому тендері зможуть лише ті суб'єкти господарювання, які мають досвід виконання аналогічних договорів, з дислокацією груп затримання та пульта охорони в м. Львові (одночасне дотримання цих вимог). А це можуть бути учаснкии,які зареєстровані і проводять свою охоронну діяльність у Львові). Також пульт охорони може приймати сигнал і з іншого міста. Він не обов’язково повинен бути у Львові.
Відповідно до ч. 4 ст. 22 Закону України «Про публічні закупівлі» тендерна документація не повинна містити вимог, що обмежують конкуренцію та призводять до дискримінації учасників. Заборона на встановлення дискримінаційних вимог випливає також з інших вимог Закону. Зокрема, ст. 3 Закону України «Про публічні закупівлі» визначено, що одним із принципів здійснення закупівель є недискримінація учасників. Ст. 5 Закону встановлює наступні правила, покликані забезпечити недискримінацію учасників: рівність умов участі у закупівлях вітчизняних та іноземних учасників всіх форм власності та організаційно правових форм; обов'язок замовника забезпечити вільний доступ всім учасникам до інформації про закупівлю; заборона замовнику встановлювати дискримінаційні вимоги до учасників. Ч. 3 ст. 12 Закону України «Про публічні закупівлі» встановлює вимоги, зокрема до Prozorro, зазначаючи про те, що електронна система закупівель повинна бути загальнодоступною та гарантувати недискримінацію.
Виходячи із вищенаведеного вимагаємо виключити дану умову, "…; дані відомості учасник торгів повинен підтвердити копіями договорів щодо надання послуг кнопки тривожного виклику та дислокацією груп затримання та пульта охорони в м. Львові.".
«Шановний Учаснику!
У відповідь на Ваше звернення повідомляємо, що вимога щодо дислокації груп затримання та пульта охорони в м. Львові є цілком обґрунтованою, адже Замовник відповідно до Закону України «Про Державне бюро розслідувань» є державним правоохоронним органом, на який покладаються завдання щодо запобігання, виявлення, припинення, розкриття та розслідування злочинів, віднесених до його компетенції. У тому числі, цей орган працює з інформацією, яка віднесена чинним законодавством до державної таємниці. У зв’язку з чим повідомляємо, що така вимога є необхідною для правоохоронного органу, що забезпечує безперебійну діяльність правоохоронної системи України. Окільки при виникненні ситуацій протиправної поведінки та дій, що набрали великих розмірів, саботажу, озброєного нападу, пожежі та інших надзвичайних обставин групи затримання повинні реагувати в межах 5 хвилин, дислокація груп затримання та пульта охорони за межами міста Львова унеможливить виконання даної вимоги.
Крім того, у Технічних вимогах, не вказано, що Учасник торгів повинен підтвердити копіями договорів щодо надання послуг кнопки тривожного виклику саме у м. Львові».
Відповідь замовника: 31.03.2020 16:41
Тип відповіді: Не задоволено
Залишено без розгляду