Зателефонуйте мені
Вкажіть свій номер телефону і наш менеджер незабаром зв’яжеться з Вами
Номер телефону

Скасувати
Надіслати

Очікуйте дзвінка

Закрити
Процедура закупівлі оголошена 16.05.2019 15:46. Дата останніх змін - 29.11.2019 15:18

Поточний середній ремонт автомобільної дороги загального користування державного значення Н-11 Дніпро – Миколаїв (через м. Кривий Ріг) на ділянці км 293+000 – км 298+000, Миколаївська область (45230000-8 Будівництво трубопроводів, ліній зв’язку та електропередач, шосе, доріг, аеродромів і залізничних доріг; вирівнювання поверхонь) -

Ідентифікатор закупівлі UA-2019-05-16-002718-a  
ID 61e779095eb04d44a4a0cad36cc5afa3  
Очікувана вартість закупівлі
118`775`885.00 Гривня
Ви ще не берете участь в обговоренні цієї закупівлі
Ви ще не берете участь у цій закупівлі
Відмітити оголошення
Додати у вибране
Приховати
Запланувати участь

Поточний середній ремонт автомобільної дороги загального користування державного значення Н-11 Дніпро – Миколаїв (через м. Кривий Ріг) на ділянці км 293+000 – км 298+000, Миколаївська область

Закупівельник (Проводить закупівлю)

Найменування замовника Служба автомобільних доріг у Миколаївській області  
Очікувана вартість закупівлі 118`775`885.00 Гривня (з ПДВ)  
Розмір мінімального кроку пониження ціни 79`550.00 Гривня  
Загальний розмір забезпечення тендерних пропозиції 3`563`200.00 Гривня  
Процедура закупівлі Відкриті торги з публікацією англійською мовою  
Метод оцінки тендерних пропозицій учасників Оцінка тендерних пропозицій учасників за найменшою пропозицією  
Закупівля оголошена
16.05.19
Період уточнень
до 29.06.19
Період оскаржень
до 05.07.19
Подання пропозицій
до 09.07.19
Прекваліфікація
з 09.07.2019
Оскарження прекваліфікації
до 03.09.2019
Аукціон
30.09.19
Кваліфікація переможця
з 30.09.19
Пропозиції розглянуті
24.10.19
Завершена
29.11.19
07.06.2019, 15:34
Щодо вимог Тендерної документації
Запитання щодо предмету закупівлі Поточний середній ремонт автомобільної д
Замовником в Тендерній документації (Додаток 3) вимагається надання листа(ів) відгука(ів), який(і) має(ють) бути датований(ні) не пізніше дати оприлюднення оголошення про закупівлю. У зв’язку з викладеним просимо Замовника пояснити яким саме нормативно-правовим актом чинного законодавства України передбачена для учасників наявність відгуку? ПРОСИМО ВКАЗАТИ КОНКРЕТНУ НОРМУ ЧИННОГО ЗАКОНОДАВСТВА УКРАЇНИ, НАЗВУ НОРМАТИВНО-ПРАВОВОГО АКТУ, ЙОГО НОМЕР, КИМ ВИДАНИЙ ЧИ Є ДОКУМЕНТ ЧИННИМ.
Звертаємо Вашу увагу, що в ч.4. ст.16. Закону України «Про публічні закупівлі» зазначено: «ДОКУМЕНТИ, ЩО НЕ ПЕРЕДБАЧЕНІ ЗАКОНОДАВСТВОМ ДЛЯ УЧАСНИКІВ - юридичних, фізичних осіб, у тому числі фізичних осіб - підприємців, НЕ ПОДАЮТЬСЯ НИМИ У СКЛАДІ ТЕНДЕРНОЇ ПРОПОЗИЦІЇ та не вимагаються під час проведення переговорів з учасником (у разі застосування переговорної процедури закупівлі).
ВІДСУТНІСТЬ ДОКУМЕНТІВ, ЩО НЕ ПЕРЕДБАЧЕНІ ЗАКОНОДАВСТВОМ ДЛЯ УЧАСНИКІВ - юридичних, фізичних осіб, у тому числі фізичних осіб - підприємців, у складі тендерної пропозиції НЕ МОЖЕ БУТИ ПІДСТАВОЮ ДЛЯ ЇЇ ВІДХИЛЕННЯ ЗАМОВНИКОМ.

У випадку, якщо чинним законодавством України не передбачена для учасників наявність відгуків, просимо (вимагаємо) Замовника внести відповідні зміни до тендерної документації та виключити з неї вимогу надання документів, що не передбачені законодавством для учасників.
Відповідь замовника (Відповідь зареєстровано 12.06.2019, 16:48)
Тендерний комітет Служби автомобільних доріг у Миколаївській області розглянув Ваше звернення та повідомляє наступне.
Відповідно до статті 16 Закону України «Про публічні закупівлі» (надалі за текстом – Закон):
1. Замовник вимагає від учасників подання ними документально підтвердженої інформації про їх відповідність кваліфікаційним критеріям.
2. Замовник установлює один або декілька з таких кваліфікаційних критеріїв:
-наявність обладнання та матеріально-технічної бази;
-наявність працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід;
-наявність документально підтвердженого досвіду виконання аналогічного договору.
3. Визначені замовником згідно з цією статтею кваліфікаційні критерії та перелік документів, що підтверджують інформацію учасників про відповідність їх таким критеріям, зазначаються в тендерній документації.
Тобто, статтею 16 Закону Замовника зобовязано вимагати від учасників подання ними документально підтвердженої інформації про їх відповідність кваліфікаційним критеріям та Замовнику дано безумовне право визначати перелік документів, що підтверджують інформацію учасників про відповідність їх таким критеріям, за умови зазначення цого переліку в тендерній документації.
Замовником у додатку 3 до тендерної документації зазначено перелік документів, що підтверджують відповідність учасника кваліфікаційному критерію «наявність документально підтвердженого досвіду виконання аналогічного договору», а саме:
1) аналогічний*2 виконаний договір (з усіма додатками та додатковими угодами, що є невід’ємними частинами договору). Зазначений договір повинен бути укладений та виконаний у період з 2013 року по теперішній час.
2) форма(и) №КБ-3 що свідчить(ать) про повне виконання обсягів робіт (надання послуг), передбачених аналогічним договором та форма(и) №КБ-2в, що свідчать про надання послуг (виконання робіт) з влаштування шарів дорожнього одягу.
3) лист(и) відгук(и) від балансоутримувачів автомобільних доріг по вище вказаному договору (із обов’язковим зазначенням у листі(ах) – відгуку(ах) номеру, дати та суми договору, чи виконано договір в повному обсязі та суму виконання, характеристику учасника за результатами наданих послуг (виконаних робіт)). Лист(и) відгук(и) має(ють) бути датований(ні) не пізніше дати оприлюднення оголошення про закупівлю.
Також роз’яснюємо, що наявність листа-відгуку від балансоутримувача (тобто від суб’єкта, який отримує кінцевий результат наданих послуг (виконаних робіт)) свідчить про спроможність виконавця якісно та своєчасно надавати послуги (виконувати роботи), що є суттєвим для Замовника, в тому числі з огляду на фінансування за рахунок бюджетних коштів. Крім того, Замовник впевнений, що зазначена вимога не може бути проблемною для добросовісних учасників, з достатнім досвідом виконання робіт.
Враховуючи вищевикладене, вимоги в тендерній документації зазначені у повній відповідності до норм Закону, для задоводення вимог, зазаначених у Вашому зверненні, підстави відсутні. За результатами розгляду Вашого звернення Замовником встановлено описку, тому в тендерну документацію буде внесено зміни в частині дати листа-відгуку.
07.06.2019, 15:44
Роз'яснення стосовно умов ТД
Запитання щодо предмету закупівлі Поточний середній ремонт автомобільної д
В Додатку 3 до тендерної документації зазначено, що лист(и) відгук(и) має(ють) бути датований(ні) НЕ ПІЗНІШЕ ДАТИ ОПРИЛЮДНЕННЯ ОГОЛОШЕННЯ про закупівлю.
Чи правильно учасник розуміє вимогу тендерної документації, а саме:
датою публікації оголошення про закупівлю є 16 травня 2019, таким чином лист(и) відгук(и) МАЄ(ЮТЬ) БУТИ ВИДАНИЙ (НІ) УЧАСНИКУ ДО 16.05.2019р.?
Відповідь замовника (Відповідь зареєстровано 12.06.2019, 16:47)
Замовник розглянув Ваше звернення та повідомляє, що при формуванні тендерної документації сталась описка. В тендерну документацію найближчим часом будуть внесені зміни.
21.06.2019, 16:06
Щодо вимог Тендерної документації 2
Запитання щодо предмету закупівлі Поточний середній ремонт автомобільної д
Ознайомившись з Вашою відповіддю на запитання «Щодо вимог Тендерної документації» від 07 червня 2019 року, вважаємо її неповною і не зовсім коректною. А саме:

- Вами проявлена вибірковість в тлумаченні та застосуванні норм ст.16 Закону України «Про публічні закупівлі» - не прийнято до уваги ч. 4 ст. 16;

- Ваше твердження щодо того, що «ст-ю 16 Закону Замовнику дано БЕЗУМОВНЕ ПРАВО ВИЗНАЧАТИ ПЕРЕЛІК ДОКУМЕНТІВ, що підтверджують інформацію учасників про відповідність їх таким критеріям, за умови зазначення цього переліку в тендерній документації» - є, на нашу думку, невірним. Законотворцем, для запобігання зловживань з боку Замовників, ч.4 ст. 16 Закону України «Про публічні закупівлі» встановлено: «ДОКУМЕНТИ, ЩО НЕ ПЕРЕДБАЧЕНІ ЗАКОНОДАВСТВОМ ДЛЯ УЧАСНИКІВ - юридичних, фізичних осіб, у тому числі фізичних осіб - підприємців, НЕ ПОДАЮТЬСЯ НИМИ У СКЛАДІ ТЕНДЕРНОЇ ПРОПОЗИЦІЇ та не вимагаються під час проведення переговорів з учасником (у разі застосування переговорної процедури закупівлі).
ВІДСУТНІСТЬ ДОКУМЕНТІВ, ЩО НЕ ПЕРЕДБАЧЕНІ ЗАКОНОДАВСТВОМ ДЛЯ УЧАСНИКІВ - юридичних, фізичних осіб, у тому числі фізичних осіб - підприємців, у складі тендерної пропозиції НЕ МОЖЕ БУТИ ПІДСТАВОЮ ДЛЯ ЇЇ ВІДХИЛЕННЯ ЗАМОВНИКОМ». Тобто, ПРАВО Замовника ВИЗНАЧАТИ ПЕРЕЛІК ДОКУМЕНТІВ НЕ Є БЕЗУМОВНИМ.

- Роз’яснення Замовника: «Також роз’яснюємо, що наявність листа-відгуку від балансоутримувача (тобто від суб’єкта, який отримує кінцевий результат наданих послуг (виконаних робіт)) свідчить про спроможність виконавця якісно та своєчасно надавати послуги (виконувати роботи), що є суттєвим для Замовника, в тому числі з огляду на фінансування за рахунок бюджетних коштів. Крім того, Замовник впевнений, що зазначена вимога не може бути проблемною для добросовісних учасників, з достатнім досвідом виконання робіт.» - НЕ Є НОРМОЮ ЗАКОНОДАВСТВА, що ПЕРЕДБАЧАЄ НАЯВНІСТЬ ВІДГУКУ (листа-відгуку) для юридичних, фізичних осіб, у тому числі фізичних осіб – підприємців.


Враховуючи вищевикладене, повторно просимо Замовника ВКАЗАТИ КОНКРЕТНУ НОРМУ ЧИННОГО ЗАКОНОДАВСТВА УКРАЇНИ (НАЗВУ НОРМАТИВНО-ПРАВОВОГО АКТУ, ЙОГО НОМЕР, КИМ ВИДАНИЙ ЧИ Є ДОКУМЕНТ ЧИННИМ) яка передбачає для юридичних, фізичних осіб, у тому числі фізичних осіб-підприємців, наявність (отримання) відгуків (листів-відгуків і т.п.) – де визначено термін «відгук» (лист-відгук і т.п.), встановлено порядок і терміни його отримання, термін дії тощо.


У випадку, якщо чинним законодавством України не передбачена для учасників наявність відгуків, просимо (вимагаємо) Замовника внести відповідні зміни до тендерної документації та виключити з неї вимогу надання документів, що не передбачені законодавством для учасників.
Відповідь замовника (Відповідь зареєстровано 26.06.2019, 16:13)
Тендерний комітет Служби автомобільних доріг у Миколаївській області розглянув Ваше звернення та ще раз звертає увагу учасника на норми ст.16 Закону України «Про публічні закупівлі» (надалі за текстом – Закон):
1. Замовник вимагає від учасників подання ними документально підтвердженої інформації про їх відповідність кваліфікаційним критеріям.
2. Замовник установлює один або декілька з таких кваліфікаційних критеріїв:
-наявність обладнання та матеріально-технічної бази;
-наявність працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід;
-наявність документально підтвердженого досвіду виконання аналогічного договору.
3. Визначені замовником згідно з цією статтею кваліфікаційні критерії та перелік документів, що підтверджують інформацію учасників про відповідність їх таким критеріям, зазначаються в тендерній документації.
Одночасно, згідно з ч.3 ст.22 Закону тендерна документація може містити також іншу інформацію відповідно до законодавства, яку замовник вважає за необхідне до неї включити. При цьому тендерна документація не повинна містити вимог, що обмежують конкуренцію та призводять до дискримінації учасників (ч.4 ст.22).
Ураховуючи зазначене, вимоги тендерної документації та перелік документів, якими учасник повинен підтвердити свою відповідність таким вимогам, визначаються замовником самостійно, виходячи зі специфіки предмета закупівлі, керуючись принципами здійснення закупівель, закріпленими у ст.3 Закону та з дотриманням законодавства в цілому.
Умови тендерної документації замовника щодо подання в складі тендерної пропозиції листа-відгука від балансоутримувачів автомобільних доріг не порушує жодного принципу здійснення закупівель та повністю відповідають нормам Закону, тому для задоволення вимог щодо внесення змін до тендерної документації, зазначених у Вашому зверненні, підстави відсутні.
29.06.2019, 18:48
Щодо вимог Тендерної документації 3
Запитання щодо предмету закупівлі Поточний середній ремонт автомобільної д
Замовник не надав обґрунтовану відповідь на запитання Учасника. Тому черговий раз просимо надати відповідь на наступне запитання:



ПРОСИМО ВКАЗАТИ КОНКРЕТНУ НОРМУ ЧИННОГО ЗАКОНОДАВСТВА УКРАЇНИ (НАЗВУ НОРМАТИВНО-ПРАВОВОГО АКТУ, ЙОГО НОМЕР, КИМ ВИДАНИЙ ЧИ Є ДОКУМЕНТ ЧИННИМ), ЯКА ПЕРЕДБАЧАЄ ДЛЯ УЧАСНИКІВ – ЮРИДИЧНИХ, ФІЗИЧНИХ ОСІБ, У ТОМУ ЧИСЛІ ФІЗИЧНИХ ОСІБ-ПІДПРИЄМЦІВ, НАЯВНІСТЬ ВІДГУКІВ (ЛИСТІВ-ВІДГУКІВ І Т.П.) – ДЕ ВИЗНАЧЕНО ТЕРМІН «ВІДГУК» (ЛИСТ-ВІДГУК І Т.П.), ВСТАНОВЛЕНО ПОРЯДОК І ТЕРМІНИ ЙОГО ОТРИМАННЯ, ТЕРМІН ДІЇ ТОЩО.


У випадку, якщо Замовник не надасть обґрунтовану відповідь щодо нормативно-правового акту, який передбачає відгук (лист-відгук, позитивний відгук тощо) для учасників – юридичних, фізичних осіб, у тому числі фізичних осіб-підприємців, вважаємо, що:
1) відгук (лист-відгук, позитивний відгук тощо) не передбачений чинним законодавством для учасників – юридичних, фізичних осіб, у тому числі фізичних осіб-підприємців;
2) у зв’язку з вищевикладеним, Учасник може не надавати відгук (лист-відгук, позитивний відгук тощо) у складі своєї тендерної пропозиції;
3) у зв’язку з вищевикладеним, відсутність відгуку (листа-відгуку, позитивного відгуку тощо) у складі тендерної пропозиції Учасника НЕ МОЖЕ БУТИ ПІДСТАВОЮ ДЛЯ ЇЇ ВІДХИЛЕННЯ ЗАМОВНИКОМ.
Відповідь замовника (Відповідь зареєстровано 03.07.2019, 15:41)
Тендерний комітет Служби автомобільних доріг у Миколаївській області розглянув Ваше звернення та повідомляє наступне.
Замовник обгрунтовано та вичерпно, з посиланням на норми Закону, роз`яснив вимогу тендерної документації щодо подання в складі тенденої пропозиції учасника на підтвердження квліфікаційного критерію «наявність документально підтвердженого досвіду виконання аналогічного договору» листа-відгуку (дивіться відповіді на запити учасника, розміщені в електронній системі закупівель 12.06. та 26.06.2019 року), однак Ви продовжуєте наполягати на наданні розяснень, які не стосуються умов тендерної документації.
Ви, як учасник, самостійно формуєте склад тендерної пропозиції, в тому числі документи, які підтверджують відповідність кваліфікаційним критеріям відповідно до вимог тендерної документації. Ваше право мати особисту думку щодо необхідності подання чи не подання в складі тендерної пропозиції листа – відгуку