Зателефонуйте мені
Вкажіть свій номер телефону і наш менеджер незабаром зв’яжеться з Вами
Номер телефону

Скасувати
Надіслати

Очікуйте дзвінка

Закрити
Процедура закупівлі оголошена 18.10.2016 21:07. Дата останніх змін - 13.12.2016 14:01

апаратно-програмний комплекс для створення системи відеоконференцзв’язку -

Ідентифікатор закупівлі UA-2016-10-18-000529-a  
ID 767e22298a444e28a82be1e38fdb2f57  
Очікувана вартість закупівлі
13`248`000.00 Гривня
Ви ще не берете участь в обговоренні цієї закупівлі
Ви ще не берете участь у цій закупівлі
Відмітити оголошення
Додати у вибране
Приховати
Запланувати участь

апаратно-програмний комплекс для створення системи відеоконференцзв’язку

Закупівельник (Проводить закупівлю)

Найменування замовника ДЕРЖАВНА СУДОВА АДМІНІСТРАЦІЯ УКРАЇНИ  
Очікувана вартість закупівлі 13`248`000.00 Гривня (з ПДВ)  
Розмір мінімального кроку пониження ціни 135`000.00 Гривня  
Загальний розмір забезпечення тендерних пропозиції 397`440.00 Гривня  
Процедура закупівлі Відкриті торги з публікацією англійською мовою  
Метод оцінки тендерних пропозицій учасників Оцінка тендерних пропозицій учасників за найменшою пропозицією  
Закупівля оголошена
18.10.16
Період уточнень
до 08.11.16
Період оскаржень
до 14.11.16
Подання пропозицій
до 18.11.16
Прекваліфікація
з 18.11.2016
Оскарження прекваліфікації
до 28.11.2016
Аукціон
28.11.16
Кваліфікація переможця
з 28.11.16
Пропозиції розглянуті
29.11.16
Завершена
13.12.16
25.10.2016, 17:12
Зазначення технічних вимог Російського розробника
Запитання щодо предмету закупівлі апаратно-програмний комплекс для створен
Згідно із зазначеними технічними вимогами до системи відеоконференцзв’язку визначені вимоги яким відповідають лише технічні параметри системи відеоконференцзв’язку Російської компанії розробника «TrueConf», похождения якої зазначається на офіційному сайті розробника http://trueconf.ua/company/,(«Российский разработчик систем видеоконференцсвязи - компания «TrueConf», была основана в 2003 году.»), а саме технічні вимоги щодо наявності в апаратно-програмному комплексі підтримки стандарту обробки відеопотоків WebM (VP8); підтримка передачі відео з зазначеним в документації типом якості: SD (Standard Definition – стандартна розподільча здатність) – 320х240, HQ (High Quality – відео високої якості) – 640x480, ED (Enhanced Definition – відео покращеної якості) – 864x480, HD (High Definition – відео високої чіткості) – 1280x720, Full HD ( Full High Definition – відео високої чіткості) – 1920x1080; фіксування судового процесу (судових засідань з відеоконференцій) зі створенням фонограми та формуванням службового журналу і протоколу; внесення та редагування загальної інформації про судове засідання секретарем або іншим працівником апарату суду; формування протоколу судового засідання, в тому числі безпосередньо в процесі судового засідання, на основі службового журналу із застосуванням шаблонів для оформлення протоколів; централізоване оновлення та оперативне редагування користувачем шаблонів типових справ; фіксування судового процесу (судових засідань) із записом відеопотоку та формуванням службового журналу і протоколу; контроль достовірності аудіо та відеозаписів журналу судового процесу (попередження у разі несанкціонованої зміни аудіо/відеозаписів);
В зв’язку з вище зазначеною інформацією та з етичних міркувань неможливості співпраці ДЕРЖАВНА СУДОВА АДМІНІСТРАЦІЯ УКРАЇНИ з розробником відеоконференцзв’язку держави Росії, просимо вилучити зазначені вище вимоги з документації.
Відповідь замовника (Відповідь зареєстровано 28.10.2016, 15:21)
Відповідь: У Додатку 3 до тендерної документації зазначено, що Замовник планує забезпечити місцеві та апеляційні суди системами проведення судових засідань у режимі відеоконференцій шляхом підключення до існуючих засобів фіксування судового засідання (судового процесу), встановлених у залах судових засідань, апаратно-програмних комплексів для створення системи відеоконференцзв’язку.
1. У частині вимоги щодо необхідності підтримки апаратно-програмним комплексом функції підтримки загальних стандартів обробки відео потоків, зокрема, WebM (VP8), Замовник повідомляє наступне.
WebM — вільний відкритий мультимедійний контейнер призначений для доставки аудіовізуальних даних в мережі Інтернет у межах стандарту HTML5. Проект розвивається за фінансової підтримки Google.
Файл WebM складається з VP8 відео- та Vorbis аудіо-потоків, у контейнері на основі Matroska. Всі інструменти та документація розповсюджуються під вільною ліцензією BSD (інформацію взято з мережі Інтернет за посиланням https://uk.wikipedia.org/wiki/WebM).
Враховуючи вищезазначене, а також Ваше посилання на офіційний сайт розробника http://trueconf.ua/company/, Замовник не вбачає, що підтримку загальних стандартів обробки відеопотоків WebM (VP8), може забезпечити лише Російська компанія розробник «TrueConf».
2. У частині вимоги щодо необхідності підтримки передачі відео з зазначеним в документації типом якості: SD, HQ, ED, HD та Full HD повідомляємо, що Замовник планує забезпечити місцеві та апеляційні суди системами проведення судових засідань у режимі відеоконференцій шляхом підключення саме до існуючих засобів фіксування судового засідання (судового процесу). Вказані типи якості відео є певним стандартом який склався на сьогоднішній день в сфері засобів фіксування та передачі. У зв’язку з тим, що існуючі засоби фіксування судового засідання (судового процесу), які наявні в судах, відрізняються за роками випуску і за модельним рядом, вказане не дозволяє наперед визначити тип якості відео яке буде знято. У зв’язку з чим, Замовник не може вилучити вказані стандарти якості.
3. Вимога про необхідність вилучення інших функцій, які має виконувати апаратно-програмний комплекс, а саме: «фіксування судового процесу (судових засідань з відеоконференцій) зі створенням фонограми та формуванням службового журналу і протоколу; внесення та редагування загальної інформації про судове засідання секретарем або іншим працівником апарату суду; формування протоколу судового засідання, в тому числі безпосередньо в процесі судового засідання, на основі службового журналу із застосуванням шаблонів для оформлення протоколів; централізоване оновлення та оперативне редагування користувачем шаблонів типових справ; фіксування судового процесу (судових засідань) із записом відеопотоку та формуванням службового журналу і протоколу; контроль достовірності аудіо та відеозаписів журналу судового процесу (попередження у разі несанкціонованої зміни аудіо/відеозаписів)», - також не може бути задоволена.
Описані вище процеси здійснюються під час проведення технічної фіксації судового процесу з використанням відповідних комплексів, встановлених у приміщеннях судів. З метою забезпечення виконання зазначених процесів, Замовник не може виключити вказані вимоги зі змісту технічного завдання.

У зв’язку з тим, що Ваша вимога не містить підтвердження неможливості виконання технічних вимог іншими учасниками, зокрема Вами, Замовник не вбачає за необхідне виключити вказані вимоги зі змісту технічного завдання.

Окремо повідомляємо, що перелік осіб до яких застосовуються обмежувальні заходи (санкції), а саме щодо заборони здійснення державних закупівель товарів, робіт і послуг у таких осіб, визначено в Додатку 2 до рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 вересня 2015 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)" яке введено в дію Указом Президента України від 16 вересня 2015 року № 549/2015. У зв’язку з чим неможливість співпраці з окремими особами визначена на нормативному рівні і не пов’язана з етичними міркуваннями чи намірами Замовника.
02.11.2016, 13:35
Стосовно використання захищених камер в приміщені:
Запитання щодо предмету закупівлі апаратно-програмний комплекс для створен

Згідно із зазначеними технічними вимогами до системи відеоконференцзв’язку визначені вимоги що до постачання камер до приміщень з ступенем захисту не гірше ІР66, просимо звернути увагу, що зазначений ступінь захисту камери значно збільшує вартість камер будь якого виробника та призначений для використання не в приміщеннях. Згідно з зазначеним вище можливо використовувати камери з рівнем захисту призначеним для використання в приміщеннях тим самим заощадити бюджетні кошти?
Відповідь замовника (Відповідь зареєстровано 04.11.2016, 14:38)
Необхідність постачання камер зі ступенем захисту не гірше ІР 66 обумовлена специфікою місць їх встановлення, а саме з метою убезпечити камери від зумисного і зухвалого пошкодження сторонніми особами.
Враховуючи, що камери зі ступенем захисту нижче ніж ІР 66 з більшою вірогідністю можуть бути пошкоджені сторонніми особами, і як наслідок потребуватимуть заміни на нові камери, в підсумку затрати на придбання нової камери для заміни тієї, що вийшла з ладу буде більш коштовним заходом ніж придбання противандальних камер. Таким чином, необхідність придбання камер з ступенем захисту не гірше ІР 66, якраз і направлена на те щоб заощадити бюджетні кошти в майбутньому.
Враховуючи зазначене вище, необхідність постачання камер з ступенем захисту не гірше ІР 66 є обґрунтованою як з технологічної так і з економічної точки зору.
02.11.2016, 13:36
Стосовно різних протоколів відео зображення.
Запитання щодо предмету закупівлі апаратно-програмний комплекс для створен
Згідно із зазначеними технічними вимогами до системи відеоконференцзв’язку визначені наступні загальні вимоги до протоколів відео зображення: «підтримку загальних стандартів обробки відеопотоків підтримка загальних стандартів обробки відеопотоків H.264, H.264+, WebM (VP8) та аудіокодеків G.711, G.722, G. 726, G. 723, G. 729;» в свою чергу для пристроїв візуального виведення інформації, демонстрації нерухомих і рухомих зображень із звуковим супроводом визначено наступні вимоги протоколів відео зображення «підтримка методу компресії не гірше H.264+/H.264;», а для пристроїв візуального виведення інформації, демонстрації нерухомих і рухомих зображень із звуковим супроводом визначено наступні вимоги «підтримка цифрових відео-режимів: MPEG-2, MPEG-4, H.264/AVC;». Просимо зазначити які вимоги є визначальними та внести відповідні зміни до документації?

Відповідь замовника (Відповідь зареєстровано 04.11.2016, 16:35)
Згідно із загальними вимогами до апаратно-програмних комплексів для створення системи відеоконференцзв’язку шляхом підключення до систем фіксації судового процесу, встановлених у залах судових засідань - апаратно-програмний комплекс для створення системи відеоконференцзв’язку після підключення до системи фіксації судового процесу, встановленого в залі судового засідання, має забезпечити одночасну двосторонню передачу, обробку, перетворення та представлення інтерактивної інформації на відстані в режимі реального часу за допомогою апаратно-програмних засобів обчислювальної техніки та повинен виконувати наступні функції:
- створення індивідуальних та групових відеоконференцій;
- підтримку загальних стандартів обробки відеопотоків підтримка загальних стандартів обробки відеопотоків H.264, H.264+, WebM (VP8) та аудіокодеків G.711, G.722, G. 726, G. 723, G. 729.
Дана вимога стосується програмно-апаратної частини комплексу, яка відповідає за створення відеоконференцій.
Підтримка методу компресії не гірше H.264+/H.264 відноситься не до пристроїв візуального виведення інформації, демонстрації нерухомих і рухомих зображень із звуковим супроводом, а до пристрою апаратно-програмного квадрування зображення.
Для пристроїв візуального виведення інформації, демонстрації нерухомих і рухомих зображень із звуковим супроводом визначено наступні вимоги «підтримка цифрових відео-режимів: MPEG-2, MPEG-4, H.264/AVC».
Отже дані вимоги відносяться до трьох різних складових апаратно-програмних комплексів для створення системи відеоконференцзв’язку. Кожна складова даного комплексу виконує свою функцію і повинна відповідати індивідуальним вимогам.
03.11.2016, 20:41
Стосовно шифрування відео та аудіо потоків | Запитання по номенклатурі "апаратно-програмний комплекс для створення системи відеоконференцзв’язку"
Запитання щодо предмету закупівлі апаратно-програмний комплекс для створен
По якому протоколу повинно відбуватися шифрування? Чи повинен цей протокол бути сертифікований Держспецзв'язку України?
Відповідь замовника (Відповідь зареєстровано 08.11.2016, 18:06)

Документи, матеріали, тощо, що підтверджують прийнятність і відповідність предмету закупівлі технічним вимогам і характеристикам, що вимагаються Замовником викладено в умовах тендерної документації.
03.11.2016, 20:45
Стосовно запису відеоконференції у файл(и) з подальшим експортом на оптичний носій
Запитання щодо предмету закупівлі апаратно-програмний комплекс для створен
Запис відеоконференцій у файл здійснюється за допомогою програмного забезпечення для створення відеоконференцій, або здійснюється за допомогою існуючого технічного засобу фіксування судового процесу, попередньо встановленого в судах?
Відповідь замовника (Відповідь зареєстровано 08.11.2016, 18:03)

Запис відеоконференцій у файл здійснюється за допомогою існуючого технічного засобу фіксування судового процесу, попередньо встановленого в судах.
03.11.2016, 20:48
Стосовно фіксування судового процесу (судових засідань з відеоконференцій) зі створенням фонограми та формуванням службового журналу і протоколу
Запитання щодо предмету закупівлі апаратно-програмний комплекс для створен
Просимо пояснити - фіксування судового процесу повинно здійснюватися тільки із створенням фонограм, чи повинен здійснюватися і одночасний відеозапис?
Відповідь замовника (Відповідь зареєстровано 08.11.2016, 18:00)
І одночасний відеозапис.
03.11.2016, 20:53
Стосовно внесення та редагування загальної інформації про судове засідання секретарем або іншим працівником апарату суду
Запитання щодо предмету закупівлі апаратно-програмний комплекс для створен
Питання 1: Чи повинні проводитися розмежування прав користувачів і на основі яких засобів?
Питання 2: Для ведення адресної книги в системі відеоконференцій використовується протокол LDAP, чи використовується цей протокол чи інший в існуючій системі фіксування судового процесу?
Відповідь замовника (Відповідь зареєстровано 08.11.2016, 17:59)

Розмежування прав користувачів засобів, на разі, не проводиться, протокол LDAP або інший в існуючій системі фіксування судового процесу не використовуються
03.11.2016, 20:55
Стосовно фіксування судового процесу (судових засідань) із записом відеопотоку та формуванням службового журналу і протоколу
Запитання щодо предмету закупівлі апаратно-програмний комплекс для створен
Просимо роз'яснити, які програмні чи апаратні засоби використовуються в існуючій системі фіксування судового процесу для запису відеопотоку? Ці дані важливі для інтеграції апаратно-програмного комплексу для створення системи відеоконференцзв'язку, які повинні постачатися в рамках даного тендеру з існуючими технічними засобами фіксування судового процесу, вже встановлених в залі судових засідань.
Відповідь замовника (Відповідь зареєстровано 08.11.2016, 17:58)

Для запису відопотоку можуть використовуватись як програмні так і апаратні засоби.
03.11.2016, 20:57
Стосовно можливості одночасного запису відео із декількох (не менше 2) незалежних відеоджерел
Запитання щодо предмету закупівлі апаратно-програмний комплекс для створен
Просимо надати характеристики цих незалежних відеоджерел. Очевидно, що цю функцію виконує існуючий технічний засіб фіксування судового процесу, встановлений в залі судових засідань. Просимо вказати, які саме інтерфейси існують для введення відео з декількох (не менше 2) незалежних відеоджерел в цьому технічному засобі?
Відповідь замовника (Відповідь зареєстровано 08.11.2016, 17:57)
Відеоджерелом може бути будь-який пристрій, що визначає систему, як пристрій відеозахвату або робочий стіл комп’ютера, тощо
03.11.2016, 20:58
Стосовно контролю достовірності аудіо та відеозаписів журналу судового процесу (попередження у разі несанкціонованої зміни аудіо/відеозаписів)
Запитання щодо предмету закупівлі апаратно-програмний комплекс для створен
Яким чином повинні здійснюватися попередження у разі несанкціонованої зміни аудіо/відеозаписів? Яким чином це здійснюється у вже існуючому технічному засобі фіксування судового процесу?
Відповідь замовника (Відповідь зареєстровано 08.11.2016, 17:56)

Попередження здійснюються за допомогою діалогового вікна, що містить текст попередження.
03.11.2016, 21:00
Стосовно: Відеокамери купольні HDCVI 1080P
Запитання щодо предмету закупівлі апаратно-програмний комплекс для створен
Вимога: Струм живлення не менше 1 А;
Питання: Очевидно, що струм живлення повинен бути "не більше" 1 А. Просимо уточнити.
Відповідь замовника (Відповідь зареєстровано 08.11.2016, 17:58)

Струм живлення повинен бути "не більше" 1 А. Замовником прийнято рішення про внесення змін до тендерної документації.
03.11.2016, 21:02
Стосовно: Пристрій апаратно-програмного квадрування зображення
Запитання щодо предмету закупівлі апаратно-програмний комплекс для створен
Вимога: Не менше ніж 4 канали IP відео, або еквівалент.
Питання: Для чого потрібна підтримка 4 каналів IP відео, якщо у комплекті повинні бути 4 HDCVI камери і відображати на екрані треба не більше чотирьох камер, оскільки це збільшує вартість пристрою квадрування зображення і в рамках цього тендеру не має певного сенсу?
Відповідь замовника (Відповідь зареєстровано 08.11.2016, 17:54)

Дана вимога встановлена з урахуванням довгострокової перспективи використання пристрою квадрування зображення, а також направлена на економію бюджетних коштів в наступних періодах.
03.11.2016, 21:04
Стосовно: Пристрій апаратно-програмного квадрування зображення
Запитання щодо предмету закупівлі апаратно-програмний комплекс для створен
Вимога: Наявність у комплекті програмного забезпечення, яке матиме можливість взаємодіяти з системою звукозапису та пристроєм апаратно-програмного квадрування зображення. Після налаштування програмного забезпечення взаємодії з системою звукозапису та пристроєм апаратно-програмного квадрування зображення в інтерфейсі програмного забезпечення системи звукозапису повинна з’явитись додаткова функціональність:
• виведення зображення з камери 1;
• виведення зображення з камери 2;
• виведення зображення з камери 3;
• виведення зображення з камери 4;
• виведення зображення з усіх камер одночасно.
Питання: Для того щоб виконати цю вимогу, замовник повинен надати інтерфейс взаємодії, який вже передбачений в програмному забезпеченні в існуючому технічному засобі фіксування судового процесу. Тільки в цьому випадку учасник тендеру може забезпечити взаємодію з пристроєм апаратно-програмного квадрування.
Відповідь замовника (Відповідь зареєстровано 08.11.2016, 17:53)
Додаткова функціональність реалізовано шляхом виклику стороннього програмного забезпечення, для кожної функції передбачено поле вводу для строки виклику.
Опис технічних можливостей та характеристик існуючих технічних засобів фіксування судового процесу (судового засідання), встановлених в залі судових засідань та апаратно-програмного комплексу для створення системи відеоконференцзв’язку, що є предметом закупівлі, викладено в умовах тендерної документації.
03.11.2016, 21:06
Стосовно: Пристрій для візуального виведення інформації, демонстрації нерухомих і рухомих зображень із звуковим супроводом
Запитання щодо предмету закупівлі апаратно-програмний комплекс для створен
Вимога: підтримка цифрових відео-режимів: MPEG-2, MPEG-4, H.264/AVC. Питання: Про які саме відео-режими йде мова, оскільки ця вимога може стосуватися тільки форматів відтворення відео-файлів вбудованим програвачем?
Відповідь замовника (Відповідь зареєстровано 08.11.2016, 17:52)
Маються на увазі саме відео-формати
03.11.2016, 21:07
Стосовно: Апаратно-програмний комплекс для створення системи відеоконференцзв’язку
Запитання щодо предмету закупівлі апаратно-програмний комплекс для створен
На якому засобі обчислювальної техніки повинне бути встановлене програмне забезпечення для створення відеоконференцзв'язку? Якщо це системний блок існуючого технічного засобу фіксування судового процесу, просимо повідомити його характеристики.
Відповідь замовника (Відповідь зареєстровано 08.11.2016, 17:51)

Опис складових технічних засобів фіксування судового процесу (судового засідання) не є предметом цієї закупівлі.
Опис технічних можливостей та характеристик існуючих технічних засобів фіксування судового процесу (судового засідання), встановлених в залі судових засідань та апаратно-програмного комплексу для створення системи відеоконференцзв’язку, що є предметом закупівлі, викладено в умовах тендерної документації.
03.11.2016, 21:11
Стосовно: Апаратно-програмний комплекс для створення системи відеоконференцзв’язку
Запитання щодо предмету закупівлі апаратно-програмний комплекс для створен
Виходячи з того, що в даний час в судах України використовуються програмні системи відеоконференц-зв'язку, які будуються по архітектурі клієнт-сервер, то ліцензії на програму-клієнт безоплатні. Вартість одночасно працюючих клієнтів відеоконференц-зв'язку визначається ліцензією на серверне програмне забезпечення. Тому просимо роз'яснити, як саме Замовник, якому належить право на серверне програмне забезпечення, яке вже використовується в Україні, буде надавати клієнтське програмне забезпечення для його встановлення на засобах обчислювальної техніки?
Відповідь замовника (Відповідь зареєстровано 08.11.2016, 17:51)
Клієнтське програмне забезпечення відеоконференц-зв'язку буде встановлено Замовником самостійно.
03.11.2016, 21:13
Стосовно: Апаратно-програмний комплекс для створення системи відеоконференцзв’язку
Запитання щодо предмету закупівлі апаратно-програмний комплекс для створен
Чи повинне клієнтське програмне забезпечення для створення відеоконференцій, яке повинно бути поставлене в рамках даного тендеру, бути сумісним з серверним програмним забезпеченням, яке вже використовується для створення відеоконференцій в Україні?
Відповідь замовника (Відповідь зареєстровано 08.11.2016, 17:50)

Клієнтське програмне забезпечення для створення відео конференцій, яке буде встановлено на технічних засобах фіксування судового процесу повинно бути сумісним з серверним програмним забезпеченням, яке вже використовується для створення відеоконференцій в Україні.
03.11.2016, 21:14
Стосовно наявності сервісу автоматичних оновлень через мережу Internet
Запитання щодо предмету закупівлі апаратно-програмний комплекс для створен
Сервіс автоматичних оновлень через мережу Інтернет для програмних клієнтів відеоконференц-зв'язку повинен бути забезпечений серверним програмним забезпеченням? Якщо в рамках цього тендеру поставляються тільки програмні клієнти, то виконавець повинен знати, яке серверне програмне забезпечення вже використовується в Україні для відеоконференц-зв'язку? Або Замовник повинен надавати клієнтське програмне забезпечення для встановлення на вже існуючих технічних засобах фіксування судового процесу.
Відповідь замовника (Відповідь зареєстровано 08.11.2016, 17:49)
ТАК.
Клієнтське програмне забезпечення для встановлення на вже існуючі технічні засоби фіксування судового процесу буде встановлено Замовником самостійно.
03.11.2016, 21:16
Стосовно технічних засобів фіксування судового процесу (судового засідання), встановлених в залі судових засідань
Запитання щодо предмету закупівлі апаратно-програмний комплекс для створен
Просимо надати технічну документацію на цей засіб для того, щоб будь-який постачальник міг провести потрібну інтеграцію з програмно-апаратним комплексом для створення системи відеоконференцзв'язку в рамках даного тендеру.
Відповідь замовника (Відповідь зареєстровано 08.11.2016, 17:27)
Опис складових технічних засобів фіксування судового процесу (судового засідання) не є предметом цієї закупівлі.
Опис технічних можливостей та характеристик існуючих технічних засобів фіксування судового процесу (судового засідання), встановлених в залі судових засідань та апаратно-програмного комплексу для створення системи відеоконференцзв’язку, що є предметом закупівлі, викладено в умовах тендерної документації.
03.11.2016, 21:18
Стосовно: Пристрій для візуального виведення інформації, демонстрації нерухомих і рухомих зображень із звуковим супроводом
Запитання щодо предмету закупівлі апаратно-програмний комплекс для створен
Вимога: Можливість налаштування індивідуального ІЧ коду керування. Питання: Просимо роз'яснити принципову необхідність такої функціональності для засобів відображення, встановлених в кімнаті судового засідання? Така вимога значно звужує можливість використання навіть брендових недорогих моделей.
Відповідь замовника (Відповідь зареєстровано 08.11.2016, 17:23)

Наявність вказаного функціоналу забезпечить можливість використання лише "дозволеного" ІЧ пульту дистанційного керування з кожним пристроєм для візуального виведення інформації, що в свою чергу унеможливить використання будь-якого іншого ІЧ пульту дистанційного керування з метою несанкціонованого доступу під час судового засідання.
03.11.2016, 21:19
Стосовно: Пристрій для візуального виведення інформації, демонстрації нерухомих і рухомих зображень із звуковим супроводом
Запитання щодо предмету закупівлі апаратно-програмний комплекс для створен
Вимога: Можливість віддаленого керування. Питання: Просимо роз'яснити, яким чином передбачається здійснювати віддалене керування? Через інфрачервоні пульти? Яка ціль такого керування?
Відповідь замовника (Відповідь зареєстровано 08.11.2016, 16:37)
Можливість віддаленого керування передбачає наявність можливості альтернативного методу керування пристроєм для візуального виведення інформації, наприклад по RS-232.
03.11.2016, 21:20
Стосовно: Пристрій для візуального виведення інформації, демонстрації нерухомих і рухомих зображень із звуковим супроводом
Запитання щодо предмету закупівлі апаратно-програмний комплекс для створен
Вимога: Можливість клонування налаштувань через USB. Питання: Просимо навести аналог або еквівалент.
Відповідь замовника (Відповідь зареєстровано 08.11.2016, 16:32)
USB (англ. Universal Serial Bus, абревіатура читається ю-ес-бі) — укр. універсальна послідовна шина, призначена для з'єднання периферійних пристроїв обчислювальної техніки (визначення з мережі Інтернет: https://uk.wikipedia.org/wiki/USB).
Вимога про можливість клонування налаштувань через USB відноситься до функціональних характеристик предмета закупівлі і не є посиланням на конкретну торговельну марку чи фірму, патент, конструкцію або тип предмета закупівлі, джерело його походження або виробника.
У зв’язку з чим Закон України «Про публічні закупівлі» не передбачає потреби у визначенні аналогу або еквіваленту.
03.11.2016, 21:21
Стосовно: HDMI сплітер активний
Запитання щодо предмету закупівлі апаратно-програмний комплекс для створен
Просимо вказати основний параметр сплітера – кількість виходів.
Відповідь замовника (Відповідь зареєстровано 08.11.2016, 16:31)
Кількість виходів активного HDMI сплітера має бути не менше двох.
03.11.2016, 21:24
Стосовно монтажу пристрою для візуального виведення інформації
Запитання щодо предмету закупівлі апаратно-програмний комплекс для створен
Вимога: Монтаж пристрою для візуального виведення інформації (2 шт.) із кріпленням до стелі/стіни (тип кріплення – до стелі/ настінне; кількість ступенів свободи - не менше 4, вагове навантаження - не менше 20 кг), підключення по hdmi кабелям - не менше 15 метрів.
Питання: Уточніть тип кріплення: до стелі, до стіни чи універсальний? Просимо надати роз'яснення щодо "кількості ступенів свободи". Що мається на увазі?
Відповідь замовника (Відповідь зареєстровано 08.11.2016, 16:30)

Тип кріплення обирається Замовником індивідуально в залежності від приміщення суду в якому буде відбуватися монтаж комплексу. У зв’язку з чим, необхідний тип кріплення до стелі/стіни буде визначено безпосередньо перед монтажем комплексу.
Щодо "кількості ступенів свободи" - мається на увазі можливість повертати та нахиляти по вертикалі та горизонталі.
03.11.2016, 21:27
Стосовно існуючих технічних засобів фіксування судового процесу (судового засідання), встановлених в залі судових засідань
Запитання щодо предмету закупівлі апаратно-програмний комплекс для створен
До яких систем фіксації необхідно забезпечити підключення? Як вони називаються? Через які інтерфейси повинно відбуватися підключення? Де можна отримати опис та конструкторську документацію на систему фіксації для інтеграції з нею?
Відповідь замовника (Відповідь зареєстровано 08.11.2016, 16:29)
Опис складових технічних засобів фіксування судового процесу (судового засідання) не є предметом цієї закупівлі.
Опис технічних можливостей та характеристик існуючих технічних засобів фіксування судового процесу (судового засідання), встановлених в залі судових засідань та апаратно-програмного комплексу для створення системи відеоконференцзв’язку, що є предметом закупівлі, викладено в умовах тендерної документації.
03.11.2016, 21:34
Стосовно визначення зал судових засідання для розміщення, монтажу та підключення обладнання
Запитання щодо предмету закупівлі апаратно-програмний комплекс для створен
Згідно із тендерною документацією: Зали судових засідань для розміщення, монтажу та підключення обладнання визначаються після проведення тендеру в термін, достатній для виконання переможцем тендеру робіт. Це суперечить пункту 5 Проекту договору про закупівлю, де чітко визначено крайній строк постачання товару. Просимо надати роз'яснення.
Відповідь замовника (Відповідь зареєстровано 08.11.2016, 16:27)

Замовник вважає зазначений термін достатнім для виконання переможцем робіт.
04.11.2016, 19:03
Стосовно вимоги до Пристрою апаратно-програмного квадрування зображення - "підтримка методу компресії не гірше H.264+/H.264"
Запитання щодо предмету закупівлі апаратно-програмний комплекс для створен
Просимо вказати для чого пристрій повинен мати "підтримку методу компресії не гірше H.264+/H.264", оскільки пристрій не здійснює запис сигналу у скомпресованому форматі, не здійснює трансляцію у скомпресованому форматі і не передає сигнал у скомпресованому форматі у систему фіксації судового процесу, що встановлена у залі судових засідань. На входах та HDMI виході пристрою усі сигнали є нескомпресованими. Яким чином має використовуватись сигнал, скомпресований у формат H.264+/H.264 – для відеоконференції, для відео-фіксування судового процесу тощо?
Відповідь замовника (Відповідь зареєстровано 09.11.2016, 14:29)

Будь-яка грамотно спроектована система повинна мати можливість для подальшого розширення та апгрейту для того щоб максимально довгий період часу бути актуальною і не вимагати додаткових матеріальних витрат на її модернізацію. Так як при побудові системи використовуються пристрої, які в подальшому, за бажанням замовника можуть бути використані як для додаткової архівації даних так і для трансляції в мережу, вважаємо практичним вищевказані вимоги щодо методів відео компресії.
Крім того наявність даних кодексів є сучасним базовим обладнанням, що застосовується та його актуальність в майбутньому.
04.11.2016, 19:05
Стосовно вимоги "Фіксування судового процесу (судових засідань) із записом відеопотоку та формуванням службового журналу і протоколу"
Запитання щодо предмету закупівлі апаратно-програмний комплекс для створен
Чи відбувається запис відеоконференції методом запису мережевого відеопотоку або запис відеоконференції здійснюється через плату відеозахвату?
Відповідь замовника (Відповідь зареєстровано 09.11.2016, 14:27)
Як вказано в тендерній документації в Додатку 3:
«Існуючі технічні засоби фіксування судового процесу (судового засідання), встановлені в залі судових засідань, забезпечують:
21.Фіксування судового процесу (судових засідань) із записом відеопотоку та формуванням службового журналу і протоколу»
Отже, учасник пропонуючи апаратно-програмний комплекс для створення системи відеоконференцзв’язку після підключення до системи фіксації судового процесу, встановленого в залі судового засідання повинен забезпечити сумісність з існуючою системою фіксації судового процесу, встановленій в залі судового засідання. Опис технічних можливостей та характеристик існуючих технічних засобів фіксування судового процесу (судового засідання), встановлених в залі судових засідань та апаратно-програмного комплексу для створення системи відеоконференцзв’язку, що є предметом закупівлі, викладено в умовах тендерної документації.