Зателефонуйте мені
Вкажіть свій номер телефону і наш менеджер незабаром зв’яжеться з Вами
Номер телефону

Скасувати
Надіслати

Очікуйте дзвінка

Закрити
Процедура закупівлі оголошена 09.08.2019 19:58. Дата останніх змін - 02.12.2019 14:36

«Реконструкція корпусу з добудовою «Національного науково-практичного центру нейротравми і нейрореабілітації» у складі Державної установи «Інститут нейрохірургії ім. акад. А.П. Ромоданова Національної академії медичних наук України» на вул. Платона Майбороди (колишня вул. Мануїльського), 32 у Шевченківському районі м. Києва» -

Ідентифікатор закупівлі UA-2019-08-09-001573-b  
ID 670dfb47ffa94fecabe18d188fdb92a5  
Очікувана вартість закупівлі
2`065`152`186.60 Гривня
Ви ще не берете участь в обговоренні цієї закупівлі
Ви ще не берете участь у цій закупівлі
Відмітити оголошення
Додати у вибране
Приховати
Запланувати участь

Закупівельник (Проводить закупівлю)

Найменування замовника ДУ ІНХ НАМНУ  
Очікувана вартість закупівлі 2`065`152`186.60 Гривня (з ПДВ)  
Розмір мінімального кроку пониження ціни 10`325`761.00 Гривня  
Загальний розмір забезпечення тендерних пропозиції 1`000`000.00 Гривня  
Процедура закупівлі Відкриті торги з публікацією англійською мовою  
Метод оцінки тендерних пропозицій учасників Оцінка тендерних пропозицій учасників за найменшою пропозицією  
Закупівля оголошена
09.08.19
Період уточнень
до 22.11.19
Період оскаржень
до 28.11.19
Подання пропозицій
до 02.12.19
Прекваліфікація
з 02.12.19
Оскарження прекваліфікації
Торги відмінено
02.12.19
28.08.2019, 13:22
Відомість обсягів робіт
Загальне запитання щодо оголошення
В Тендерній документації надоно архів "Відомість обсягів робіт" в якому міститься два файли: ВОР 1-ша черга та ВОР 2-га черга. ВОР 2-га черга містить лише 41 позицію найменувань, просимо уточнити чи повною є інформація надана в зазначеній відомості, якщо ні, просимо надати доповнений файл зі всією необхідною інформацією.
Відповідь замовника (Відповідь зареєстровано 30.08.2019, 17:12)
Інформація надана в відомості обсягів робіт в файлі «ВОР 2-га черга» є повною
28.08.2019, 13:38
Банківська гарантія
Загальне запитання щодо оголошення
Просимо надати банківські реквізити Замовника для оформлення забезпечення тендерної пропозиції.
Відповідь замовника (Відповідь зареєстровано 30.08.2019, 17:12)
Відповідно до норм Положення про порядок здійснення банками операцій за гарантіями в національній та іноземних валютах, яке затверджене постановою Правління Національного банку України від 15 грудня 2004 року № 639, зазначених в п.п.2.6 п. 2 розділу 3 тендерної документації цілком достатньо для оформлення забезпечення тендерної пропозиції у формі електронної банківської гарантії
28.08.2019, 13:55
Субпідрядники
Загальне запитання щодо оголошення
На виконання вимог Закону України "Про публічні закупівлі", учасники мають зазначити повне найменування та місцезнаходження щодо кожного субпідрядника, якого учасник планує залучити до виконання робіт в обсязі не менше ніж 20% від вартості договору про закупівлю. В порушення даної вимоги Замовником закупівлі вимагається надання інформації по всім субпідрядним організаціям, які будуть залучені до виконання робіт (в тому числі в обсязі не менше ніж 20% від вартості договору про закупівлю) з наданням підтверджуючих документів по кожному з них. Просимо внести відповідні зміни до Тендерної документації привівши її у відповідність до вимог Закону.
Відповідь замовника (Відповідь зареєстровано 30.08.2019, 17:12)
Відповідно до норм п.17 частини 1 статті 22 Закону України «Про публічні закупівлі» тендерна документація повинна містити у разі закупівлі робіт вимогу про зазначення учасником у тендерній пропозиції інформації (повне найменування та місцезнаходження) щодо кожного суб’єкта господарювання, якого учасник планує залучати до виконання робіт як субпідрядника в обсязі не менше ніж 20 відсотків від вартості договору про закупівлю. Тобто, нормами Закону України «Про публічні закупівлі» встановлено обов’язковість зазначення в тендерній документації вимоги щодо надання учасником у тендерній пропозиції інформації щодо кожного суб’єкта господарювання, якого учасник планує залучати до виконання робіт як субпідрядника в обсязі не менше ніж 20 відсотків від вартості договору про закупівлю. В той же час нормами Закону України «Про публічні закупівлі» не заборонено Замовнику вимагати інформацію щодо кожного суб’єкта господарювання, якого учасник планує залучати до виконання робіт як субпідрядника в обсязі менше ніж 20 відсотків від вартості договору про закупівлю. Водночас зауважимо, що згідно з нормами частини 3 статті 22 Закону України «Про публічні закупівлі» тендерна документація може містити також іншу інформацію відповідно до законодавства, яку замовник вважає за необхідне до неї включити.
28.08.2019, 14:55
Субпідрядники
Загальне запитання щодо оголошення
Замовником встановлено, що пропозиція учасника не відповідає вимогам тендерної документації, якщо в окремому електронному полі "інформація про субпідрядника" міститься інформація, яка відрізняється від інформації в частині переліку субпідрядних організацій наданої учасником в паперовому документі. Просиму усунути дану вимогу, оскільки вона є дискримінаційною. Електронна форма вміщує для заповнення 512 знаків, тобто Замовник обмежує учасника у залученні до виконання робіт субпідрядних організацій, адже щоб зазначена інформація в паперовому вигляді відповідала інформації в електронній формі, учасник має зазначити мінімум субпідрядників підлаштувавшись під вимоги тендерної документації, а не надавати інформацію відповідно до реальних можливостей та потреб учасника.
Відповідь замовника (Відповідь зареєстровано 30.08.2019, 17:13)
Відповідно до норм частини 1 статті 19 Закону України «Про публічні закупівлі» у звіті про результати проведення процедури закупівлі обов’язково зазначаються, зокрема: у разі закупівлі робіт або послуг - ПОВНЕ НАЙМЕНУВАННЯ ТА МІСЦЕЗНАХОДЖЕННЯ кожного юридичного суб’єкта господарювання, якого учасник, з яким укладено договір про закупівлю, буде залучати до виконання робіт як субпідрядника в обсязі не менше ніж 20 відсотків вартості договору про закупівлю, якщо про це зазначено в договорі про закупівлю. Враховуючи той факт, що інформація про субпідрядні організації в звіт про результати проведення процедури закупівлі підтягується з поданої учасником тендерної пропозиції, а саме з заповненого учасником електронного поля "інформація про субпідрядника" автоматично, Замовником і було передбачено в тендерній документації зазначену в питанні вимогу.
30.08.2019, 11:18
Вироби медичного призначення
Загальне запитання щодо оголошення
В додатку 2 до тендерної документації (Технічні вимоги), в розділі 3 наявні вимоги про надання документів на вироби медичного призначення: декларації, листи від виробників медичного обладнання та ін. Звертаємося з проханням видалити даний розділ з додатку 2, оскільки дана вимога не є пріоритетною для будівельної галузі та не є доречною на даному етапі закупівлі. Обладнання має закуповуватися, встановлюватися після основних будівельних робіт, відповідно всі необхідні документи будуть надані Замовнику в процесі виконання відповідних робіт. Вважаємо дані вимоги дискримінаційними, та такими, що спрямовані на зменшення кола потенційних учасників. З метою збільшення кола потенційних учасників, що дасть змогу конкурентним шляхом визначити найбільш оптимальні ціни для виконання робіт за даним предметом закупівлі, що в свою чергу дасть змогу зекономити бюджетні кошти, просимо видалити вимоги розділу 3 Додатку 2 до тендерної документації.
Відповідь замовника (Відповідь зареєстровано 03.09.2019, 18:10)
Проектно-кошторисною документацією передбачено, зокрема, встановлення (монтаж) певних виробів медичного призначення (обладнання). Під час здійснення розрахунків вартості тендерної пропозиції учасники повинні закладати вартість виробів медичного призначення (обладнання), їхню доставку, монтаж та інші супутні послуги. Тобто, учасники повинні вже на момент підготовки і подання своєї тендерної пропозиції запропонувати конкретні вироби медичного призначення (обладнання) з конкретними характеристиками та параметрами. Тому, вимоги розділу ІІІ додатку 2 до тендерної документації були прописані з метою переконатися, що учасник матиме змогу здійснити постачання та монтаж запропонованих виробів медичного призначення (обладнання), та що запропоновані вироби медичного призначення (обладнання) відповідають вимогам проектно-кошторисної документації за своїми технічними та якісними характеристиками.
30.08.2019, 12:36
Наявність працівників
Загальне запитання щодо оголошення
Замовником встановлено вимогу про обов’язкову наявність або залучення працівників серед яких виконавці робіт з монтажу систем пожежної сигналізації та оповіщення про пожежу та управління евакуацією людей, далі зазначено розшифровку до даного пункту, де вказано, що має бути не менше одного електромонтера охоронно-пожежної сигналізації та не менше 1-го налагоджувальника приладів. Згідно класифікатору професій виконавець робіт, електромонтери та налагоджувальникі – це різні професії, просимо конкретизувати, які саме спеціалісти мають бути зазначені на підтвердження наявності працівників по даному пункту. Також учасник може залучати до виконання робіт працівників за договорами цивільно-правового характеру, що є офіційним працевлаштуванням, але в таких договорах не зазначається найменування посади, а тільки види робіт які виконує відповідний працівник, чи не буде розцінено Замовником закупівлі надання договорів цивільно-правового характеру як невідповідність умовам тендерної документації, оскільки не буде зазначено посади? Чи є в розумінні Замовника слюсар-сантехнік тотожною професією до монтажника санітарно-технічних систем? Чи є посада монтажника в розумінні Замовника тотожною посаді монтажник систем вентиляції?
Відповідь замовника (Відповідь зареєстровано 03.09.2019, 18:10)
Вимогами п.п.2.2. п.2 додатку 6 до тендерної документації встановлено, що учасники обов’язково повинні мати в наявності або залучити не менше одного електромонтера охоронно-пожежної сигналізації (або електромонтера з ремонту та обслуговування електроустатковання, або електромонтера з ремонту та обслуговування апаратури та пристроїв зв’язку, або монтажника радіоелектронної апаратури та приладів, або електромонтажника) та не менше одного налагоджувальника приладів, апаратури та систем автоматичного контролю, регулювання та керування (або налагоджувальника контрольно-вимірювальних приладів та автоматики). Зазначені працівники та назви професій визначені Ліцензійними умовами провадження господарської діяльності з надання послуг і виконання робіт протипожежного призначення, які затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 23 листопада 2016 р. № 852. В п.п.2.2. п.2 додатку 6 до тендерної документації зазначено перелік професій за якими в учасників повинні бути в наявності або залученими відповідні виконавці. Тотожність професій буде визначатися на підставі Національного класифікатора України "Класифікатор професій", з урахуванням професійних назв робіт та враховуючи положення Довідників кваліфікаційних характеристик професій працівників.
30.08.2019, 14:08
Обладнання
Загальне запитання щодо оголошення
В Тендерній документації зазначено перелік обладнання який має бути обов’язково наявний в учасника або в субпідрядника, або залучений з наданням підтверджуючих документів, наприклад, на підтвердження учасник надає оборотно-сальдову відомість, де зазначено, що він має молоток відбійний, а в тендерній документації зазначено, що має бути молоток відбійний пневматичний, при роботі пересувних компресорних станцій. Чи можливо учаснику зазначати інформацію беручи до уваги загальне найменування тобто: фен будівельний, фарборозпилювач, трансформатор зварювальний, термопенал та ін.?
Відповідь замовника (Відповідь зареєстровано 03.09.2019, 18:11)
Замовник не встановлює обмежень щодо зазначення учасником інформації про наявність в учасника або залучення учасником основних типів обладнання, будівельних машин і механізмів та іншої матеріально технічної бази. З наданих учасником документів замовник повинен мати змогу встановити факт підтвердження учасником права власності або залучення вказаних учасником основних типів обладнання, будівельних машин і механізмів та іншої матеріально технічної бази
10.09.2019, 12:08
Подання оригіналів документів
Загальне запитання щодо оголошення
Просимо надати пояснення стосовно вимог до оформлення таких документів як наприклад оригінал наказу про призначення на посаду директора або оригінал аналогічного договору та таке інше, чи значить це, що відповідний документ сканується з оригіналу без додаткового завіряння підписом та печаткой?
Відповідь замовника (Відповідь зареєстровано 12.09.2019, 19:11)
Так, відповідний документ кольорово сканується з оригіналу без додаткового завіряння підписом та печаткой
11.09.2019, 13:59
Підтвердження наявності матеріально-технічної бази
Загальне запитання щодо оголошення
Просимо надати пояснення, чи правильно ми розуміємо, що якщо обладнання, будівельні машини і механізми та матеріально-технічна база належить чи залучена субпідрядною організацією, яку ми плануємо залучити до робіт, то в такому випадку не потрібно надавати зазначені в п.1.2. документи на підтвердження права власності або користування субпідрядної організації?

1.2. Оригінали або належним чином завірені копії документів, що підтверджують право власності або залучення основних типів обладнання, будівельних машин і механізмів та іншої матеріально технічної бази, які зазначені в довідці, що надана на виконання вимог підпункту 1.1 пункту 1 Додатку 6 до тендерної документації (оборотно-сальдова відомість складена відповідно до вимог бухгалтерського обліку, або інвентаризаційний опис, або акт контрольної перевірки інвентаризації цінностей, або видаткова накладна, або свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, або договір оренди, або договір купівлі – продажу, або договір про співпрацю, або договір про користування, або інше право користування на підставі договору). (не стосується основних типів обладнання, будівельних машин і механізмів та матеріально-технічної бази яка належить субпідрядній організації).
Відповідь замовника (Відповідь зареєстровано 13.09.2019, 17:10)
Так, Ви розумієте дану вимогу тендерної документації правильно
16.09.2019, 16:55
Тендерно документація
Загальне запитання щодо оголошення
Добрий день! Просимо уточнити, чи відрізнаються додатки до тендерної документації які розміщені окремими файлами від додатків, що містяться в самій тендерній документації яка завантажена одним файлом?
Відповідь замовника (Відповідь зареєстровано 19.09.2019, 19:08)
Не відрізняються
17.09.2019, 10:04
Щодо перекладу документів
Загальне запитання щодо оголошення
Чи потребують перекладу з російської мови на українську перші сторінки трудових книжок та технічні паспорти на техніку що в оригіналі оформлені російською мовою?
Відповідь замовника (Відповідь зареєстровано 19.09.2019, 19:18)
Якщо в складі тендерної пропозиції надається документ, що складений на іншій мові, учасник надає переклад цього документу українською мовою, завірений підписом перекладача бюро перекладів. При цьому, власні назви, торгові марки, марки, моделі, назва виробника, дилера, дистрибютора, найменування адміністративних одиниць, адреси, абревіатури, значення технічних характеристик, топоніми, фірмові бланки, адреси сайтів, посилання, які викладені іншою мовою ніж українська, в документах, що входять до складу тендерної пропозиції, не потребують перекладу українською мовою
17.09.2019, 15:59
Вироби медичного призначення
Загальне запитання щодо оголошення
Шановний Замовнику! Звертаємося з проханням надати перелік виробів медичного призначення на які необхідно надати декларації відповідності, листи від виробників та настанови з експлуатації, оскільки більшість позицій медичного обладнання що надані Вами в тендерній документації не містять ні даних по технічним характеристикам ні виробників, наприклад: локальний кошторис 2-1-18 (медичне обладнання) поз. 6055 - апарати наркозні, поз. 6077 - апарати для моніторингу внутрішньочерепного тиску з датчиками, 6079 - інфузомат, 6083 - центральна станція моніторингу стану пацієнта і т. д.
Відповідь замовника (Відповідь зареєстровано 20.09.2019, 18:22)
Дякуємо за запитання. Тендерний комітет в найближчий час перевірить інформацію, що зазначена в Вашому питанні. Нашими спеціалістами буде переглянуто наявну проектно-кошторисну документацію в частині наявності та повноти інформації щодо виробів медичного призначення, які були закладені проектантами. За необхідності, замовник звернеться до проектантів стосовно коментарів з цього приводу та у разі потреби будуть внесені необхідні зміни до тендерної документації.
17.09.2019, 16:08
Додаток 2 до ТД
Загальне запитання щодо оголошення
Вимогами Додатку 2 до ТД зазначено надання учасником документів, що підтверджують відповідність запропонованого обладнання вимогам технічного регламенту згідно постанови КМУ. Але зважаючи на те, що ціє ю ж постановою передбачено отримання відповідних документів на партію товару, що ввозиться, дана вимога є дискримінаційною. Замовник на даному етапі може вимагати надання довідки/гарантійного листа про надання відповідних документів при постачанні обладнання, звертаємося з проханням видалити дану вимогу з Тендерної документації бо вона є дискримінаційною!
Відповідь замовника (Відповідь зареєстровано 20.09.2019, 18:24)
Відповідно до вимог технічних регламентів, що затверджені постановою КМУ №753 або №754 або №755 від 02.10.2013р. та інших нормативних документів, Замовник має право купувати лише ті вироби медичного призначення, які введенні в обіг та/або в експлуатацію у відповідності до норм чинного законодавства. Проектно-кошторисною документацією передбачено, зокрема, встановлення (монтаж) певних виробів медичного призначення (обладнання). Під час здійснення розрахунків вартості тендерної пропозиції учасники повинні закладати вартість виробів медичного призначення (обладнання), їхню доставку, монтаж та інші супутні послуги. Отже, учасники повинні вже на момент підготовки і подання своєї тендерної пропозиції запропонувати конкретні вироби медичного призначення (обладнання) з конкретними характеристиками та параметрами. При цьому пропоновані та вказані в розрахунках вироби медичного призначення (обладнання) повинні бути введенні в обіг та/або в експлуатацію у відповідності до норм чинного законодавства. Тому, вимоги розділу ІІІ додатку 2 до тендерної документації були прописані з метою переконатися, що учасник матиме змогу здійснити постачання та монтаж запропонованих виробів медичного призначення (обладнання), та що запропоновані вироби медичного призначення (обладнання) відповідають вимогам проектно-кошторисної документації за своїми технічними та якісними характеристиками і введенні в обіг та/або в експлуатацію у відповідності до норм чинного законодавства.
18.09.2019, 09:46
Обладнання
Загальне запитання щодо оголошення
Просимо надати конкретний та вичерпний перелік медичного обладнання (із зазначенням параметрів, характеристик та виробніиків) на який необхідно надати підтверджуючі документи відповідно до вимог Додатку 2 до тендерної документації, оскільки шафа медична, столик інструментальний, каталка медична також відносяться до медичного обладнання, чи потрібно надавати на них декларації та листи від виробників? Якщо ми хочемо запропонувати аналог то також не зрозуміло чи підходить від до даного проедмету закупівлі оскільки не по всім позиціям зазначено параметри, наприклад велотренажер для рук та ніг, який??? Просимо або видалити з Тендерної документації вимоги про надання документів Розділу 3 Додатку 2, або надати окремий перелік обладнання на який потрібно надати документи.
Відповідь замовника (Відповідь зареєстровано 20.09.2019, 18:25)
Дякуємо за запитання. Тендерний комітет в найближчий час розгляне інформацію, що зазначена в Вашому питанні. Нашими спеціалістами буде переглянуто наявну проектно-кошторисну документацію в частині наявності та повноти інформації щодо параметрів, характеристик та виробників виробів медичного призначення, які були закладені проектантами. За необхідності, замовник звернеться до проектантів стосовно коментарів з цього приводу та у разі потреби будуть внесені необхідні зміни до тендерної документації.
19.09.2019, 14:13
Щодо згоди на на обробку, зберігання і поширення персональних даних
Загальне запитання щодо оголошення
В тендерній документації зазначено, що «Факт подання тендерної пропозиції учасником - фізичною особою, у тому числі фізичною особою-підприємцем, яка є суб’єктом персональних даних, вважається безумовною згодою суб’єкта персональних даних щодо обробки її персональних даних у зв’язку з участю в процедурі закупівлі, відповідно до абз. 4 ст. 2 Закону України «Про захист персональних даних». В усіх інших випадках, факт подання тендерної пропозиції учасником – юридичною особою, що є розпорядником персональних даних, вважається підтвердженням наявності у неї права на обробку персональних даних, а також надання такого права замовнику, як одержувачу зазначених персональних даних від імені суб’єкта (володільця). Таким чином, відповідальність за неправомірну передачу замовнику персональних даних, а також їх обробку, несе виключно учасник процедури закупівлі, що подав тендерну пропозицію.». Однозначно, що після розкриття тендерних пропозицій всі документи, що були подані учасником (в тому силі персональні дані володільців цих даних), в складі тендерної пропозиції стають загальнодоступними і будь-хто може їх переглянути, скачати тощо. Згідно статті 11 Закону України «Про інформацію» не допускаються збирання, зберігання, використання та поширення конфіденційної інформації про особу без її згоди, крім випадків, визначених законом, і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та захисту прав людини. До конфіденційної інформації про фізичну особу належать, зокрема, дані про її національність, освіту, сімейний стан, релігійні переконання, стан здоров'я, а також адреса, дата і місце народження. Частина цих даних міститься в паспорті громадянина України. Відомо, що персональні дані - відомості чи сукупність відомостей про фізичну особу, яка ідентифікована або може бути конкретно ідентифікована (згідно частини 1 статті 11 Закону України «Про інформацію»). Відомості про особу за допомогою яких вона може бути ідентифікована, це, наприклад: дипломи про закінчення навчальних закладів, накази про призначення, трудові книжки, паспортні дані тощо. Кожен із зазначених документів містить певну інформацію про особу, яку не кожна особа бажає оприлюднювати. Персональні дані є інформацією з обмеженим доступом та потребують ДОБРОВІЛЬНОЇ згоди суб’єкта персональних на обробку, зберігання і поширення її персональних даних відповідно до МЕТИ (яка в тендерній документації, до речі, не зазначена) їх використання. А умови тендерної документації, що вимагають оприлюднення документів, що мають персональні дані, оприлюднення яких неможливе без згоди суб’єкта таких даних порушують ч.6 ст.6, ст.14 та ст. 16 Закону України «Про захист персональних даних», ст. 32 Конституції України та ст. 3 Закону України «Про публічні закупівлі», оскільки: по-перше, така інформація буде доступна необмеженому колу осіб в силу відкритого доступу до неї, а відповідно до ч.2 ст. 16 Закону України «Про захист персональних даних», доступ до персональних даних третій особі не надається, якщо зазначена особа відмовляється взяти на себе зобов'язання щодо забезпечення виконання вимог цього Закону або неспроможна їх забезпечити. по-друге, у разі відмови осіб від надання згоди на поширення її персональних даних (яка є добровільною) учасник НЕ ЗМОЖЕ виконати таку вимогу документації, внаслідок чого така пропозиція може бути відхилена замовником. А отже, у разі, якщо працівники потенційних учасників, чиї персональні дані мали бути опубліковані в системі не погодились надати згоду на обробку їхніх персональних даних, такі учасники фактично не можуть бути допущені до участі у процедурі закупівлі на відміну від учасників, співробітники яких готові оприлюднити документи зі своїми персональними даними для широкого загалу, що є ДИСКРИМІНАЦІЙНИМ обмеженням, адже згода суб’єкта персональних даних є ДОБРОВІЛЬНОЮ, а тендерна документація не містить інформації щодо допущення до участі у процедурі закупівлі учасників, співробітники (або частина співробітників) яких надала письмові відмови щодо обробки їхніх персональних даних. Додатково незрозуміла мета оприлюднення паспорта директора, що саме ця копія має підтвердити? Повноваження директора (в тому числі з приводу укладення договору) зазвичай прописані в статуті підприємства, в наказі про призначення директора або ж протоколі загальних зборів учасників на яких було призначено директора, а інформація про його прізвище, ім’я та по-батькові наявна в державному реєстрі у загальному доступі. Для обробки наданої інформації у складі тендерної пропозиції учасника достатньо згоди про використання персональних даних учасника процедури закупівлі та гарантійного листа щодо надання достовірної інформації таким учасником. Вищевказані вимоги щодо оприлюднення персональних даних та згод на їх обробку є дискримінаційними умовами (що неодноразово підтверджено рішеннями Постійно діючої адміністративної колегії Антимонопольного комітету України з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель), що обмежують потенційне коло учасників та мають бути ВИДАЛЕНІ з тендерної документації, в інакшому випадку закупівлі може потрапити під процедуру моніторингу уповноваженим органом та буде відмінена як така, що проводиться з порушенням законодавства у сфері публічних закупівель.
Відповідь замовника (Відповідь зареєстровано 23.09.2019, 16:15)
Відповідно до норм пункту 2 частини 2 статті 22 Закону України «Про публічні закупівлі» тендерна документація повинна містити один або декілька кваліфікаційних критеріїв до учасників відповідно до статті 16 Закону України «Про публічні закупівлі», та інформацію про спосіб підтвердження відповідності учасників установленим критеріям. В свою чергу нормами частини 2 статті 16 Закону України «Про публічні закупівлі» передбачений такий кваліфікаційний критерій, як, зокрема, «наявність працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід». При цьому Законом України «Про публічні закупівлі» не встановлено вимог яким чином учасники повинні підтверджувати свою відповідність зазначеному критерію. Такі вимоги встановлює Замовник на власний розсуд з дотриманням всіх принципів здійснення публічних закупівель.
За результатами торгів відбуватиметься реконструкція корпусу з добудовою «Національного науково- практичного центру нейротравми і нейрореабілітації» у складі Державної установи «Інститут нейрохірургії ім. акад. А.П. Ромоданова Національної академії медичних наук України». Згідно наявної проектно-кошторисної документації повинно бути виконано багато різноманітних видів робіт. Для виконання необхідних робіт згідно проектної документації в учасників повинна бути в наявності достатня кількість кваліфікованих працівників за відповідними професіями. Встановленням лише вимоги щодо надання довідки в довільній формі замовник отримує інформацію лише про можливу наявність відповідних працівників. Для впевненості в фактичній наявності працівників, необхідних для виконання робіт професій, замовником і була встановлена вимога стосовно надання «документа, підтверджуючого трудові відносини працівника з учасником», оскільки це є одним з найдієвіших способів в тому, щоб пересвідчитись в наявності в учасника кваліфікованих працівників за відповідними професіями.
Слід зауважити, що визначення поняття персональні дані наводиться в абзаці десятому статті 2 Закону України «Про захист персональних даних», відповідно до якого персональними даними є відомості чи сукупність відомостей про фізичну особу, яка ідентифікована або може бути конкретно ідентифікована.
Водночас, відповідно до статті 24 Кодексу законів про працю України громадянин при укладенні трудового договору зобов’язаний подати паспорт або інший документ, що посвідчує особу, трудову книжку, а у випадках, передбачених законодавством, - також документ про освіту (спеціальність, кваліфікацію), про стан здоров’я та інші документи.
У зв’язку з цим персональні дані працівника, які містяться в паспорті або документі, що посвідчує особу, в трудовій книжці, документі про освіту (спеціальність, кваліфікацію), документі про стан здоров’я та інших документах, які він подав при укладенні трудового договору, обробляються володільцем бази персональних даних на підставі статті 24 Кодексу законів про працю України. Тому під час прийняття на роботу роботодавець повинен був отримати від працівників згоду на обробку їхніх персональних даних. А отже зазначені в питанні вимоги тендерної документації не є дискримінаційними.