Зателефонуйте мені
Вкажіть свій номер телефону і наш менеджер незабаром зв’яжеться з Вами
Номер телефону

Скасувати
Надіслати

Очікуйте дзвінка

Закрити
Процедура закупки объявлена 26.03.2020 22:05. Дата последних изменений - 30.06.2020 18:36

Тверде паливо (брикети Pini Kay) -

Идентификатор закупки UA-2020-03-26-005226-b  
ID 39bef166d3da40f9b1df49764c451e2e  
Ожидаемая стоимость
1`110`000.00 Гривна
Вы еще не принимаете участие в обсуждении этой закупки
Вы еще не принимаете участие в этой закупке
Отметить публикацию
Добавить в избранное
Спрятать
Запланировать участие

Заказчик (Проводит закупку)

Наименование заказчика КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД "ВИЖНИЦЬКА СПЕЦІАЛІЗОВАНА ШКОЛА-ІНТЕРНАТ І-ІІІ СТУПЕНІВ З ПОГЛИБЛЕНИМ ВИВЧЕННЯМ ОКРЕМИХ ПРЕДМЕТІВ ТА КУРСІВ ХУДОЖНЬО-ЕСТЕТИЧНОГО ЦИКЛУ ІМЕНІ НАЗАРІЯ ЯРЕМЧУКА"  
Ожидаемая стоимость 1`110`000.00 Гривна (без НДС)  
Минимальный шаг снижения цены 20`000.00 Гривна  
Процедура закупки Открытые торги  
Метод оценки тендерных предложений участников Оценка тендерных предложений участников по наименьшей предложением  
Вид предмета закупки: Закупка товаров  
Закупка объявлена
26.03.20
Период уточнений
до 31.03.20
Период обжалования
до 06.04.20
Прием предложений
до 10.04.20
Аукцион
13.04.20
Квалификация
с13.04.20
Торги отменены
30.06.20
27.03.2020, 18:50. ID: UA-2020-03-26-005226-b.c1
Требование (Жалоба)
Вимога привести до відповідності тендерну документацію
Відповідно до ст. 23 Закону України «Про публічні закупівлі» від 25.12.2015 р. № 922-VIII (надалі Закон), звертаємося з вимогою про усунення порушень в процедурі закупівлі. Стаття 3 Закону визначає принципи здійснення закупівель. Це добросовісна конкуренція серед учасників; максимальна економія та ефективність; відкритість та прозорість на всіх стадіях закупівель; недискримінація учасників; об'єктивна та неупереджена оцінка тендерних пропозицій; запобігання корупційним діям і зловживанням. Відповідно до ст. 5 Закону, Вітчизняні та іноземні учасники всіх форм власності та організаційно-правових форм беруть участь у процедурах закупівель на рівних умовах. Замовник не може встановлювати дискримінаційні вимоги до учасників.
Виходячи з умов тендерної документації, можна стверджувати, що Замовником встановлено дискримінаційні умови для учасників, які мають відповідну продукцію за предметом закупівлі, однак із іншими характеристиками, ніж встановлені Замовником. Зокрема:
1. У додатку 1 до Тендерної документації, визначено технічне завдання на закупівлю Твердого палива (паливних брикетів Pini Kay), відповідно до якого паливні брикети повинні відповідати таким параметрам:
- бути виготовлені з твердих порід дерева, а саме дуб;
- загальна волога, % – не більше 5,0;
- зольність,% – не більше 1,0;
- загальна сірка, % – не більше 0,15;
- щільність, г/см3 – не більше 1,25 г/см3;
- вища теплота згоряння, на сухий стан палива, МДж/кг – не менше 20,0;
- нижча теплота згоряння, на робочий стан палива, МДж/кг – не менше 18,0.
Однак, відповідно до пп. 6.1. п. 6 Технічні вимоги ДСТУ 8358:2015 «Брикети та гранули паливні з деревинної сировини. Технічні умови» передбачені технічні вимоги до брикетів та гранул паливних залежно від групи якості. Так, зокрема, для І (найвищої) групи якості встановлено наступні нормативи:
- вологість, % – не більше ніж 10,0;
- зольність, % – не більше ніж 1,0;
- вміст сірки, % – не більше 0,08;
- щільність, кг/м3 – не менше ніж 1100 (1,1 г/см3);
- вища теплота згоряння – не встановлюється;
- нижча теплота згоряння, МДж/кг – не менше ніж 17,5.
Таким чином, даний пункт Тендерної документації Замовника містить незаконні та дискримінаційні вимоги по вологості, вмісту сірки, щільності та теплоті згоряння, всупереч діючим нормативам (ДСТУ 8358:2015).
Також, повідомляємо,що брикети Pini-Kay – це паливні брикети, які отримують в результаті переробки відходів деревини та інших матеріалів. Деревні відходи можуть бути з деревини будь-яких твердих порід, а саме: бук, граб, дуб, явір, тому зазначення в тендерній документації деревини - дуб, з якої повинні бути виготовлені брикети, є дискримінаційним, оскільки участь у Процедурі закупівлі зможуть взяти лише ті учасники, які запропонують паливні брикети з деревини твердих порід типу Піні Кей саме з показниками, наведеними у Документації Замовника, що є дискримінаційним по відношенню до інших суб'єктів господарювання.
2. У пункті 3 розділу 1 Додатку №2 до Тендерної документації про наявність документально підтвердженого досвіду виконання аналогічних договорів зазначено, що з метою підтвердження наявності такого досвіду учасником надається Довідка у довільній формі, завірена підписом уповноваженої особи про наявність виконання аналогічних договорів, які є аналогічними за наступними критеріями: за предметом закупівлі Тверде паливо (брикети Pini Kay) згідно коду ДК 021:2015: 03410000-7 — Деревина та за істотними умовами договору (вартість договору не менше 80% від очікуваної вартості закупівлі вказаної в оголошенні). Також, для документального підтвердження виконання договорів надаються листи (відгуки, довідки) від замовників договорів, що повністю або частково фінансуються за рахунок коштів бюджету (державного чи місцевого), щодо належного виконання з боку Учасника зобов’язань (загальна кількість не менше одного).
Вважаємо, що дана вимога також є дискримінаційною, оскільки участь у Процедурі закупівлі зможуть взяти лише ті учасники, які відповідають даній вимозі, щодо виконання аналогічних договорів. Інші учасники, які, можуть надати документальне підтвердження досвіду виконання договорів з постачання паливних брикетів Піні-Кей в зазначених замовником обсягах іноземним або комерційним установам та організаціям, що не фінансуються за рахунок коштів відповідного бюджету, не зможуть взяти участь у процедурі закупівлі.
Виходячи з цього, вимагаємо Замовника привести зазначені вимоги Тендерної документації у відповідність до діючого законодавства, зокрема ДСТУ 8358:2015.
Питаннями обмеження конкуренції займається АМКУ. Ми обмеження не бачимо. Вимоги мінятися не будуть
Ответ заказчика: 27.03.2020 21:56
Типы ответа: Отклонено
Не удовлетворена
30.03.2020, 17:08. ID: UA-2020-03-26-005226-b.c2
Требование (Жалоба)
Усунення дискримінаційних вимог
Просимо Вас усунути дискримінаційні вимоги до Учасників, а саме: в додатку 1 тендерної документації ви прописуєте наступні показники: Загальна волога – не більше ніж 5,0 %. Загальна сірка – не більше 0,15%. Щільність – не більше 1,25 г/см3. Вища теплота згоряння на сухий стан палива – не менше 20 МДж/кг. Нижча теплота згоряння на робочий стан палива – не менше 18 МДж/кг. Сировина: деревина з твердих порід – дуб, і жодного посилання на ДСТУ. А саме ДСТУ 8358:2015 «Брикети та гранули паливні з деревинної сировини» прописує показники допустимі для брикетів з деревини, а саме: волога – не більше 10%, сірка – не більше 0,08%, щільність – 1,1 г/см3, нижча теплота згорання – 17,5 Мдж/кг. Також в ДСТУ не зазначається з яких саме видів деревини твердих порід повинні виготовлятися паливні брикети, є тільки поділ за породами деревини: хвойних, листяних та змішаних порід. Таким чином, Тендерна документація містить незаконні та дискримінаційні вимоги по вологості, вмісту сірки теплоті згоряння, та щільності. Виходячи з цього, вимагаємо від Замовника привести технічні характеристики Тендерної документації у відповідність до вимог ДСТУ 8358:2015, як національного стандарту, який визначає основні вимоги до паливних брикетів.
В додатку 2 тендерної документації встановлено необхідність подання в складі тендерної пропозиції на підтвердження досвіду виконання аналогічних договорів наступні документи: договори укладені в 2019 р., листи (відгуки, довідки) від замовників договорів, що повністю або частково фінансуються за рахунок коштів державного чи місцевого бюджету, при цьому вартість виконаного договору має бути не менше 80% від очікуваної вартості закупівлі. Однак, якщо учасник, має досвід виконання аналогічних договорів, але він набутий при виконанні договорів не за результатами процедур закупівель згідно ЗУ «Про публічні закупівлі», а за результатами угод укладених з комерційними установами чи організаціями, учасник немає можливості надати у складі своєї тендерної пропозиції документи, що підтверджують виконання договорів з державними або комунальними установами та організаціями. Тому, дана вимога є дискримінаційною, адже обмежує право інших учасників на участь у закупівлі. Так, зокрема, ст. 16 ЗУ «Про публічні закупівлі» не встановлює вимогу про те, що підтвердженням досвіду виконання аналогічних договорів мають бути договори укладені за результатами процедур закупівель згідно ЗУ «Про публічні закупівлі», а Замовник не має права розширювати зміст даного законодавчого акту. Тому просимо привести даний пункт у відповідність до ЗУ «Про публічні закупівлі».
У випадку не виконання наших вимог щодо внесення змін до тендерної документації, з метою приведення її умов до вимог чинного законодавства, залишаємо за собою право звернутися до Антимонопольного комітету України із скаргою про наявність в тендерній документації дискримінаційних вимог.
Устаткування встановлене в замовника дуже старе, і без поломок споживає тільки брикети Піні-Кей з твердої деревини як в ТД. Дякуємо за турботу, вимоги до предмету мінятися не будуть.
Питання обмеження конкуренції виключно в повноваженні АМКУ, як подати скаргу: https://infobox.prozorro.org/articles/navishcho-zvertatis-do-zamovnika-z-zapitannyami-ta-poradi-pri-podanni-skargi
Ответ заказчика: 30.03.2020 17:44
Типы ответа: Отклонено
Не удовлетворена